Asap Rocky:

Rapperens mor: - Føles ikke bra

Dette blir sagt om dommen.

DØMT TIL BETINGET FENGSEL: Rapperstjernen Rakim Mayers, bedre kjent under artistnavnet Asap Rocky ble like etter klokken to dømt til betinget fengsel. Foto: NTB Scanpix
DØMT TIL BETINGET FENGSEL: Rapperstjernen Rakim Mayers, bedre kjent under artistnavnet Asap Rocky ble like etter klokken to dømt til betinget fengsel. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Like etter klokka 14:00 ble det kjent at den amerikanske rapperen Rakim Mayers (30), bedre kjent under artistnavnet Asap Rocky, dømmes til betinget fengsel for mishandlingen i Stockholm tidligere i sommer. Det er to uker siden rettssaken ble avsluttet, og rapperen har siden da ventet på en potensiell dom.

- Jeg synes ikke det er overraskende at de dømmes for mishandling, uttalte krimekspert Fredrik Sjöshult i Expressen.

De to andre blir dømt for det samme. I tillegg må de utbetale en samlet sum på 12 500 svenske kroner til fornærmede i saken, noe som tvilsomt er en stor belastning for en med rapperens økonomi. I tillegg må de betale saksomkostningene hans. De slipper, med andre ord, å sone.

- Føles ikke bra

Dommer Per Lennerbrant forteller til pressen at tingretten konstaterer at det ikke foreligger noen nødvergesituasjon, og at de tre tiltalte har mishandlet fornærmede med slag og spark.

Raskt begynte det å rulle inn reaksjoner på dommen. Rapperens mor, Renee Black, sier følgende når den svenske avisen Expressen spør om hun har fått med seg situasjonen:

- Det føles ikke bra i det hele tatt. Jeg kan ikke si mer om det akkurat nå, sier hun til Expressen.

REAGERER: Rapperens mor, Renee Black, sier at det ikke kjennes bra at sønnen nå er dømt. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
REAGERER: Rapperens mor, Renee Black, sier at det ikke kjennes bra at sønnen nå er dømt. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

Rapperens advokat, Slobodan Jovicic, er også skuffet. Det er også klienten.

- Vi er veldig skuffet, fordi vi hadde håpet på en frifinnelse, sier han.

- Min klient har aldri betvilt at han skulle få en rettferdig rettssak. Han og teamet har stått bak meg. De har aldri snakket som andre har gjort, fortsetter forsvareren.

DOM: Asap Rocky ble dømt for mishandling i Stockholm tingrett, men slipper å sone i fengsel. Hans forsvarer Slobodan Jovicic forteller at de er skuffet. Foto: NTB Scanpix
DOM: Asap Rocky ble dømt for mishandling i Stockholm tingrett, men slipper å sone i fengsel. Hans forsvarer Slobodan Jovicic forteller at de er skuffet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Jovicic kan dessuten fortelle at hans klient trolig kommer tilbake til Sverige igjen, til tross for at flere store artister den siste tiden har sverget å boikotte landet. Rapperen uttalte i retten forrige gang at han har vært i Sverige fem-seks ganger, og at han trives i landet.

- Jeg vil bare ha rettferdighet. Jeg vil at navnet mitt skal renvaskes. Rettferdighet for oss alle, sa han da.

Det er ventet at flere reaksjoner på dommen vil komme fortløpende. Flere venter trolig på at Donald Trump (73), Kim Kardashian (38) og/eller Kanye West (42) skal si noe, siden de alle har vært tydelige på at de mener artisten bør slippes fri.

I tillegg vil trolig flere av artisten rapkolleger, deriblant Tyler, the Creator (28), trolig uttale seg. Sistnevnte artist har blant annet sagt at han vil boikotte Sverige.

BIANCA INGROSSO: Når du er så stor influenser som Bianca Ingrosso, oppstår det mange rykter. Det siste er at hun har ligget med rapperen Asap Rocky. Nå svarer hun på ryktene. Vis mer

Tiltalt for kroppsskade

Det var natt til 3. juli at rapstjernen Rakim Mayers, kjent under artistnavnet Asap Rocky, ble arrestert sammen med to andre fra hans følge. Rapperen ble først siktet for grov kroppsskade, men dette ble senere nedgradert til kroppsskade.

De har stått tiltalt for å ha utøvd kroppsskade mot en 19 år gammel mann. Hendelsen skal ha skjedd den 30. juni, da de tiltalte møtte på 19-åringen utenfor spisestedet Max i Kungsgatan i den svenske hovedstaden.

Deler av hendelsen som skjedde 30. juni ble filmet, og i den aktuelle videoen ser man det som skal være artisten i en hvit hettegenser mens han tar tak i en mann på gaten for så å hive ham i bakken. Deretter følger både slag og spark.

Alle de tre tiltalte mennene har nektet straffskyld i saken, som for øvrig har fått internasjonal oppmerksomhet. Det tok ikke lang tid før president Donald Trump kastet seg inn, og krevde artisten løslatt. Sveriges statsminister Stefan Löfven har derimot tydelig uttrykt at alle er like for loven, og at de ikke kommer til å blande seg inn i en pågående rettsprosess.

LES OGSÅ: Avslører hvorfor hun filmet slagsmålet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer