R. Kelly:

Rapperen nekter for å drive «sex-kult»

R. Kelly skal ifølge flere kilder styre livene til flere kvinner. Det nekter han for selv.

TUNGE ANKLAGER: Rapper og R&B-stjerne R. Kelly blir i en lang artikkel anklaget for å drive en «sex-kult», noe han selv nekter for. Foto: NTB scanpix
TUNGE ANKLAGER: Rapper og R&B-stjerne R. Kelly blir i en lang artikkel anklaget for å drive en «sex-kult», noe han selv nekter for. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Rapper og R&B-stjerne R. Kelly (50) har i mange år vært en kontroversiell skikkelse. På den ene siden kjenner vi han som mannen bak låter som «I Believe I Can Fly» og «Ignition», mens vi på den andre kjenner han for hans trøblete fortid med loven.

Han giftet seg blant annet ulovlig med sangeren Aaliyah i 1994, da hun bare var 15 år gammel. Han er også dømt for vold og overgrep tidligere. I 2008 ble han tiltalt for å ha hatt samleie med ei mindreårig jente, men ble senere frikjent etter en treig rettsprosess og manglende bevis.

Mandag publiserte Buzzfeed en lang reportasje, der det ble hevdet at rapperen hadde kontroll over seks kvinner. Dette avviser han selv.

Flere anklager

De bodde angivelig i hus Atlanta og i et studio i Chicago, der Kelly skal ha hatt oversikt over hva de spiste, hvordan de kledde seg og skal ha hatt regelmessig sex med dem - mens han filmet.

Han skal ha tatt vekk telefonene deres, noe en gammel romkamerat av en av jentene forteller. De skal ha fått nye telefoner, som bare skulle brukes for å kontakte ham.

Buzzfeed har også pratet med tre andre, som alle hevder å være en del av rapperens indre sosiale sirkel. De sier alle at R. Kelly har kvinnene boende i eiendommer eid av ham.

I RETTEN: Rapperen har flere ganger lagt seg på feil side av loven, noe som har resultert i rettssaker og etterforskninger. Her er han fotografert i 2008. Foto: NTB scanpix
I RETTEN: Rapperen har flere ganger lagt seg på feil side av loven, noe som har resultert i rettssaker og etterforskninger. Her er han fotografert i 2008. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Man må spørre om mat. Man må spørre om å gå på do. Kelly er hjernen bak det hele. Han styrer dem som marionetter, sier Cheryl Mack, artistens tidligere assistent.

Han skal ifølge flere kilder likt å bli omtalt som «daddy», og har ansatt en kvinne til å instruere de andre jentene i hvordan han liker å bli seksuelt tilfredsstilt.

Regelbrudd fører ifølge flere av dem med seg både verbal utskjelling og i enkelte tilfeller vold. Kitti Jones, som hevder å ha vært med i rapperens gjeng, skal angivelig ha blitt holdt opp mot et tre og slått av ham. Dette skjedde fordi hun var «for vennlig» for kassemannen på en smørbrød-sjappe. En annen skal ha blitt slått på rumpa fordi hun lo av vitsen til en taxisjåfør.

En av kvinnene i det som blir omtalt som en «sex-kult», skal ifølge moren hennes ha blitt hjernevasket av rapperen.

- Vi vil at han skal slippe henne fri og la henne gå videre med livet, sier hun.

Dattera har imidlertid på sin side hevdet at hun ikke er hjernevasket, og at hun trives slik hun har det nå. Foreldre til to av jentene har meldt saken til politiet. Ingen av dem har kontakt med døtrene sine i dag.

STJERNE: R. Kelly har hatt mange store hits, og det er anslått at han har en total formue på over 150 millioner dollar. Han har imidlertid fått flere store knekk på karrieren gjennom årenes løp. Foto: NTB scanpix
STJERNE: R. Kelly har hatt mange store hits, og det er anslått at han har en total formue på over 150 millioner dollar. Han har imidlertid fått flere store knekk på karrieren gjennom årenes løp. Foto: NTB scanpix Vis mer

Blånekter

Alle jentene i den såkalte kulten er myndige, som ifølge Buzzfeed kan være noe av grunnen til at saken ikke har havnet videre i systemet. Et av foreldreparene skal ha tatt kontakt med FBI for å få saken oppklart.

Saken har uansett spredt seg som ild i tørt gress på nettet, og er omtalt av alt fra musikkmagasiner til internasjonale storaviser. Anklagene var lenge uten kommentar fra rapperen, men tirsdag kom advokaten hans med en uttalelse.

- Mr. Robert Kelly ble både forstyrret og urolig av disse anklagene rettet mot ham. Han blånekter alle anklagene og vil jobbe flittig for å etterfølge anklagerne og for å renvaske navnet sitt, heter det i en uttalelse.

Artisten har selv ikke kommentert saken personlig ennå, og det har heller ikke kommet meldinger om at han har gått til sak mot Buzzfeed.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer