Rapperen Juice Wrld er død

Døde etter et anfall, erfarer TMZ.

DØD: Søndag kveld kom den triste nyheten om at den amerikanske rapperen Jarad A. Higgins, kjent under artistnavnet Juice Wrld er død. Foto: NTB Scanpix
DØD: Søndag kveld kom den triste nyheten om at den amerikanske rapperen Jarad A. Higgins, kjent under artistnavnet Juice Wrld er død. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den amerikanske rapperen Jarad A. Higgins (21), kjent under artistnavnet Juice Wrld, er død. Det skriver TMZ.

Lokale myndigheter i delstaten Illinois bekrefter rapperens dødsfall i en uttalelse, ifølge New York Times.

Han gikk bort etter å ha fått et anfall på flyplassen i Chicago søndag morgen. Vitner forteller til nettstedet at han fikk et anfall da han gikk gjennom flyplassen, og kilder i politet sier at rapperen blødde fra munnen da helsepersonell ankom flyplassen.

21-åringen skal fortsatt ha vært ved bevissthet da han ble hastet til sykehuset, men han ble erklært død kort tid etter at de kom frem søndag.

Dødsårsaken er foreløpig ukjent.

Artisten fylte 21 år mandag denne uken, og på Instagram skrev han for fire dager siden at han hadde planer om å feire hele uken. Under bildet renner det nå inn med kommentarer fra fansen hans - som alle er i sorg.

Millionkontrakt

21-åringen har drevet med musikk siden 2015, men slo for alvor gjennom i 2018, med låtene «All Girls Are the Same» og «Lucid Dreams».

Førstnevnte sang ble en hit etter at rapperen Lil Yachty medvirket i en remix, og etter dette signerte Juice Wrld en millionkontrakt med plateselskapet Interscope Records.

Mens debutalbumet hans, «Goodbye & Good Riddance» (2018), havnet på fjerdeplass på Billboard 200-lista, gikk rapperens andre album, «Death Race For Love» (2019) helt til topps.

FESTIVAL: I sommer opptrådte rapperen på festivalen Bonnaroo i Manchester, USA. Foto: Michael Hurcomb / Rex / NTB Scanpix
FESTIVAL: I sommer opptrådte rapperen på festivalen Bonnaroo i Manchester, USA. Foto: Michael Hurcomb / Rex / NTB Scanpix Vis mer

Rapperen medvirket også på Travis Scotts album, «AstroWorld», der han var med på låta «No Bystanders».

Han har også samarbeidet med flere andre artister, blant andre britiske Ellie Goulding. Tidligere i år var han med på Nicki Minaj sin europaturné.

BIANCA INGROSSO: Når du er så stor influenser som Bianca Ingrosso, oppstår det mange rykter. Det siste er at hun har ligget med rapperen Asap Rocky. Nå svarer hun på ryktene. Vis mer

Vant prestisjepris

Juice Wrld har tidligere fortalt at han var inspirert av avdøde Kurt Cobain fra Nirvana, U2, Queen og Migos - for å nevne noen. I mars sa han til NME at han så opp til dem fordi de hadde gått opp en sti for alle andre artister.

21-åringen snakket videre om hva han selv ønsket å formidle.

PRISVINNER: Rapperen vant prisen for årets nye artist på Billboard Music Awards i mai. Foto: NTB Scanpix
PRISVINNER: Rapperen vant prisen for årets nye artist på Billboard Music Awards i mai. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Dop kan ødelegge livet ditt. Hvis ikke de dreper deg, kan de etterlate deg i en transe for resten av livet ditt. De fleste rapper om å bli høye og føle seg bra. Men jeg snakker om den gode siden og den dårlige siden. Bare for å sette lys på det negative.

I mai vant han prisen som årets nye artist på Billboard Music Awards, og fikk prisen tildelt av «Game of Thrones»-stjernen Sophie Turner. Han var også nominert til MTV Music Award, samt BET Hip Hop Awards.

LES OGSÅ: Ble far syv måneder etter sin død

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer