<strong>DØD:</strong> Rapperen Nipsey Hussle, som blant annet har vært nominert til Grammy, ble i natt skutt og drept i Los Angeles. Foto: NTB scanpix
DØD: Rapperen Nipsey Hussle, som blant annet har vært nominert til Grammy, ble i natt skutt og drept i Los Angeles. Foto: NTB scanpix Vis mer

Nipsey Hussle:

Rapper drept etter mystisk Twitter-melding

Ble 33 år gammel.

Publisert
Sist oppdatert

Natt til mandag norsk tid ble den Grammy-nominerte rapperen Nipsey Hussle skutt og drept i Los Angeles. Han ble 33 år gammel.

Artisten befant seg i en butikk i området rundt Slauson Avenue og Crenshaw Boulevard da det rundt halv fire på ettermiddagen ble åpnet ild.

<strong>SKUTT:</strong> Rapperen ble skutt ved denne butikken i Los Angeles. Foto: NTB scanpix
SKUTT: Rapperen ble skutt ved denne butikken i Los Angeles. Foto: NTB scanpix Vis mer

To andre ble også skadet i skyteepisoden, skriver CNN.

Politiet opplyser at den mistenkte rømte fra stedet i en bil, og at han fortsatt ikke er pågrepet. Like før Hussle ble meldt drept, skrev han denne Twitter-meldingen:

- Det er en velsignelse å ha sterke fiender.

Gjengmedlem

Artisten hadde en karriere som varte i omtrent 15 år. I 2010 startet han sitt eget plateselskap, som han selv begynte å utgi mixtaper fra. Han begynte etter hvert å oppnå suksess med musikken sin, og samarbeidet gjennom sin karriere med blant andre Kendrick Lamar, Drake og Meek Mill.

Tidligere i år kunne han vinne Grammy-pris da debutalbumet «Victory Lap» var nominert i kategorien årets beste rapalbum. Cardi B stakk derimot av med prisen.

<strong>KJENT:</strong> Nipsey Hussle ble i sin relativt korte musikkarriere blant annet nominert til Grammy-pris. I natt ble han drept. Her er han på rød løper i februar sammen med kjæresten Lauren London, som han har ett barn med. Foto: NTB scanpix
KJENT: Nipsey Hussle ble i sin relativt korte musikkarriere blant annet nominert til Grammy-pris. I natt ble han drept. Her er han på rød løper i februar sammen med kjæresten Lauren London, som han har ett barn med. Foto: NTB scanpix Vis mer

Han eier også Marathon Clothing, som hadde en egen filial i Los Angeles. Det var her rapperen ble skutt søndag ettermiddag amerikansk tid. 33-åringen har vært medlem av gjengen Rolling Sixty Crips, som er en underdivisjon av Crips.

Det er anslått at det er en av de største gjengene i Los Angeles, med flere tusen medlemmer. De har også flere fiender i bybildet, og det er ikke uvanlig at det bryter ut bråk mellom rivaliserende gjenger.

<strong>KJENTE VENNER:</strong> Rapperen, her fotografert med Jay Z, samarbeidet med flere store artister i løpet av karrieren. Foto: NTB scanpix
KJENTE VENNER: Rapperen, her fotografert med Jay Z, samarbeidet med flere store artister i løpet av karrieren. Foto: NTB scanpix Vis mer

Stjerner i sorg

Da dødsbudskapet ble kjent natt til mandag, var det flere av rapperens venner som la ut kondolanser i sosiale medier.

- Ermias Asghedom, kjent for oss som artisten Nipsey Hussle, var en far, en forretningsmann, en underholder og en inspirasjon til mange. Miljøet vårt har mistet altfor mange unge menn og lysende framtider som følge av skytevåpen, har Mark Ridley-Thomas, et medlem av Los Angeles' Board of Supervisors, uttalt.

Flere av artistens mer kjente venner har også åpnet seg om sorgen. Artisten Rihanna la ut et langt innlegg seint i natt.

«Dette gir ikke mening. Sjelen min er rystet av dette», skriver hun, etterfulgt av en bønn til gud.

Andre store artister som Ice Cube, Pharrell Williams og J. Cole har også lagt ut sine siste hilsener til artisten.

Den avdøde rapperen etterlater seg to barn.

LES OGSÅ: Uttaler seg om Jordyn for første gang siden skandalen

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer