Pop Smoke:

Rapper (20) drept av innbruddstyver

Pop Smoke ble bare 20 år gammel.

DØD: Artisten Pop Smoke ble bare 20 år gammel. Overfor Rolling Stone bekrefter politiet at han ble skutt og drept av innbruddstyver. Foto: NTB scanpix
DØD: Artisten Pop Smoke ble bare 20 år gammel. Overfor Rolling Stone bekrefter politiet at han ble skutt og drept av innbruddstyver. Foto: NTB scanpix Vis mer

Den amerikanske rapperen Pop Smoke er død. Han ble bare 20 år gammel, og skal ha blitt skutt i sitt eget hjem under det som virker å være et innbrudd. Kjendisnettstedet TMZ var først ute med å omtale saken.

De skriver at rapperen befant seg hjemme i Hollywood Hills da to menn brøt seg inn klokka halv fem på morgenen, lokal tid. Det forteller kilder i politiet til nettstedet. Disse mennene skal ha avfyrt flere skudd, før de forlot stedet til fots.

Rapperen ble rushet til akutten i ambulanse, men livet hans sto ikke til å redde. De mistenkte innbruddstyvene er fortsatt på frifot, og det er ikke kjent hvorvidt de hadde en relasjon til rapperen - hvis egentlige navn var Bashar Barakah Jackson.

STJERNESKUDD: Pop Smoke hadde akkurat gjort det stort, og var spådd en lysende karriere. Foto: NTB scanpix
STJERNESKUDD: Pop Smoke hadde akkurat gjort det stort, og var spådd en lysende karriere. Foto: NTB scanpix Vis mer

Dødsfallet ble seinere bekreftet av en talsperson for politiet, overfor Rolling Stone. En av hans gode venner og samarbeidspartnere, rapperen Nicki Minaj, skriver følgende på Instagram i kjølvannet av den triste nyheten:

«Bibelen forteller oss at sjalusi er så rått som grave. Utrolig. Hvil i fred, Pop», skriver hun, og henspiller til Høysangen 8:6, der den norske oversettelsen er «hard som dødsriket er dens lidenskap».

20-åringen og Minaj samarbeidet i sommer, da artistens låt «Welcome to the Party» ble remikset av «dronninga av rap» - som hun kaller seg. Han har også samarbeidet med Travis Scott og Skepta, blant andre.

50 cent hedrer også rapperen. På Twitter skriver han:

«Hvil i fred, Pop Smoke».

Pop Smoke har jobbet med musikk i flere år, men det er først de siste åra at han har slått gjennom. Han vokste opp i New York, men flyttet seinere til California - hvor han altså døde.

Ovennevnte singel havnet på flere Billboard-lister, blant annet.

DØD: Den britiske TV-personligheten ble lørdag funnet død i leiligheten sin i London. Video: Scanpix Vis mer

LES OGSÅ: Slik hedrer Harry Styles sin avdøde kjæreste