<strong>ARRESTERT:</strong> Platedirektør og -produsent Suge Knight ble fredag arrestert for bildrap da han meldte seg for politiet etter å ha kjørt over to menn i Compton, L.A. torsdag. Her er han avbildet forrige gang han var i klammeri med lovens lange arm, høsten 2014. Foto: Stella Pictures
ARRESTERT: Platedirektør og -produsent Suge Knight ble fredag arrestert for bildrap da han meldte seg for politiet etter å ha kjørt over to menn i Compton, L.A. torsdag. Her er han avbildet forrige gang han var i klammeri med lovens lange arm, høsten 2014. Foto: Stella Pictures Vis mer

Rap-mogul arrestert for drap

Suge Knight meldte seg selv for politiet etter å ha rygget bilen sin over en mann torsdag.

Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Marion Hugh «Suge» Knight Jr. (49), kjent som direktør for plateselskapene Black Kapital Records og Death Row Records, er tiltalt for drap. Det melder Fox News.

Knight ble arrestert tidlig fredag morgen, da han meldte seg for politiet i Los Angeles etter å ha begått et bildrap torsdag ettermiddag.

49-åringen sitter nå fengslet på sheriffkontoret i West Hollywood med en kausjon satt til over 15,6 millioner kroner.

Knight meldte seg for myndighetene etter at advokaten hans, James Blatt, uttalte at rap-mogulen kjørte over og drepte en venn, og skadet en annen mann etter en krangel.

Advokaten understreket at det hele var en ulykke, som inntraff da Knight prøvde å stikke av for å unngå å bli angrepet.

Saken fortsetter under bildet.

<strong>HARDT MILJØ:</strong> Death Row Records-grunnlegger Suge Knight har vært involvert i flere skyteepisoder og andre lovbrudd. Her er han avbildet i 1993. Foto: Corbis/All Over Press
HARDT MILJØ: Death Row Records-grunnlegger Suge Knight har vært involvert i flere skyteepisoder og andre lovbrudd. Her er han avbildet i 1993. Foto: Corbis/All Over Press Vis mer

- Vi er sikre på at så fort etterforskningen er gjennomført, vil han bli fullstendig renvasket, sa Blatt til Associated Press sent torsdag kveld. 

Politiet har imidlertid kommet med en ganske annen redegjørelse av hendelsesforløpet.

<strong>SINT:</strong> Suge Knight og eks-partner Dr. Dre har hatt en anstrengt tone etter at samarbeidet deres ble oppløst. Ifølge TMZ hevder Knight at det var Dr. Dre som inviterte ham til filmsettet i Compton, der opptakten til den fatale krangelen oppstod.  Foto: Stella Pictures
SINT: Suge Knight og eks-partner Dr. Dre har hatt en anstrengt tone etter at samarbeidet deres ble oppløst. Ifølge TMZ hevder Knight at det var Dr. Dre som inviterte ham til filmsettet i Compton, der opptakten til den fatale krangelen oppstod. Foto: Stella Pictures Vis mer

Flyktet fra åstedet

Dramatikken skal ha startet da Suge ankom en filminnspilling i Compton-området i Los Angeles. Angivelig dreier det seg om filmsettet til «Straight Outta Compton», en spillefilm om rap-gruppa NWA.

Knight skal ha blitt bedt om å forlate filminnspillingen, som blant annet har artisten Dr. Dre og skuespilleren Ice Cube som bidragsytere.

Los Angeles-politiet sier ifølge TMZ at det først oppstod en krangel på filmsettet. Kort tid senere skal det ha oppstått en ny krangel på parkeringsplassen til en hamburger-restaurant like ved, etter at Suge Knight fulgte etter de to fornærmede dit.

Ifølge vitner som Los Angeles Times har snakket med, kjørte Suge Knight på de to mennene med bilen sin, før han rygget bilen over dem og kjørte fra åstedet.

Den ene av mennene, som ifølge TMZ er blitt identifisert som Terry Carter, døde senere av skadene. Den andre ble fraktet til sykehus og det ventes at han vil overleve, skriver Fox News.

<strong>LEVENDE LEGENDER:</strong> Dr. Dre (t.v) og Suge Knight bidro til at rap-stjerner som Snoop Dogg (t.h) kom seg opp og frem på 90-tallet gjennom Death Row Records. Bildet er fra 1993. Foto: Everett Collection/All Over Press
LEVENDE LEGENDER: Dr. Dre (t.v) og Suge Knight bidro til at rap-stjerner som Snoop Dogg (t.h) kom seg opp og frem på 90-tallet gjennom Death Row Records. Bildet er fra 1993. Foto: Everett Collection/All Over Press Vis mer

Suge Knight grunnla Death Row Records sammen med Dr. Dre i 1991, og plateselskapet ble det første suksessrike mainstream rap-selskapet. Kjente navn som NWA, Snoop Dogg og Tupac Shakur var i stallen til selskapet.

Knight var mannen som satt bak rattet i BMwen Shakur satt i da rapstjernen ble skutt og drept etter en boksekamp i Las Vegas i 1996.

Dette er langt fra første gang Suge Knight har havnet i klammeri med politiet.

Høsten 2014 ble han dessuten skutt seks ganger på et vorspiel før MTV Video Music Awards i Hollywood, men han slapp fra skytedramaet med livet i behold.

LES OGSÅ: - Han er i ferd med å bli kvinne

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer