Kim Larsen:

Rammet av prostatakreft

Den folkekjære danske artisten avlyser planlagte konserter.

PROSTATAKREFT: Den danske artisten Kim Larsen (72) ble diagnostisert med kreft i desember. Han har allerede startet behandling. Her er han avbildet på Operataket i Oslo i 2012. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix
PROSTATAKREFT: Den danske artisten Kim Larsen (72) ble diagnostisert med kreft i desember. Han har allerede startet behandling. Her er han avbildet på Operataket i Oslo i 2012. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix Vis mer
Publisert

(Se og Hør): Den folkekjære danske artisten Kim Larsen (72) er rammet av kreft.

Det melder Ekstra Bladet.

I et innlegg på Facebook forklarer 72-åringen at han fikk konstatert kreft i prostata i desember. Han er allerede i gang med behandlingen, og har derfor ikke krefter til å opptre.

Avlysningene gjelder konserter i januar, februar og mars, opplyser bandet Kim Larsen & Kjukken, ifølge Jyllands-Posten.

- Jeg beklager mange ganger overfor både publikum og arrangører. Jeg er i ferd med å bli en gammel narr, og svært imot min vilje har jeg måttet innse at jeg behøver tid til å komme i spilleform igjen. Men jeg regner med å være klar til sommeren, sier Kim Larsen i en pressemelding.

STOR ARTIST: Kim Larsen er en av Danmarks mest folkekjære artister, og har i løpet av karrieren også gjort seg kjent i Norge og Sverige. Her avbildet i 2016. Foto: NTB Scanpix
STOR ARTIST: Kim Larsen er en av Danmarks mest folkekjære artister, og har i løpet av karrieren også gjort seg kjent i Norge og Sverige. Her avbildet i 2016. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Blir refundert

Larsen, som blant annet er kjent for låter som «This Is My Life», «Papirsklip» og «Midt om Natten», slo først igjennom sammen med gruppa Gasolin i 1971. I mange år har han spilt sammen med Kim Larsen & Kjukken, hvor de nå skulle på turne.

Ifølge Ekstra Bladet skulle artisten ha innledet turnéen 11. januar i Amager Bio i København, der de 24 første konsertene er utsolgt.

Alle billettinntekter vil bli refundert, men bandet understreker at de forventer å gjennomføre de annonserte sommerkonsertene. De finner sted fra 26. juni fram til 25. august i både Danmark, Norge og Sverige.

Siden solodebuten i 1973 har Larsen solgt flere millioner album, hvor albumet «Midt om natten» fra 1983 skal være en av Danmarks mestselgende gjennom tidene.

LES OGSÅ: Mistet besteforeldrene i kreft

Prostatakreft:

  • Hvert år får over 5 000 menn prostatakreft i Norge.

Vanlige symptomer er: tynn og svak urinstråle, hyppig vannlating, vanskelig å tømme urinblæren, blod i urinen, smerter i rygg og skjelett.

Cirka 90 prosent av tilfellene oppstår etter fylte 60 år og noen få under 45 år får sykdommen.

Fem års overlevelse for alle stadier av prostatakreft samlet er over 80 prosent, men bare rundt 30 prosent dersom det er påvist spredning utenfor bekkenområdet. Dersom kreftsvulsten er lokalisert kun inne i prostatakjertelen er fem års overlevelse regnet til over 90 prosent. ​

Kilde: Kreftforeningen / Prostatakreft.no

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer