Marna Haugen Burøe:

Rammet av ny kreftsykdom

Toppbloggeren deler den tunge nyheten på bloggen sin.

KREFTSYK: Marna Haugen Burøe skriver på bloggen sin at hun har fått påvist kreft - igjen. Her med ektemannen Ørjan Burøe. Foto: NTB Scanpix
KREFTSYK: Marna Haugen Burøe skriver på bloggen sin at hun har fått påvist kreft - igjen. Her med ektemannen Ørjan Burøe. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Toppblogger Marna Haugen Burøe (38), også kjent under tilnavnet «Komikerfrue», har blitt diagnostisert med kreft i livmoren. Det skriver hun på bloggen sin.

- Det er kjempevanskelig å skrive dette. Da blir det liksom sant. Det er så mye enklere å pakke det vekk og slippe å forholde seg til vonde fakta mens i realiteten så gjør det det hele bare verre, for man blir så tung og mørk innvendig, skriver hun i blogginnlegget.

- Jeg har kreft. I livmoren, skriver hun videre.

Ikke første gang

38-åringen skriver videre at hun til tross for å ha hatt en anelse om at noe er galt i lengre tid, aldri hadde sett for seg å få diagnosen bekreftet. Hun beskriver det som en «emosjonell karusell», og skriver i blogginnlegget at det nå gjenstår å se hvor lenge hun har hatt kreftsvulsten.

Haugen Burøe har opplevd kreftsyktdom på nært hold tidligere. I 2012 fant legene en kreftsvulst i magen hennes, og bloggeren måtte gjennom flere måneder med cellegift før hun ble friskmeldt.

Den gang trodde Haugen Burøe at hun var gravid, og sjokket var stort da hun fikk beskjed om at det var en kreftsvulst, og ikke en baby i magen.

POPULÆR: Marna Haugen Børue er kjent som en av Norges mest profilerte bloggere og influensere. Her avbildet under fjorårets Gullruten-utdeling. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
POPULÆR: Marna Haugen Børue er kjent som en av Norges mest profilerte bloggere og influensere. Her avbildet under fjorårets Gullruten-utdeling. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

På dette tidspunktet var 38-åringen med i TV 2-programmet «Bloggerne», og seerne fikk følge behandlingen på nært hold. Bloggeren selv sleit imidlertid med å få et gjensyn med den tunge tiden på tv.

- Jeg tror det kan bli tøft. Da jeg så vignetten, gikk jeg ut av rommet, fordi jeg er så ferdig med det. Så jeg gruer meg til det, uttalte hun den gang.

Engstelig

I 2016 gjennomgikk hun en operasjon på bakgrunn av celleforandringer i livmorhalsen, en operasjon hun måtte gjøre to ganger grunnet et mislykket forsøk første gangen. Den gang fortalte hun til Se og Hør at hun ville være åpen med leserne for å få flere til å sjekke seg.

- Dette er en hverdagslig sykdom, og ikke nødvendigvis en tragedie, men det er viktig å sjekke seg, uttalte hun da.

I utgangspunktet skulle hun ha vært på kontroll for to år siden, men denne ble gjort først nå. Etter å nå ha fjernet deler av livmorhals som har celleforandringer for tredje gang, ble svulsten funnet.

- Det gjør det vanskelig å la være å tenke at det kanskje har gått litt lang tid, deler hun ærlig med leserne sine.

Kort tid etter at «Komikerfrue» delte den hardtslående sykdomsbeskjeden med sine bloggleserne onsdag kveld, delte ektemannen, komiker Ørjan Burøe (44), dette bildet på Instagram:

Ekteparet Burøe har sønnene Theodor og Dexter sammen.

Bloggeren ønsker ikke å kommentere sykdommen utover det hun skriver på bloggen, får TV 2 opplyst av Geir Håkonsund, medierådgiver i Egmont People - som representerer 38-åringen.

LES OGSÅ: - Kjenner en overflod av kjærlighet

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer