Pål Anders Ullevålseter og familien:

Rammet av mystisk ulykke

På vei til fjells i den splitter nye «Farmen»-bilen, fikk familien på tre en sjokkartet opplevelse.

LIVREDDE: Pål Anders
Ullevålseter klarte å holde
hodet kaldt og bilen på veien
da biltaket ble knust mens han
var på vei til fjells med kona
Mette og datteren Alva. Foto: Tor Kvello/ Se og Hør
LIVREDDE: Pål Anders Ullevålseter klarte å holde hodet kaldt og bilen på veien da biltaket ble knust mens han var på vei til fjells med kona Mette og datteren Alva. Foto: Tor Kvello/ Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det som skulle bli en hyggelig start på en tur til fjells for Pål Anders Ullevålseter (49), kona Mette Solli (43) og datteren Alva (6), ble plutselig noe helt annet.

Familien på tre hadde så vidt rukket å komme seg av gårde da det smalt.

- Vi var på vei til en hytte på Gamlestølen i Etnedal. På Gjelleråsen, et par mil utenfor Oslo, kom det brått et voldsomt smell fra taket i det vi kjørte under en overgang, forteller Pål Anders til Se og Hør.

- Det smalt noe helt vanvittig. Mette skjønte ingenting, mens Alva hylskrek og var livredd i baksetet. Selv forsto jeg at noe hadde skjedd, men ikke hva. Min første tanke var å holde bilen på veien. Som motocrosskjører er jeg vant til at ting skjer, men her klarte jeg ikke helt å analysere situasjonen med en gang, innrømmer han.

ERFAREN BILFØRER:
Etter ulykken forteller Pål
Anders Ullevålseter til Se
og Hør at han og familien
har fått hendelsen på
avstand. Foto: Tor Lindseth/ Se og Hør
ERFAREN BILFØRER: Etter ulykken forteller Pål Anders Ullevålseter til Se og Hør at han og familien har fått hendelsen på avstand. Foto: Tor Lindseth/ Se og Hør Vis mer

Premiebil

Pål Anders kjørte en Kia han fikk etter seieren i «Farmen kjendis» i vinter. Bilen hadde bare gått fem mil og ble hentet hos bilforhandleren på Ensjø i Oslo kun tre dager tidligere.

- Store krefter må ha vært i sving, for etter at jeg har fått stoppet bilen, så jeg at hele glasstaket var knust med masse små hull, forteller Pål Anders, og utdyper:

- Det hang så vidt sammen, slik at datteren vår heldigvis unngikk å få splinter i hodet og fanget.

KNUSTE ALLE: Motorsykkelkjører Pål Anders Ullevålseter (49) står igjen som vinneren av årets «Farmen kjendis». Se hans første reaksjoner rett etter opptak. Video: Anita Arntzen/Reporter: Miriam Bakkejord Vis mer

Uforståelig

Hos en butikk i nærheten av ulykkesstedet fikk han tak i en kraftig tape, og innenfra bilen tapet han taket slik at det holdt seg sammen de to milene tilbake til hovedstaden.

- Vet du hva som traff bilen?

AUTOFIL #2: Pål Anders Ullevålseter og Mette Solli i duell om hvem som får bilen renest. Ekspert Rune Nesheim fra Dinside Motor gir deg også steg for steg guide til hvordan du får bilen vårklar. Regi, foto, klipp: Endre Vellene Foto, drone: Thomas Rasmus Skaug Vis mer

- Nei, det er akkurat det jeg ikke har klart å finne ut av. Dette er helt uforståelig, nærmest mystisk. Det kan være alt fra noen som har kastet en gjenstand ned mot oss med vilje, eller at en betongbit har løsnet. Vi kjørte tilbake for å sjekke, men fant ikke ut av det.

Ga premiebilen til kona

Siden bilen hadde relativt høy fart, kunne det fått katastrofale følger dersom gjenstanden hadde truffet frontruten. Heldigvis var det lite trafikk på veien.

- Dette kunne endt verre, men alt gikk jo bra, sier den erfarne Paris-Dakar-kjøreren.

Da Pål Anders vant «Farmen»-kjendis i februar, og ble lykkelig eier av en ny Kia, bestemte han seg for at den skulle være kona Mettes bil.

TRØSTET DATTEREN: Pål Anders, Mette (t.v.) og Alva fikk en mer dramatisk start på turen til
fjells enn de skulle ønsket. - Mette ble veldig forfjamset, men holdt hodet kaldt. Det viktigste var å få
stoppet og trøste Alva, forteller Pål Anders. Foto: Tor Lindseth/ Se og Hør
TRØSTET DATTEREN: Pål Anders, Mette (t.v.) og Alva fikk en mer dramatisk start på turen til fjells enn de skulle ønsket. - Mette ble veldig forfjamset, men holdt hodet kaldt. Det viktigste var å få stoppet og trøste Alva, forteller Pål Anders. Foto: Tor Lindseth/ Se og Hør Vis mer

- Bilen er jo utrolig stilig, og hele familien falt for det flotte panorama-taket i glass. Men hvor lenge var Adam i paradis? Da jeg hentet Kiaen, fleipet jeg til forhandleren at «vi ses til uka, for da har jeg vraket den», sier den kommende «Mesternes mester»-deltakeren, og legger til:

- Det skulle gå troll i ord, for tre dager etter var jeg tilbake med ødelagt tak. Heldigvis får Mette den i perfekt stand tilbake etter reparasjonen.

- Men dere kom dere til fjells til slutt?

- Jada, vi brukte varebilen som jeg vanligvis frakter motorsyklene mine i! avslutter Pål Anders Ullevålseter.

MANGE MOTORSYKLER: Pål Anders Ullevålseter avbildet med en av syklene sine i desember 2013, kort tid før han deltok i sitt 13. Rally Dakar. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
MANGE MOTORSYKLER: Pål Anders Ullevålseter avbildet med en av syklene sine i desember 2013, kort tid før han deltok i sitt 13. Rally Dakar. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

LES OGSÅ: Snakket om forholdet for første gang

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer