TUNG PERIODE: Skuespiller Michael J. Fox har i et større intervju med The New York Times gått i detalj om det vanskelige året han har lagt bak seg. Foto: NTB Scanpix
TUNG PERIODE: Skuespiller Michael J. Fox har i et større intervju med The New York Times gått i detalj om det vanskelige året han har lagt bak seg. Foto: NTB ScanpixVis mer

Michael J. Fox:

Rammet av kraftig tilbakeslag

Skuespilleren avslører nytt helsemareritt.

I et større intervju med The New York Times Magazine avslører den kanadiske skuespilleren Michael J. Fox (57) at han har hatt et særdeles tøft år, rent helsemessig.

57-åringen, som i 1991 fikk diagnosen Parkinsons, måtte i april gjennomgå en operasjon i ryggen, fordi han slet med å stå oppreist uten å falle.

- Jeg hadde et vedvarende problem med ryggraden. Jeg ble fortalt at det var ufarlig, men hvis jeg ikke gjorde noe med det, ville jeg få redusert følelse i beina og vanskeligheter med å bevege meg. Plutselig begynte jeg å falle - mye, sier han til The New York Times.

- Nødvendig med operasjon

Fox beskriver en tilstand som kan knyttes til spinal stenose. Dette kan føre til ryggsmerter med utstråling til sete og lår eller legger. Operasjon er aktuelt om gangdistansen blir uakseptabelt kort, ved kontinuerlige smerter og ved problemer med kontroll over urinveiene og endetarmen, skriver NHI.

Parkinsons, som det for øvrig ikke finnes noen kur mot, gir på sin side skjelvinger, stivhet og dårlig koordinasjon. For skuespilleren ble det vanskelig å skille hvilken av de to som var årsaken til problemene.

GOD STØTTE: Michael J. Fox har vært gift med kona Tracy Pollan (58) i over 30 år, og sammen har de fire barn. Her er familien avbildet sammen i fjor høst. Foto: All Over Press
GOD STØTTE: Michael J. Fox har vært gift med kona Tracy Pollan (58) i over 30 år, og sammen har de fire barn. Her er familien avbildet sammen i fjor høst. Foto: All Over Press Vis mer

- Jeg prøvde å analysere hva som var Parkinsons og hva som var spinal-greiene. Det kom til et punkt hvor det mest sannsynlig var nødvendig med operasjon. Så jeg lot meg operere, etterfulgt av en intens mengde fysioterapi.

- 19 skruer og metallplate

Selv om operasjonen var vellykket, opplevde Fox et større tilbakeslag noen måneder senere.

- Jeg gjennomførte det jeg skulle, og etter hvert fikk jeg tilbud om skuespilleroppdrag. I august i fjor var det meningen at jeg skulle gå på jobb. Jeg våknet, gikk inn på kjøkkenet for å spise noe frokost, tråkket feil og ramlet. Jeg brakk armen noe så innmari. Jeg måtte operere inn 19 skruer og en metallplate. Det traff meg hardt.

Til tross for en tung periode, forsøker «Tilbake til fremtiden»-stjernen å se framover. Selv om han fortsatt har et ønske om å bedrive skuespill, er det ikke til å stikke under stol at det har blitt færre oppdrag med årene.

- Bortimot ufør

I et stort intervju med Haute Living i 2016 fortalte Fox om livet sitt med Parkinsons sykdom. Skuespilleren holdt diagnosen skjult fra offentligheten i nesten ti år, før han opprettet en egen stiftelse som arbeider for å finne en kur for Parkinsons. Å fortelle om sykdommen ble en oppvåkning for stjernen.

FREMTIDEN ER HER: 21. oktober 2015 var dagen det reises til i «Back to the Future II» fra 1989. Se Michael J. Fox og Christopher Lloyd diskutere hva filmen hadde rett i. Video: Toyota USA Vis mer Vis mer Vis mer

- Jeg ble diagnostisert for 25 år siden, og jeg skulle egentlig bare kunne jobbe i ti år framover. Det ble antatt at jeg kom til å være bortimot ufør på nåværende tidspunkt. Det er jeg langt ifra.

- Nå er jeg så dårlig som jeg kommer til å bli, og jeg kan fortsatt gå på butikken og drive markedsføring, sa Fox i intervjuet.

57-åringen var en av de mest kjente skuespillerne på 80- og 90-tallet.

Han ble først kjent fra tv-serien «Fem i familien», som rullet og gikk på tv-skjermer verden over i sju år på 80-tallet. Og han ble virkelig superstjerne etter å ha spilt i «Tilbake til fremtiden» fra 1985 og deretter oppfølgerne i 1989 og 1990.

LES OGSÅ: Gikk inn i sjokktilstand etter bruddet

Emilie ble millionær: - Trodde jeg skulle besvime!

Emilie ble millionær: - Trodde jeg skulle besvime!

Annonsørinnholdfra NORSK TIPPING
Hemmelig pause i forholdet

Hemmelig pause i forholdet

Risikerer full stans i kreftbehandlingen

Risikerer full stans i kreftbehandlingen

Åpner seg i et langt hjerteskjærende innlegg

Åpner seg i et langt hjerteskjærende innlegg

«Game of Thrones»-stjernen trodde hun skulle dø

«Game of Thrones»-stjernen trodde hun skulle dø

Ville ta med blindtarmen hjem etter operasjon

Ville ta med blindtarmen hjem etter operasjon

Avslører hemmelig kjæreste

Avslører hemmelig kjæreste

Nå kommenterer de endelig forlovelsen

Nå kommenterer de endelig forlovelsen

Røper P3-Siljes kjæreste

Røper P3-Siljes kjæreste

- Jeg er en streng mor

- Jeg er en streng mor

Sjokkexit i «Paradise Hotel». Dette skjedde egentlig

Sjokkexit i «Paradise Hotel». Dette skjedde egentlig

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder

Ellos rabattkoderLensway rabattkoderApollo rabattkoderRoom21 rabattkoderSportamore rabattkoder
Postadresse
Boks 1184 Sentrum, 0107 Oslo
Besøksadresse
Karvesvingen 1, 0579 Oslo
Sentralbord
21 30 10 00
Ansvarlig redaktør
Ulf André Andersen
Redaktør seher.no
Jonas Jørstad
Utgiverselskap
Aller Media AS
Powered by
Labrador CMS
Tips oss på sms 2255