Rammet av ekstremt sjeldent syndrom

Ingen av Hallvard Flatlands nærmeste trodde han skulle overleve da han ble alvorlig syk for åtte måneder siden.

FRISK: Hallvard forteller til ukebladet Her og Nå at han blir bedre for hver eneste dag. Foto: FameFlynet
FRISK: Hallvard forteller til ukebladet Her og Nå at han blir bedre for hver eneste dag. Foto: FameFlynet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Torsdag var den folkekjære programlederen Hallvard Flatland (56) tilbake på jobb i TV-studioet på Økern i Oslo for å dekke golf for Viasat sammen kollega Per Haugsrud.

Dette var Flatlands aller første TV-opptreden etter at han ble alvorlig syk og havnet på intensiven på Rikshospitalet i februar.

I et intervju med VG forteller Flatland at han allerede begynte å føle seg dårlig i januar, og da han plutselig fikk høy feber, ble han sendt på sykehus.

Her havnet han i koma i tre måneder og svevde lenge mellom liv og død. Alle organene til TV-profilen sviktet og han gjennomgikk rundt 30 operasjoner i magen. Ingen trodde han skulle overleve.

– Det er et mirakel, dette her. Det er dét det er, sier Hallvard til avisa.

TV-profilen ble rammet av et ekstremt sjelden syndrom kalt HLH. I korte trekk trigger det immunforsvaret til å angripe kroppens vitale organer. Syndromet utløses ofte av noe annet, som for eksempel kreft, og blir behandlet med cellegift. I Flatlands tilfelle var kreften sekundær, forteller hans yngste datter Katarina til avisen.

Etter en beintøff kamp for livet er Flatland i dag friskmeldt.

– Alle prøvene har vært fine, blodverdiene blir bare bedre og bedre. Man må jo bare være optimist når man kommer gjennom dette og overlever. Likevel har jeg et lite «men» i bakhodet; du har ingen garanti for fremtiden, ingen har det. Men det handler om å leve mest mulig sammen med dem som betyr noe for deg, forteller han i intervjuet med VG.

Les også om Flatlands sykdom i Se og Hør Weekend.

LES OGSÅ: - Det er helt enestående

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer