Skogbranner herjer Australia:

Rammet av de voldsomme flammene

Skuespiller Russell Crowe har fått eiendommen totalskadd i skogbrannene.

RAMMET: Russell Crowes hjem i den australske delstaten New South Wales er rammet av skogbrannene. Her er stjernen avbildet med Jennifer Connelly og Emma Watson i 2014. Foto: REX/ NTB Scanpix
RAMMET: Russell Crowes hjem i den australske delstaten New South Wales er rammet av skogbrannene. Her er stjernen avbildet med Jennifer Connelly og Emma Watson i 2014. Foto: REX/ NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den New Zealand-fødte skuespilleren Russell Crowe (55) har vært en av Hollywoods store stjerner siden midten av 90-tallet. Likevel har han levd mesteparten av livet sitt i Australia og anser seg selv som australsk.

I disse dager opplever landet «down under» en av de verste skogbrannene i australsk historie. Flere regioner i delstaten New South Wales herjes av brannene - og for tre av dem ble det i går sendt ut varsel om katastrofalt høy brannfare, deriblant i millionbyen Sydney.

Brannene på østkysten har også rammet Russell Crowes hjem, og etterlatt det totalskadd.

Mistet flere hus

Det er stjerna selv som i går kveld rapporterte om brannene som hadde nådd hans egen 400 hektar store gård i Nana Glen, New South Wales.

Selv er han ikke hjemme i Australia på nåværende tidspunkt, men melder om at familien har evakuert eiendommen og er trygt plassert hos venner.

Videre skriver han at brannen nådde hjemmet hans mandag kveld, og at hans tanker går til alle som er rammet av de voldsomme brannene i området.

I en oppdatering seks timer senere, skrev skuespilleren at han da hadde mistet noen bygninger i brannen, og at de nå var uten vann, men at de tross alt hadde vært heldige ved at de så langt ikke hadde mistet noen av husdyrene.

- Det brenner fortsatt noen steder og vi mangler vann. Ingen husdyr er døde så langt. Hestene er ok.

Han delte også bilder som viser ødeleggelsene på eiendommen, og la ved en video sønnen har tatt av slukningsarbeidet som foregår ved hjelp av helikopter.

Crowe skal ifølge The Guardian ha flere eiendommer i Australia, deriblant en bolig i Sydney.

Ber folk holde seg innendørs

Brannene i Australia har pågått siden før helga. Mens skogbranner i seg selv ikke er uvanlig i landets sommermåneder, er brannene som pågår uvanlig store så tidlig i sesongen, som følge av høye temperaturer.

De fleste brannene pågår i et område nord for Sydney og langs kysten nordover i delstatene North South Wales og Queensland, som totalt sett opplever mer enn 150 skogbranner onsdag morgen, ifølge The Guardian.

Det fryktes også at mange branner fort kan blusse opp og spre seg videre i det knusktørre landskapet.

BRANN: Det brenner i store deler av California, og flere av verdens største stjerner står i fare for å miste alt de eier. Reporter Kjersti Flaa forteller om ødeleggelsene. Video: Kjersti Flaa, NTB scanpix Vis mer

Helsemyndighetene i Sydney har også bedt folk som kan få helseproblemer som følge av støvet om å holde seg innendørs, ettersom dette skaper farlig høy luftforurensning.

LES OGSÅ: Slaktes for uforsvarlig oppførsel

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer