TØFF KAMP: Samtidig som rally-kjører Andreas Mikkelsen har gjort suksess på banen, har hans flotte kjæreste Margrethe Meiner kjempet en knalltøff kamp mot kreften - som hun har vunnet. Lørdag stiller de begge to på Idrettsgallaen på Lillehammer. Foto: Lars Gautneb
TØFF KAMP: Samtidig som rally-kjører Andreas Mikkelsen har gjort suksess på banen, har hans flotte kjæreste Margrethe Meiner kjempet en knalltøff kamp mot kreften - som hun har vunnet. Lørdag stiller de begge to på Idrettsgallaen på Lillehammer. Foto: Lars Gautneb Vis mer

Rally-stjernen tar med sin kreftrammede kjæreste på Idrettsgallaen

Mens Andreas Mikkelsen har gjort det stort på rally-banen, har blogger-kjæresten Margrethe Meiner kjempet en knalltøff kamp på hjemmebane.

Publisert

SEOGHØR.NO: Lørdag er det duket for storslått feiring på Lillehammer, når Idrettsgallaen 2016 går av stabelen i Håkons Hall.

Noen av Norges største idrettstalenter skal hedres, og blant de nominerte gjestene er rally-kjører Andreas Mikkelsen (26). Han er nominert i kategorien «Åpen klasse».

Når den dyktige 26-åringen ankommer Lillehammer og Idrettsgallaen har han, ifølge VG Sporten, med seg sin flotte kjæreste Margrethe Meiner (22) - som på hjemmebane de siste åtte årene har kjempet en knalltøff kamp mot kreften.

bloggen sin skriver hun om sykdommen KML (Kronisk Myelogen Leukemi), som hun ble diagnotisert 21. Oktober 2008 , og at hun blant annet har gjennomført en benmargstransplantasjon:

«Jeg skal ikke lenger leve med KMLen, og holde ut som så mange sier. Jeg har vært gjennom den verst tenkelige situasjonen - situasjonen som har ligget bak i hodet og skremt meg alle disse årene. Jeg husker jeg tenkte og fortalte legene at de kunne gjøre hva de ville med meg, så lenge jeg slapp en benmargstransplantasjon. Sånn ble det ikke. Det er lett å si i ettertid, men i dag er jeg utrolig glad det ble som det ble. Enda gladere er jeg for at det hele snart er over. Ikke legebesøk annenhver uke, ingen flere sprøyter eller nåler uke etter uke.»

SUKSESS: Andreas Mikkelsen kjører for Volkswagen, og her har han akkurat vunnet Rally of Catalonia i Salou, Spania høsten 2015. Han er nominert i kategorien Åpen klasse under Idrettsgallaen på Lillehammer denne helgen. Foto: NTB Scanpix
SUKSESS: Andreas Mikkelsen kjører for Volkswagen, og her har han akkurat vunnet Rally of Catalonia i Salou, Spania høsten 2015. Han er nominert i kategorien Åpen klasse under Idrettsgallaen på Lillehammer denne helgen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Takker kjæresten

I fjor om Andreas Mikkelsen, som ifølge TV 2 er den yngste sjåføren gjennom tidene som har tatt WRC-poeng og nå gjør suksess for Volkswagen, på andreplass i TV-konkurransen «Best av de beste».

I det samme blogginnlegget, datert 4. desember 2015, skriver Margrethe at hun ble glad for at kjæresten donerte pengepremien han vant i programmet til leukemi-forskning: 

«Ingenting gjorde meg mer happy enn når han fortalte hva han hadde valgt å gi de 100.000 kr han hadde vunnet til - forskning på leukemi. Jeg er så takknemlig og heldig som har så fine og gode mennesker rundt meg hele tiden.»

Paret har, ifølge VG Sporten, vært kjærester i fire år.

Idrettsgallaen 2016 sendes på NRK1 klokken 19:55, og årets programledere er Anne Rimmen (34).

LES OGSÅ: Marit Bjørgen ble mamma for første gang

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer