MAGESÅR: Den populære forfatteren Anne B. Ragde skrev til hun fikk blødende magesår.  Foto: SCANPIX
MAGESÅR: Den populære forfatteren Anne B. Ragde skrev til hun fikk blødende magesår. Foto: SCANPIXVis mer

Ragde skrev seg syk

Den bestselgende forfatterinnen ligger på sykehus med drypp og kanyler. #2013 Jeg gir alt for litteraturen, sier Anne B. Ragde.

Skriver til helsa ryker!

SEHER.NO: Forfatterdronningen Anne B. Ragde (49) havnet på St. Olavs Hospital i Trondheim med blødende magesår etter å ha skrevet oppfølgeren til suksessromanene ”Berlinerpoplene” og ”Eremittkrepsene” i all hemmelighet, skriver Dagbladet.

Tittelen på oppfølgeren er ”Ligge i grønne enger”, som kommer til høsten. Ragde ligger derimot i sykehussenga med drypp og kanyler i begge armene. Allikevel er hun i godt humør.

- Jeg gir alt for litteraturen, og ofrer helsa for mine trofaste lesere. Jeg er ikke villig til å dø, men jeg er villig til å få et blødende magesår for et godt manus, sier hun til Dagbladet.

I januar begynte hun å skrive den tredje boka om slektsgården Neshov på Byneset i Trondheim, til tross for at hun hele tiden har nektet for en oppfølger. 2. april var hun allikevel ferdig med den nye boken, men havnet på sykehuset 3. påskedag da hun begynte å kaste opp blod.

- Den siste uken var det sånn at jeg skrev, spydde og røykte. Jeg spydde fordi stoffet ga meg så mye motstand, sier hun til avisen. 

49-åringen legger ikke skjul på at hun presser seg selv hardt. I den intense skriveperioden spiste hun nesten ingen måltider, røykte 20-30 sigaretter om dagen og drakk alkohol.

- Normalt lever jeg ganske sunt, og jeg skal ikke skrive noen roman på lenge, så innen den tid er jeg frisk igjen, forteller den flittige forfatteren.