MED HETTER: Flere av jentene i Pussy Riot er anonyme. Her opptrer de på X-Faktor i Italia. Foto: All Over Press
MED HETTER: Flere av jentene i Pussy Riot er anonyme. Her opptrer de på X-Faktor i Italia. Foto: All Over PressVis mer

Pussy Riot til Norge

Rett fra fengsel til festspillene i Bergen.

SEOGHØR.NO: To av medlemmene i den kontroversielle jentegruppa Pussy Riot har blitt benådet av Putin og sluppet ut av fengsel i Russland.

I mai kommer Maria Aljokhina og Nadezjda Tolokonnikova til Festspillene i Bergen for å vise dokumentarfilmen «Pussy vs. Putin» og snakke om sitt nye prosjekt, melder NTB.

Jentene har sittet fengslet siden februar 2012, da den kjente punkgruppa demonstrerte mot den ortodokse kirkes støtte til Putins valgkamp inne i en katedral i Moskva. Fengslingen av jentene har ført til store avisskriverier over hele verden.

Saken fortsetter under bildet.

MED HETTER: Punk-gruppa Pussy Riot har kommet med sterk kritikk av Putin. Derfor har de i lang tid opptrådt med hetter på hodet - for å være anonyme.
MED HETTER: Punk-gruppa Pussy Riot har kommet med sterk kritikk av Putin. Derfor har de i lang tid opptrådt med hetter på hodet - for å være anonyme. Vis mer

 

Lille julaften slapp de imidlertid ut av fengsel, ettersom Putin benådet flere fanger foran vinterens olympiade, som avholdes i Russland.

De to medlemmene av gruppa skal også besøke norske fengsel under Norgesbesøket, og det vil garantert bli oppstyr rundt de de frittalende punkerne når de lander på norsk jord i februar.