Marit Bjørgen:

Pusser opp i hjembygda

- Fint å ha noe selv når man har blitt en familie på fem.

PUSSER OPP: Marit Bjørgen har lagt opp, men har nye prosjekter på gang. Foto: Dagbladet
PUSSER OPP: Marit Bjørgen har lagt opp, men har nye prosjekter på gang. Foto: Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For litt over ett år siden fortalte Marit Bjørgen at hun kom til å legge opp etter sesongen. Langrennslegenden avsluttet verdenscupkarrieren med seier i Falun - hennes 114. gjennom 17 år i verdenseliten.

Bjørgen har trådt ut av langrennssporet, men nå kan Trønderbladet fortelle at 39-åringen har andre prosjekter på gang.

Ifølge avisa har tidenes mestvinnende olympier startet på et oppussingsprosjekt i hjembygda.

- Fint å ha noe selv

I en SMS til Trønderbladet forteller Bjørgen at hun liker å være hjemme i perioder, og nå skal hun sørge for at det blir litt ekstra hjemmekoselig.

- Jeg har overtatt huset til bestemor og kommer til å pusse opp det, opplyser hun.

Bjørgen har ingen planer om å ta med seg hele familien til Rognes, men huset kan fungere som et tilholdssted for henne når hun er hjemme på besøk.

- Fint å ha noe selv når man har blitt en familie på fem, legger Bjørgen til i en SMS til avisa.

Saken fortsetter nedenfor.

Bård Tufte Johansen er konferansier under Norges Skiforbunds "kickoff". Han spøkte med Marit Bjørgen om graviditeten. Marit Bjørgen ble også intervjuet av Se & Hør om hvordan rollen som mor blir. Vis mer

Glad far

Bjørgen overtar kårboligen på slektsgården, og har fått tillatelse av kommunen til å rive garasjen på tomta og sette opp en ny med et tilbygg på to etasjer. Trønderbladet skriver at tomta nå vil få et areal på 140 kvadratmeter.

De har også snakket med Bjørgens far, Ola Ivar. Dattera har levd et hektisk liv på reise over hele Europa i lang tid, og nå setter han stor pris på at hun velger å pusse opp i hjemkommunen.

- Det er både trivelig og artig, og jeg tror Marit nå kommer til å besøke Rognes oftere, sier Ola Ivar Bjørgen til Trønderbladet.

Saken fortsetter nedenfor.

Nytt barn

25. mars i år ble Bjørgen mamma for andre gang. Den lille gutten veide 3678 gram, og var 51 centimeter lang da han kom til verden.

Fra før har Bjørgen og samboeren sønnen Marius (3) sammen, mens Fred Børre Lundberg har en sønn fra et tidligere forhold.

Under Vibeke Skofteruds minneløp i begynnelsen av mai konkurransedebuterte Marius.

- Vi prøvde oss på skirenn i vinter. Det gikk ikke så bra, men her kom vi i mål. Dette var konkurransedebuten til Marius, fortalte Bjørgen til TV 2.

Vis mer

LES OGSÅ: Gir bort halvparten av gigantformuen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer