Pushwagners siste reise

Urnen til Pushwagner er formet som en pille og ble fraktet til graven på en båre formet som en tablett. Dagens seremoni på Vår Frelsers gravlund i Oslo var i god «Push»-ånd.

SISTE FARVEL: Pushwagner, kanskje ikke så uventet, får sitt siste hvilested på helt spesielt vis. Foto: Lars Eivind Bones/ Dagbladet
SISTE FARVEL: Pushwagner, kanskje ikke så uventet, får sitt siste hvilested på helt spesielt vis. Foto: Lars Eivind Bones/ Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Over to år etter at en av Norges mest kjente billedkunstnere, Terje «Hariton Pushwagner» Brofos (1940-2018), ble bisatt fra Kunstnernes hus, skulle i dag urnen settes ned i graven på Vår Frelsers gravlund i Oslo.

Klokka 14.30 startet seremonien som ble ledet av den kjente humorprofilen Espen Thoresen.

Pushwagners nærmeste hadde jobbet med seremonien i lang tid, fikk Dagbladet opplyst av kunstnerens nære venn og samarbeidspartner, Stefan Stray, og kamerat og forfatter Jan Verner-Carlsson.

- Stedet har en egen ro

På Vår Frelsers gravlund var det reist en stor og svart obelisk til minne om Pushwagner. Fram til i dag har identifiserende detaljer vært dekket av svart folie, men nå så Stray og Verner-Carlsson frem til å vise Norge hva de har planlagt i lang tid.

- Målet vårt er å gi han et verdig og vakkert ettermæle og vise han respekt med denne dugnaden for en av våre største kunstnere, sier Verner-Carlsson til Dagbladet.

- Gravstedet blir et monument for dem alle de som var glad i «Push» og kunsten hans. Det er god plass rundt obelisken og stedet har en egen ro, legger Stray til.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer