Pushwagner er død:

Pushwagners datter med siste hilsen: - Vil alltid være med meg

Elizabeth Brofos med rørende hilsen til sin far.

DØD: Tirsdag offentliggjorde familien at Terje Brofos, bedre kjent som Pushwagner, var død. Nå bryter dattera tausheten om farens bortgang. Foto: NTB Scanpix
DØD: Tirsdag offentliggjorde familien at Terje Brofos, bedre kjent som Pushwagner, var død. Nå bryter dattera tausheten om farens bortgang. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Tirsdag kom den triste beskjeden om at kunstner Terje Brofos, bedre kjent som Pushwagner, var død. Han ble 77 år gammel, og døde på Diakonhjemmet sykehus etter kort tids sykeleie.

Det var familiens advokat som opplyste om dødsfallet til NTB. Det siste døgnet har flere av Brofos' kolleger og nære venner snakket varmt om kunstneren, som var kjent for sin eksentriske framtoning og fargesterke bilder.

Nå bryter dattera, Elizabeth Brofos (27), tausheten om farens bortgang. I et innlegg på Instagram skriver hun rørende om sin nå avdøde far.

- Takk for alt

Det er til sine 1300 følgere på bildedelingstjenesten at 27-åringen har lagt ut to bilder sammen med faren, og en rørende tekst.

«Du vil alltid være med meg, takk for alt du har lært meg om både livet og kunsten. Du begynte å tegne med meg som liten før jeg knapt kunne snakke å gå, veggene på barnerommet ble raskt tapetsert av tegninger som vi lagde sammen. Takk for alt kjære pappa», skriver hun i den personlige hilsenen.

Hun er datteren til Pushwagner og hans ekskone Ellen Elisabeth Alstad. De to var gift fram til 1997.

Se og Hør har vært i kontakt med Brofos, som ikke ønsker å kommentere saken ytterligere.

Elizabeth Brofos har tidligere figurert som glamourmodell, og har blant annet skapt overskrifter med en nakenrolle i en musikkvideo.

Saken fortsetter nedenfor.

- To personer

I 2011 snakket den nå 27 år gamle kvinnen åpent i et intervju med Dagbladet om faren.

- Pappa er to personer. Pushwagner er kunstneren og spilloppmakeren, men jeg kjenner mennesket Terje Brofos best. Det siste året har jeg begynt å få lov til å kalle ham pappa igjen. Før fikk jeg alltid kjeft når jeg sa det, sa hun den gang.

Hun beskrev overfor Dagbladet en barndom som andre på hennes egen alder trolig ikke fikk erfare.

- Jeg har hatt en veldig fin, men annerledes barndom. Jeg har byttet skole i alle fall 13 ganger, og har alltid vært en outsider. Ingen av vennene mine turte å være med hjem til meg, for de syntes pappa var skummel. Men på bursdagsfeiringer lekte han med alle barna i timevis, sa hun.

Saken fortsetter nedenfor.

GÅTT BORT: Brofos led av lungekreft, og døde på Diakonhjemmet sykehus etter kort tids sykeleie, opplyser familiens advokat til NTB. Han var blant våre viktigste samtidkunstnere og har oppnådd internasjonal anerkjennelse for sin kunst. Video/foto: NTB Scanpix/Dagbladet Les hele saken her: https://www.dagbladet.no/kjendis/terje-brofos-med-kunstnerna... Vis mer

Har Terje Brofos alltid vært som en pappa for deg?

- Han er ikke et A4-menneske, og har aldri vært en far for meg. I så fall er det på en veldig spesiell måte.

Det er ingen hemmelighet at kunstneren i mange år levde et hardt liv, preget av mye rus. Datteren hans har tidligere fortalt at hun var redd for faren, og var i perioder bekymret for at han kunne dø. Likevel er hun glad for erfaringene Terje ga henne. Det kreative aspektet har hun i hvert fall arvet.

- Jeg har fått mye av det kunstneriske og kreative, men har ikke tegnet så mye de siste åra. Modelljobbingen er min måte å være kreativ på. Pappa sier ikke så mye om modelljobbingen, men han støtter meg og jeg tror han synes det er gøy, sa hun i 2011.

KJENT STIL: Skur 13 på Filipstad er dekorert med Pushwagners verk. Pushwagner har spesiallaget motivet "Movement" for skuret i samarbeid med Fineart. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix
KJENT STIL: Skur 13 på Filipstad er dekorert med Pushwagners verk. Pushwagner har spesiallaget motivet "Movement" for skuret i samarbeid med Fineart. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix Vis mer

LES OGSÅ: Begynte å ruse seg som 14-åring