Linda Johansen:

Punget ut for luksusvilla

Linda Johansen trengte «overbevisning» fra ektemannen, før de sammen punget ut flere titalls millioner kroner for Frogner-villaen.

- DET ER MYE PENGER: Gründer Linda Johansen har tidligere slitt økonomisk, og forestilte seg aldri at hun kunne kjøpe en luksusvilla i denne prisklassen. Foto: Tore Skaar / Se og Hør
- DET ER MYE PENGER: Gründer Linda Johansen har tidligere slitt økonomisk, og forestilte seg aldri at hun kunne kjøpe en luksusvilla i denne prisklassen. Foto: Tore Skaar / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Dette er jo en stor investering for oss. Når vi ble enige med selger, fikk jeg nesten litt vondt i magen, sier Linda Johansen (55) til Børsen.

Den profilerte kosmetikkgründeren har, sammen med ektemannen Timm Runar Wold (49), sikret seg en luksusvilla i en av Oslos mest fasjonable bydeler.

Etter å ha gått flere runder med seg selv, endte paret opp med å punge ut rundt 30 millioner kroner for Frogner-eiendommen.

UTEPLASS: Med huset følger en stor og romslig uteplass. Foto: Privatmegleren Aksept
UTEPLASS: Med huset følger en stor og romslig uteplass. Foto: Privatmegleren Aksept Vis mer

- Det er veldig mye penger å bruke, men Timm forsikret meg at dette ville gå bra og trolig ville være den beste investeringen vi har gjort, fortsetter Johansen.

- ET DRØMMEHUS: Linda Johansen og Timm Wold giftet seg i 2018. Nå flytter paret til Frogner og selger boligen på Kolbotn. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
- ET DRØMMEHUS: Linda Johansen og Timm Wold giftet seg i 2018. Nå flytter paret til Frogner og selger boligen på Kolbotn. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer

Kjemperabatt

Ifølge Finansavisen, som først omtalte boligkjøpet, ønsket selger Kristian Haug i utgangspunktet 45 millioner kroner for villaen. Selv betalte han 28 millioner i 2016, og skal i løpet av eierskapet ha investert om lag 5-6 millioner kroner i oppussing.

FLYTTER TIL FROGNER: Ifølge Finansavisen er ekteparets nye bolig på drøye 320 kvadratmeter og skal ha fjordutsikt fra andre etasje. Foto: www.1881.no / Norkart AS / Geovekst og kommunene / OpenStreetMap / NASA / Meti
FLYTTER TIL FROGNER: Ifølge Finansavisen er ekteparets nye bolig på drøye 320 kvadratmeter og skal ha fjordutsikt fra andre etasje. Foto: www.1881.no / Norkart AS / Geovekst og kommunene / OpenStreetMap / NASA / Meti Vis mer

Til tross for dette, uteble kjøperne. Siden har prisantydningen vært gjennom flere runder med prisskrell. I siste annonse var utropsprisen på 32 millioner kroner, noe som betyr at Johansen og Wold sikret seg en betydelig rabatt.

MODERNE: Husets innside varierer mellom mørke og robuste farger. Foto: Privatmegleren Aksept
MODERNE: Husets innside varierer mellom mørke og robuste farger. Foto: Privatmegleren Aksept Vis mer

- Timm har alltid vært flink med kjøp og salg av eiendom, og nå tror vi at vi har funnet et sted vi kan bo lenge, sier Johansen.

Økonomisk trøbbel

Ekteparet flytter dermed fra sin gamle eiendom på Kolbotn, som legges ut for salg i januar.

STUE: Slik ser husets stue ut. Foto: Privatmegleren Aksept
STUE: Slik ser husets stue ut. Foto: Privatmegleren Aksept Vis mer

Overfor Finansavisen anslår Wold at prisantydningen blir om lag 20 millioner kroner.

- Selv om Kolbotn er et flott sted og på mine hjemlige trakter, så er det Oslo-jente jeg har blitt med årene. Vi har sett etter nytt hus lenge, fordi gutta til Timm har blitt store og er alle på vei ut av redet. Uten barn har vi nå lyst til å oppleve Oslobyen sammen som kjærester, forteller Johansen.

TIL SALGS: Feriehuset som tidligere tilhørte Sean Connery er til salgs. Foto: Knight Frank. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

- Drømmehus

Skjønnhetsdronningen har tidligere vært åpen om at hun i en årrekke slet økonomisk. På et tidspunkt var gjelden til både banker, familie og venner så høy - og inntektene så lave - at hun som 47-åring ble nødt til å flytte hjem til foreldrene sine.

- Jeg vil savne Kolbotn. Jeg flytter litt lenger unna Ski, hvor jeg er oppvokst og hvor mine foreldre fortsatt bor, men det tar nok ikke mer enn ti minutter ekstra å stikke hjemom på søndager.

Selv om Johansen har opplevd økonomisk motgang, har hun og ektemannen bygget opp et suksessfullt kosmetikkselskap de siste årene. I fjor omsatte Linda JC AS for 44 millioner kroner. Det er cirka seks millioner mindre enn rekordåret i 2020.

- Dette er et drømmehus for oss. Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle få et slikt flott hus noen gang. Også er det en veldig hyggelig selger som vet at vi vil ta godt vare på denne perla av et hus. Vi gleder oss til å komme på plass, men gruer oss til pakking og flytting.

LES OGSÅ: Norske Ingrid jobbet med superstjerne

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer