«Farmen kjendis»:

Punget ut for deltakere i karantene

Tolv deltakere måtte sitte 14 dager i karantene før innspillingen av det populære TV 2-programmet. Det kostet produksjonen over 300 000 kroner.

KARANTENETID: De tolv deltakerne i «Farmen kjendis måtte sitte 14 dager i karantene før innspillingen. Det kostet TV 2 og produksjonsselskapet Strix 25 000 per hode. Foto: Espen Solli / TV 2
KARANTENETID: De tolv deltakerne i «Farmen kjendis måtte sitte 14 dager i karantene før innspillingen. Det kostet TV 2 og produksjonsselskapet Strix 25 000 per hode. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Farmen kjendis» nærmer seg for alvor slutten, og søndag blir det klart om det er Sølje Bergman (45), Lasse Matberg (35) eller Terje Sporsem (44) som kan strekke hendene i været og juble for å ha vunnet det som må sies å ha vært en knallsuksess for TV 2 denne vinteren.

Pålagt hjemmekarantene

Innspillingen av programmet startet i slutten av mai i fjor. Og med koronavirusets inntog i Norge drøyt to og en halv måned før, og med flere tv-produksjoner som ble satt på vent, var det lenge usikkert om det hele tatt ville bli en 2021-versjon av «Farmen kjendis».

JEVNT: De kastet og kastet og kastet. Til slutt måtte programleder Tiril Sjåstad Christiansen inn og endre på reglene under den intense øksekast-duellen. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

Men til slutt bekreftet TV 2 at det ble en ny runde, dog med en rekke smitteverntiltak for å hindre eventuell smitte, og for å gjøre produksjonen så trygg som mulig for alle involverte.

Blant tiltakene som ble iverksatt var blant annet at deltakerne ble pålagt 14 dagers hjemmekarantene i forkant av innspillingen. Det opplyste TV 2s pressesjef Jan-Petter Dahl til Se og Hør allerede i slutten av april i fjor.

- Det betyr at kan deltakerne kan leve uten avstandsregler seg imellom inne på gården, men skal fortsatt holde avstand til crew, forklarte han den gang.

Fikk 25 000 kroner

Se og Hør har vært i kontakt med flere deltakere som bekrefter at de måtte være 14 dager i karantene før tv-innspillingen på Lundereid gård i Kragerø. Deltakerne innrømmer også å ha fått godt betalt for tiden i isolasjon.

SEMIFINALE-KLARE: Lasse Matberg, Terje Sporsem og Søjle Bergman har alle fortsatt muligheten til å vinne «Farmen kjendis». Felles for de alle var at de måtte sitte 14 dager i karantene før innspillingen. Foro: Alex Iversen / TV 2
SEMIFINALE-KLARE: Lasse Matberg, Terje Sporsem og Søjle Bergman har alle fortsatt muligheten til å vinne «Farmen kjendis». Felles for de alle var at de måtte sitte 14 dager i karantene før innspillingen. Foro: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Hver av dem skal ha fått 25 000 kroner i honorar for de 14 dagene .

Med tolv deltakere og to utfordrere betyr det at TV 2 og Strix har betalt godt over 300 000 bare i karantene-honorar. I tillegg kommer ukebasert lønn til samtlige deltakere.

Se og Hør har også fått innsyn i «Farmen kjendis»-kontrakten, som sier følgende:

«Deltakeren bekrefter med dette å oppfylle FHIs (Folkehelseinstituttet, journ.anm.) krav til hjemmekarantene i perioden 7. mai til innspillingsstart 21. mai, for således å unngå å bringe med seg koronasmitte inn på gården».

SINT: Kine Olsen blir sint på Öde Nerdrum i tirsdagens episode av «Farmen Kjendis». Vis mer

Videre står det å lese:

«Som kompensasjon for den ulempen det er å være i karantene forut for innspillingen godtgjøres deltakeren med 25 000. Beløpet kan faktureres sammen med starthonorar».

TV 2 er tause

Se og Hør har vært i kontakt med TV 2, som ikke ønsker å kommentere kontraktene deltakerne har skrevet under på.

- Vi kommenterer av prinsipp ikke innholdet i våre kontrakter med deltakerne, sier pressesjef i TV 2 Jan-Petter Dahl.

I 2018 skrev Se og Hør at deltakerne i «Farmen kjendis» får utbetalt varierende honorarer. Én deltaker kan for eksempel forhandle seg fram til en større pott enn andre.

«Fullførelse av første opptaksuke godtgjøres med NOK 75 000. Deretter godtgjøres hver fullførte opptaksuke med NOK 25 000 (...) Utover vederlaget angitt over, dekkes ikke tapt arbeidsfortjeneste for deltakeren eller andre indirekte tap»., sto det i kontrakten Se og Hør fikk innsyn i den gang.

LES OGSÅ: Endte på verst tenkelig vis

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer