Marit Bjørgen:

Punger ut for luksusvilla

Marit Bjørgen og samboeren har kjøpt ny praktbolig i Holmenkollen.

FLYTTER: Skidronning Marit Bjørgen pakker flyttelasset og oppgraderer til ny bolig i Holmenkollen. Foto: Jil Yngland / NTB
FLYTTER: Skidronning Marit Bjørgen pakker flyttelasset og oppgraderer til ny bolig i Holmenkollen. Foto: Jil Yngland / NTB Vis mer
Publisert

Marit Bjørgen (40) og mannen Fred Børre Lundberg (50) har kjøpt seg ny bolig i Holmenkollen, skriver Finansavisen.

Ifølge avisa punger paret ut 15,8 millioner kroner for eiendommen på to mål og et hus på romslige 259 kvadratmeter. Bjørgen og Lundberg skal ha fått tilslaget 700.000 under opprinnelig prisantydning.

Med på kjøpet fikk de blant annet to garasjeplasser, og sportsbod i felles underjordisk garasjeanlegg.

Oppgradering

Familien skal for øvrig ikke langt med flyttelasset. Eneboligen ligger nemlig 150 meter unna boligen som skiparet kjøpte i 2013.

- Det skal bli deilig med litt mer plass, uttalte Bjørgen den gang.

NYTT FAMILIEMEDLEM: Marit Bjørgen er stolt mamma til sønnene Marius og Ola. Her forteller om hvordan det var da Marius ble storebror - og om han kommer til å bli det igjen. Reporter: Hege Lovstad Toverud. Video: Embla Hjort-Larsen. Stillbilde: Scanpix. Klipp: Ingebjørg Iversen / KK Vis mer

Huset de har bodd i fram til nå har rommet 163 kvadratmeter, og familien har dermed sikret seg en solid oppgradering. En av Bjørgens nærmeste venninner, Therese Johaug, har også tilhold i Holmenkollen.

I 2017 kjøpte hun seg enebolig like ved skianlegget.

Boligen, som ble beskrevet som en «påkostet praktvilla med majestetisk utsikt», hadde en prisantydning på 17 millioner kroner, men ble til slutt solgt for 18,8 millioner kroner, ifølge Dagens Næringsliv.

Ønsket familietid

I april 2018 kom nyheten om at, Marit Bjørgen skulle legge skiene på hylla og dermed sette et punktum for en imponerende idrettskarriere.

Med åtte gull, fire sølv og tre bronse er hun tidenes mestvinnende utøver i vinter-OL. Og med 114 seire i verdenscupen har ingen vunnet mer enn henne i noen olympisk idrett.

En av grunnene til at 40-åringen trakk seg tilbake var for å få mer tid til familien. Sammen med samboer Fred Børre Lundberg har hun nemlig sønnene Marius (4) og Ola (1).

Vis mer

Da Se og Hør møtte tobarnsmoren i forbindelse med Idrettsgallaen på Hamar i januar i år, fortalte hun følgende om hvordan 2019 hadde vært for henne:

- Det har vært et fint år, jeg har kost meg, blitt mamma og det har vært godt å sitte i sofaen og nyte gode prestasjoner på tv også.

Bjørgen kunne også fortelle at sønnene holder henne på tærne og setter henne på prøve.

- Jeg får ikke tid til å slappe av nei. Det var mer tid til å slappe av da jeg var toppidrettsutøver, sa hun lattermildt.

Videre fortalte 40-åringen hvordan hun er som mor.

- Jeg har merket at jeg kanskje ikke er så tålmodig som jeg trodde jeg var. De får testet meg litt, det gjør de, men jeg håper jeg er en god mamma.

- De er mammagutter begge to, og det er jo veldig godt, la hun til.

Comeback

I mai meldte NRK at skidronningen gjør comeback som langrennsløper under Vasaloppet 2021.

- Det gjør meg gira å få muligheten til å være på verdens beste langløpslag. Jeg er nysgjerrig på å lære noe nytt og ha noe konkret å jobbe mot, fortalte Bjørgen til statskanalen.

Bjørgen skal gå for laget til brødrene Anders og Fredrik Auklands Team Ragde Eiendom. Hun la heller ikke skjul på at hun gleder seg til å konkurrere igjen.

- Jeg har ambisjoner når jeg først får på meg startnummeret. Så får vi se hva jeg får gjort i de i månedene frem mot det, sa hun til NRK.

Comebacket dreier seg først og fremst om Vasaloppet, men hun utelukker heller ikke å gå Marcialonga eller å stille opp i NM.

LES OGSÅ: Tvillinger med ulike fedre - slik går det

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer