«Smallville»-stjernen Allison Mack:

Punger ut for å få sexkult-mistenkt stjerne ut av fengsel

«Smallville»-skuespiller Allison Macks mor har stilt huset som sikkerhet.

SEXKULT: Allison Mack spilte i serien «Smallville» i ti år, og er her fotografert sammen med Tom Welling i 2009 - som spilte Clark Kent. Nå er Mack siktet for menneskehandel. Foto: THE CW NETWORK, LLC/ TVNorge
SEXKULT: Allison Mack spilte i serien «Smallville» i ti år, og er her fotografert sammen med Tom Welling i 2009 - som spilte Clark Kent. Nå er Mack siktet for menneskehandel. Foto: THE CW NETWORK, LLC/ TVNorge Vis mer
Publisert

(Se og Hør): I helgen ble det kjent at tidligere skuespiller Allison Mack (35), kanskje best kjent for sin rolle i tenåringsserien «Smallville», er siktet for menneskehandel.

De føderale påtalemyndigheten mener at hun har rekruttert intetanende kvinner inn i det som omtales som NXIVM, en kultliknende sexgruppe.

Gruppen ledes av Keith Raniere (57). Han solgte seg inn som en selvhjelpsguru til Hollywood-stjerner, og hans indre kjerne av «disipler» besto av skuespillere, velstående arvinger og sønnen til en tidligere meksikansk president.

Tirsdag ble det kjent at Macks kausjon ble satt til hele fem millioner dollar, eller 39 millioner norske kroner. Det var under en høring i Brooklyns føderale rett at beløpet ble satt.

I HARDT VÆR: Allison Mack forlater retten i New York etter høringen tirsdag. Foto: Drew Angerer/Getty Images/AFP/ NTB scanpix
I HARDT VÆR: Allison Mack forlater retten i New York etter høringen tirsdag. Foto: Drew Angerer/Getty Images/AFP/ NTB scanpix Vis mer

Dyr kausjon

Nå er hun «løslatt», etter at foreldrene punget ut den enorme summen for datteren. Det skriver bransjemagasinet Variety. Moren til skuespilleren valgte å stille sitt hjem i Los Almitos, California, som sikkerhet for kausjonen.

De har i tillegg benyttet seg av annen eiendom og bankkontoene til skuespilleren selv for å få samlet inn nok penger. Mack skal tilbringe tiden framover i hjemmet som er stilt som sikkerhet fram til rettssaken. Hun kommer til å bli overvåket, trolig med fotlenke.

Hun får bare lov til å være på sin egen eiendom, og i delen av New York hvor advokaten hennes oppholder seg.

Hun får heller ikke lov til å bruke Internett, annet enn for å sjekke e-poster fra advokaten.

Det er ifølge Variety ventet at skuespilleren, som har spilt i en rekke serier og filmer siden slutten av 1980-tallet, vil inngå en avtale med påtalemyndigheten. Det for å gi informasjon til myndighetene om Raniere, som ble arrestert i Mexico i mars.

Saken fortsetter under bildet.

SKAL HA REKRUTTERT: Allison Mack skal ha krevd at kvinnene hun rekrutterte inn i NXIVM hadde sex med kultens leder. Foto: Splash News/ NTB scanpix
SKAL HA REKRUTTERT: Allison Mack skal ha krevd at kvinnene hun rekrutterte inn i NXIVM hadde sex med kultens leder. Foto: Splash News/ NTB scanpix Vis mer

Rekrutterte «slaver» til hemmelig samfunn

Anklagene mot Mack og Raniere kommer fra aktiviteter påtalemyndigheten sier fant sted i et hemmelig samfunn i NXIVM, kalt «DOS», der kvinner rekrutterte andre kvinner under falske forutsetninger for å utføre seksuelle tjenester, skriver CNN.

Raniere var det eneste mannlige medlemmet i «DOS», og også lederen.

I «DOS» ble kvinner omtalt som «slaver» til de rekrutterte andre kvinner. De som lykkes i å rekruttere andre ble kalt «mestere».

To ikke navngitte kvinner hevder at Mack, direkte eller implisitt, krevde at de skulle delta i seksuell aktivitet med Raniere. Kvinnene hevder at de ble presset til å følge ordre, fordi «DOS» har kompromitterende informasjon om dem.

Ifølge påtalemyndigheten skal Mack ha rekruttert kvinnene til NXIVM og fortalt dem at de ble med i det som var ment å være en kvinnelig mentorgruppe.

En gruppe som i realiteten var mer som en «sexkult»:

- Ofrene ble deretter utnyttet, både seksuelt og for sitt arbeid. Mack og andre «mestere» rekrutterte «slaver» ved å fortelle dem at de ble med i en kvinneorganisasjon, som ville styrke dem og fjerne svakheter som NXIVM-læreplanen sa var vanlig hos kvinner, sier påtalemyndigheten.

- Sultet kvinner

Mack skal ha krevd at kvinnene hun rekrutterte involverte seg seksuelt med Raniere, som på sin side betalte Mack for hennes rekrutteringsarbeid.

Assisterende statsadvokat Moira Kim Penza sa i retten at Mack «under dekke av å gi kvinnene mer styrke, sultet dem til de passet hennes medtiltaltes seksuelle ideal».

Navnet «DOS» er et akronym basert på et latinsk sitat som kan oversettes med «Herre/Mester av lydige kvinnelige følgesvenner».

Raniere skal ha hatt 15 til 20 seksualpartnere, som han byttet på å ha sex med. De fikk ikke lov til å diskutere forholdet sitt til ham med noen andre og de fikk ikke lov til å ha andre seksualpartnere, skriver BBC.

Organisasjonen NXIVM skal ha hatt flere grener, men Raniere var altså organisasjonens store leder. Hans følgere ble kalt «Nxians» og ble «oppfordret til å betale for mer undervisning og til å rekruttere andre til å ta undervisning, slik at de kunne stige i gradene i NXIVM», ifølge påtalemyndigheten.

Motspiller måtte avvise rykter

Allison Mack spilte Chloe Sullivan i «Smallville» fra 2001 og til den ble tatt av lufta i 2011, og er den skuespilleren som var med i flest episoder, om man ser bort fra Tom Welling, som spilte Clark Kent, bedre kjent som Supermann.

Serien handlet om den unge Clark Kent i årene før han ble superhelt.

Macks tilknytning til serien har også skapt problemer for minst én av hennes kolleger i serien. Kristin Kreuk, som spilte Lana Lang i serien, så seg i mars nødt til å gå ut og benekte rykter om at hun hadde rekruttert kvinner til Ranieres «DOS».

Saken fortsetter under bildet.

MÅTTE AVVISE RYKTER: Allison Macks «Smallville»-kollega, Kristin Kreuk (t.h.), tok til Twitter for å gi klarhet i sin tilknytning til gruppa. Foto: Splash News/ NTB scanpix
MÅTTE AVVISE RYKTER: Allison Macks «Smallville»-kollega, Kristin Kreuk (t.h.), tok til Twitter for å gi klarhet i sin tilknytning til gruppa. Foto: Splash News/ NTB scanpix Vis mer

Kreuk skrev på Twitter at hun tok et kurs hos NXIVM, som hjalp henne med å takle sin blyghet, og at hun derfor fortsatte i NXIVM en stund, men at hun sluttet for fem år siden.

«Anklagene om at jeg var i den «innerste sirkelen» eller rekrutterte kvinner som «sexslaver» er blank løgn. I min tid opplevde jeg aldri ulovlig eller avskyelig aktivitet. Jeg er forferdet over det som har kommet ut om «DOS», skrev Kreuk.

«Jeg er dypt forstyrret og flau over å ha vært assosiert med NXIVM».

Raniere ble arrestert i Mexico og ble utlevert til USA 26. mars. Hans forsvarere sier at Raniere er uskyldig og at de vil bevise at han ikke presset noen til å gjøre noe som helst.

I en uttalelse på NXIVMs nettside tår det at organisasjonen «jobber med myndighetene for å bevise Ranieres uskyld og sanne karakter. Vi tror at rettssystemet vil vinne fram og bringe sannheten fram i lyset».

LES OGSÅ: - Depresjonen slo meg ganske hardt i ansiktet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer