Publiserte rørende innlegg på sosiale medier

Takker for støtten etter «Fredrikssons fabrikk»-stjernen Magnus Härenstams død.

DØD: Den svenske skuespilleren Magnus Härenstam ble 73 år. Lørdag 13. juni tapte han kampen mot kreften. Foto: NTB Scanpix
DØD: Den svenske skuespilleren Magnus Härenstam ble 73 år. Lørdag 13. juni tapte han kampen mot kreften. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Det var ikke bare rojal feststemning i Sverige lørdag 13. juni, da svenskeprinsen Carl Philip (36) fikk sin Sofia Hellqvist (30) i Stockholm.

Midt under bryllupsmiddagen kom den triste beskjeden om at en av Sveriges fremste skuespillere - Magnus Härenstam var død. Han ble 73 år. Han har de siste årene kjempet en tøff kamp mot kreftsykdommen.

For nordmenn er den joviale svensken mest kjent som fabrikkeier Fredriksson i TV-serien «Fredrikssons fabrikk» som gikk på NRK på begynnelsen av 90-tallet.

Familien takker for støtten

Härenstams fans har mottatt dødsbudskapet med sorg - og kort tid før han tapte kampen mot kreften, ble minnesiden «Magnus i våra hjärtan» opprettet for å hedre skuespilleren på Facebook.

På Facebook-siden har også hans egen familie skrevet et rørende innlegg:

«I vår stora sorg och saknad är vi i familjen berörda av alla kärleksfulla och varma ord vi får om Magnus, både från vänner och familj men även från allmänheten. Det ger oss sådan glädje och det känns naturligt att försöka samla tankarna på ett ställe, «Magnus i våra hjärtan». Här kan ni dela med er av tankar och anekdoter, så kan vi tillsammans le åt glada minnen - det hade Magnus gillat! Varma hälsningar från Magnus familj».

SUKSESS: «Fredrikssons fabrikk» var en TV-serie som gikk på NRK på 90-tallet. I rollene Aud Schønemann, Britt Elisabeth Haagensli, Magnus Harenstäm, Anne Marie Ottersen, Elsa Lystad, Geir Kvarme og Birgitta Andersson. Foto: NRK
SUKSESS: «Fredrikssons fabrikk» var en TV-serie som gikk på NRK på 90-tallet. I rollene Aud Schønemann, Britt Elisabeth Haagensli, Magnus Harenstäm, Anne Marie Ottersen, Elsa Lystad, Geir Kvarme og Birgitta Andersson. Foto: NRK Vis mer

Minnes vennen og kollegaen

I «Fredrikssons fabrikk» spilte han side om side med de norske skuespillerne Britt Elisabeth Haagensli (61), avdøde Aud Schønemann, Anne Marie Ottersen (70), Elsa Lystad (84) og Geir Kvarme (52).

Til VG forteller kollegene hvor mye Härenstams gode personlighet hjalp dem i jobben som skuespillere:

- Han fikk ut det beste av oss som spilte med ham for han var glad i både mennesker og yrket sitt. Det merket man med én gang, og det smittet over på oss andre, sier Haagensli til avisen.

Geir Kvarme mottok dødsbudskapet med stor sorg:

- Nå er jeg veldig trist. Dette blir en dårlig lørdag, sa han til VG.

Anne Marie Ottersen hyller Härenstam, i VG, for sin flotte personlighet:

- Vi hadde jo en fantastisk tid i «Fredrikssons fabrikk». Magnus var en utrolig flott, sjenerøs, varm og snill mann. Jeg har bare gode ting å si om ham.

I SORG: Magnus Härenstam etterlater seg kona Birgitta Härenstam og tre barn. I et rørende innlegg på Facebook har familien bekreftet den triste nyheten om skuespillerens bortgang. Her fra en premiere i Sverige i 2013.

 Foto: NTB Scanpix
I SORG: Magnus Härenstam etterlater seg kona Birgitta Härenstam og tre barn. I et rørende innlegg på Facebook har familien bekreftet den triste nyheten om skuespillerens bortgang. Her fra en premiere i Sverige i 2013. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ble erklært kreftfri

Våren 2013 fikk Härenstam beskjed av legene om at han var kreftfri, og det var en lykkelig skuespiller som endelig kunne se fram mot en lys fremtid på scenen igjen. Til den svenske avisen Expressen forklarte han at han nå var optimistisk:

- Jeg kjenner meg friskere for hver dag som går. Min fantastiske lege har lykkes i å stoppe kreftspredning, selv om jeg må fortsette å gå på medisiner. Men det er det ingenting å si noe på. Solen skinner, og jeg er piggere enn på lenge.

Härenstam etterlater seg kona Birgitta og tre barn.

LES OGSÅ: Måtte avlyse på grunn av kreftsykdommen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer