Foto: Carina Opsann, Seher.no
Foto: Carina Opsann, Seher.noVis mer

- Publikum ga oss plasseringen

OL-klare Ingrid Tørlen og Nila Håkedal strålte etter femteplassen i Stavanger.

STAVANGER (Seher.no): De er spreke, de er flotte og de er sjarmerende.
Sandvolleyballjentene Nila Håkedal (28) og Ingrid Tørlen (28) er Norges nye yndlinger.

I helgen spilte de seg frem til en flott femteplass under Grand Slam-turneringen i Stavanger. Og jentene er ikke i tvil om at det var hjemmepublikummet som gjorde at de kom seg til kvartfinalen.

- Det var så utrolig gøy. Det var et enormt trøkk, og publikum backet oss opp hele tiden. Det var helt klart publikum som ga oss plasseringen i Stavanger, sier Nila og Ingrid til Seher.no.

Dagen etter at de spilte tre tøffer kamper i løpet av kort tid, innrømmet jentene at de var slitne mot slutten gårsdagen, men at hjelpen fra publikum holdt dem oppe hele veien.

- Publikum gjør at du vil gi det "lille ekstra" hele veien. Vi er veldig takknemlige for at folk støtter oss hele veien. Det var rørende, sier de to jentene.

Under fredagens kvartfinale mot Brasil fikk Nila seg en smell i kneet da hun løp rett inn i reklameskiltene.

På det tidspunktet hadde Norge fortsatt mulighet til å ta seg til semifinalen, og alle 3500 på tribunen ropte på Nila, mens Jahn Teigens "Bli bra igjen" runget over høytaleranlegget.

- Jeg vet ikke hvordan det var for Nila, men jeg hadde tårer i øynene. Jeg er glad jeg hadde solbriller på, ler Ingrid.

Den 3. august reiser sandvolleyballjentene til OL i Bejing, og frem til da venter nye turneringer hver uke. Allerede neste uke reiser de to til Moskva.

Men hvordan er egentlig stemningen på arenaene rundt om i verden?

- Det varierer veldig! Noen steder er det fullt og stor stemning, andre steder er det nesten helt tomt. Det er vel bare i Østerrike at interessen for sandvolleyball er større enn i Norge, forteller Nila.

- Der er det plass til 10 000 på tribunen, og folk sover utenfor for å få plass på tribunen, sier Ingrid.

Begge jentene er enige i at Østerrike er det landet med mest entusiasme, og at Stavanger følger hakk i hel

- I Østerrike er det festivalstemning hele veien. De er nok best i verden, men med Stavanger som en god nummer to.

Håkedal og Tørlen satte seg to mål før denne sesongen, de skulle gjøre det bra i Stavanger og de skulle gjøre det bra i Beijing OL. På hjemmebane i Stavanger innfridde de, nå håper de formen holder i noen uker til.

- Vi tror og håper at vi er gode nok til å ta medalje. Nå håper vi bare at vi kan slå til under OL, sier de to jentene smilende til Seher.no.

LES OGSÅ: Sandvolleyball-ess gifter seg