«Text on the Beach»:

Provosert av jente-beskrivelsene i boka

Ulrikke Falch applauderer kjæresten for gjennomført bokprosjekt, men legger ikke skjul på at deler av innholdet har provosert.

ULRIKKES DOM: Det er ingen tvil om at Ulrikke Falch er stolt over kjæresten. Likevel har hun klare meninger om boka som Henrik Elvejord Borg nå er aktuell med. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
ULRIKKES DOM: Det er ingen tvil om at Ulrikke Falch er stolt over kjæresten. Likevel har hun klare meninger om boka som Henrik Elvejord Borg nå er aktuell med. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SOLLI PLASS (Se og Hør): Gårsdagen ble særdeles hektisk for Henrik Elvejord Borg (24). Onsdag lanserte realitydeltakeren, som var sentral i høstens «Ex on the Beach», en bok om oppholdet, som siden har fått tabloidblekket til å sprute.

Det er spesielt kritikken han retter mot produksjonen og castingen til ovennevnte program som får mye oppmerksomhet.

Da Se og Hør møtte Elvejord Borg på Solli Plass i Oslo onsdag kveld, hvor han for anledningen inviterte til lanseringsfest, hadde 24-åringen kjæresten, «Skam»-stjernen Ulrikke Falch (22), ved sin side.

- Du får ikke så mye ut av meg i dag, sa Elvejord Borg, med referanse til Dagbladets anmeldelse av «Text on the Beach», før han brøt ut i sin umiskjennelige latter.

- Stolt

For både Dagbladet og VG har gitt boka det glatte lag. Hva dommen fra publikum blir, gjenstår imidlertid å se. Overfor Se og Hør forklarer Falch at hun har lest store deler av innholdet. Så langt har hun gjort seg opp følgende mening:

- Jeg har lest mye av boka. Jeg er veldig stolt over at Henrik har klart å gjennomføre hele prosjektet. Samtidig synes jeg mye av det som står i boka er provoserende.

- På hvilken måte da?

- Han skriver mye om jentene. Mye om sine egne tanker - uten at det nødvendigvis er så banebrytende annerledes eller spesielt.

- Er det noe spesielt du sikter til?

- Det er bare generelt beskrivelsen av jentene, sier hun.

- Vanskelig

Elvejord Borg er tidligere blitt stilt til veggs angående enkelte av sine handlinger inne i luksusvillaen på Mauritius under realitydeltakelsen.

Blant annet da han dumpet meddeltaker Inger Hauge (29), og gikk til sengs med en annen jente. At slike scener er mindre hyggelig å ta innover seg på skjermen, når 24-åringen i dag er i et forhold, kan lett forstås. Også i boka er det vanskelig å komme unna de intime beskrivelsene.

Boka handler derimot ikke bare om Elvejord Borgs skildringer fra oppholdet, men også om psykiske lidelser og kokainavsløringer. Tidligere onsdag fortalte han at avsløringene ikke kom som et sjokk på kjæresten.

Det bekrefter Falch overfor Se og Hør onsdag kveld.

- Vi har ikke diskutert stoffet i boka så mye. Det er mest det som kommer fram i programmet vi har slitt mest med. Det er litt vanskelig å være kjæreste med meg, mens jeg er i full vigør på tv, tenker jeg, sier han - til latter fra kjæresten.

DRAMA: Det har begynt å oppstå gniste rmellom Melina og Adrian, og stemningen blir derfor svært dårlig da Melina tar Adrian og Sandra i å ha sex under en fest. Video: Discovery Vis mer

- Støtter meg

Selv mener 24-åringen at han aldri burde ha deltatt i «Ex on the Beach» grunnet sin bipolare lidelse. Han løfter videre fram at produksjonen burde gjort en grundigere jobb med å sjekke historikken hans før deltakelsen.

Hanne McBride, mediesjef i Discovery, har tatt avstand fra flere av påstandene. Noen av Elvestads «Ex on the Beach»-kolleger refser boka og mener at alt 24-åringen skriver bare er tull.

- Hva tenker du om det?

- Det kommer nok helt an på hvilke deltakere man snakker med. Dere har tre stykker som slakter påstandene, men hadde dere gått for et annet utvalg, så ville dere sett at flere støttet meg, sier realitydeltakeren.

Flere av meddeltakerne har dukket opp under onsdagens boklansering for å vise sin støtte. Det inkluderer også Melina Johnsen - som ikke kjenner seg igjen i påstandene.

- Har du diskutert dine synspunkter med Henrik?

- Nei, det har vi ikke rukket å gjøre ennå. Jeg er her i dag for å feire Henrik, og vi er fortsatt gode venner, understreker Johnsen til Se og Hør.

DEBUTERER: Melina Johnsen (22) fra «Ex on the Beach» har allerede skapt flere overskrifter på grunn av oppførselen sin i villaen. Nå debuterer hun som artist, med låta «Bitch, hør her». Teksten har hun derimot litt problemer med å huske. Reporter: Ruben Pedersen. Video: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer

Mye hets

Det var i september Henrik Elvejord Borg og Ulrikke Falch skapte store overskrifter, da de bekreftet at de to hadde blitt kjærester.

Selv om en kanskje skulle tro at det å få seg kjæreste skulle være utelukkende hyggelig, fikk Ulrikke Falch en helt annen opplevelse.

Etter at nyheten ble kjent opplevde Falch hets for sitt valg av kjæreste. 22-åringen har de siste åra vært en forkjemper mot kroppspress, og kaller seg selv feminist. Flere hevdet dermed at hun var dobbeltmoralsk ved å innlede et forhold med Elvejord Borg, som for mange framsto som det motsatte gjennom sin deltakelse i «Ex on the Beach».

- Flere av uttalelsene og oppførselen til Henrik på «Ex on the Beach» er bak mål og ugrei, men jeg kommer ikke til å stå til ansvar for hans uttalelser, eller tillate noen å diskreditere meg og min aktivisme på bakgrunn av at den jeg er sammen med har vært med på reality-tv, har Falch tidligere uttalt til Se og Hør.

Tross hets har de to stått ved hverandres side, og Elvejord Borg fortalte til Se og Hør tidligere i dag at det var naturlig å fortelle om sin turbulente fortid til kjæresten.

- Har dette hatt noe å si for forholdet deres?

- Nei, ikke i det hele tatt, sier Ulrikke Falch kontant.

LES OGSÅ: - Ja, vi er kjærester

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer