«Skal vi danse»-drama:

- Provosert av Franks mangel på respekt

«Skal vi danse»-dommerne støtter TV 2s avgjørelse om å kaste ut Frank Løke.

PROVOSERT: «Skal vi danse»-dommer Merete Lingjærde syns det er synd at Frank Løke valgte å rote det til i «Skal vi danse». Foto: NTB Scanpix
PROVOSERT: «Skal vi danse»-dommer Merete Lingjærde syns det er synd at Frank Løke valgte å rote det til i «Skal vi danse». Foto: NTB Scanpix Vis mer

På kort tid har det utartet seg en bitter strid mellom Frank Løke (38) og TV 2, etter at 38-åringen mandag fikk beskjed om at han blir kastet ut av «Skal vi danse».

Dette etter at han vakte sterke reaksjoner med sitt «nakenstunt» på direkten under lørdagens «Skal vi danse»-sending.

At stuntet skulle få så store konsekvenser for Løke, avgjorde TV 2 etter en helhetsvurdering.

- Både helgens stunt som vi tok avstand fra, Løkes oppførsel i etterkant og uforutsigbarheten han representerer og tydelig gir uttrykk for, spiller inn i den beslutningen, sa programdirektør i TV 2, Jarle Nakken.

«Skal vi danse»-dommerne Trine Dehli Cleve (57) og Merete Lingjærde (56) støtter TV 2s avgjørelse.

Støtter TV 2

Til Se og Hør forteller Trine Dehli Cleve at hun støtter TV 2s avgjørelse, men at hun ikke har noen ytterligere kommentar.

Kollega Merete Lingjærde har imidlertid mer på hjertet enn som så. Hun mener det var respektløst overfor Løkes dansepartner, Tone Jacobsen, som tilsynelatende ikke visste noe om det planlagte stuntet.

SKVÆRER OPP: Da Frank Løke tidligere denne uken hang ut «Skal vi danse»-dommerne i sosiale medier, reagerte dommer Tore Petterson. Nå snakker de ut. Reporter: Henriette Eilertsen Video: Vilde Holta Røssland Vis mer

- Isolert sett har jeg ingen problemer med å se en mann i Borat-truse i ett minutt. Det jeg blir provosert av er mangelen på respekt han har overfor sin dansepartner Tone, sier Lingjærde og legger til:

- Dans handler om samarbeid og gjensidig respekt mellom dansepartnerne. Det Frank Løke presterte på lørdag manglet begge deler. Jeg står for eneren jeg ga ham, og skulle gjerne gitt ham null poeng.

- Respektløst

Merete Lingjærde er utdannet ved Statens Balletthøgskole, og har undervist i dans i over 36 år. Hun har i løpet av sin karriere vært dansedommer i den norske versjonen av «So you think you can dance», i tillegg til å være dansedommer i «Skal vi danse» siden 2016.

Hun har også fått tildelt Kritikerprisen på vegne av Oslo Danse Ensemble, tildelt Danseinformasjonens Ærespris og Kongens fortjenstmedalje.

Til Se og Hør forteller Lingjærde at hun ble lei seg av å se Frank Løke tulle bort dansen under lørdagens sending.

Saken fortsetter nedenfor:

SØSTRENE OM FRANK: Heidi og Lise Løke overrasket i «Skal vi danse». Samtidig avslørte de mye om broren Frank. Reporter: Henriette Eilertsen Video: Helén Skogstad Vis mer

- Han tok ikke dette på alvor, han satte ut dansepartneren sin og tullet bort dansen. Dans krever enorm konsentrasjon, noe man skulle tro en som har spilt topphåndball bør vite alt om. Jeg jobber profesjonelt med dans på full tid. Dette var respektløst overfor yrket mitt, og innsatsen til de andre deltakerne, forteller hun.

Fikk sjokk

Til Se og Hør hevder Lingjærde at hun ikke ante hva Løke hadde planlagt for dansenummeret sitt, og forteller at hun skvatt da hun så at Løke var i ferd med å kle av seg.

- Ja, jeg ble veldig overrasket. Jeg så at Løke kledde av seg før kameraene plukket det opp, og da så han selv veldig ukomfortabel ut, sier Lingjærde.

Løkes diskvalifisering stiller Lingjærde seg bak.

- Hvis det stemmer at han satte Tone i en situasjon hun ikke ante noe om, er jeg helt enig med TV 2 i avgjørelsen, sier hun, og legger til at hun synes det hele har blitt en veldig uheldig situasjon.

- Jeg skulle så gjerne ønske at han kunne vise en side av seg selv som jeg har sett bak kamera. Jeg skulle ønske han kunne ta dette seriøst, og vise hva han egentlig er god for. Jeg velger å tro at Frank tross alt er en bra mann, sier dansedommeren.

Saken fortsetter nedenfor:

SKAL VI DANSE: Dagbladets reporter Fanny intervjuer de nye «Skal vi danse»-deltakerne om både det ene og det andre. Video/klipp: Emilie Rydning Vis mer

Uenige

At ingen visste om Løkes stunt under lørdagens sending er imidlertid Frank Løke sterkt uenig i.

I en lengre SMS til Se og Hør tirsdag går Løke hardt ut mot TV 2s avgjørelse. 38-åringen hevder blant annet at kanalen oppmuntret ham til kaste klærne på TV. Videre hevder han at dansepartneren Tone Jacobsen også har hatt en solid finger med i spillet.

Se og Hør konfronterte Jacobsen med Løkes påstander. Hun svarte følgende i en SMS:

- Jeg ønsker å legge dette bak meg, og har ikke flere kommentarer til det som skjedde i helgen. Skulle dere ha spørsmål, så ta kontakt med PR-sjef Jan-Petter Dahl i TV 2.

Via Jan-Petter Dahl kunne programdirektør i TV 2, Jarle Nakken, fortelle at Løkes påstander må stå for hans regning.

- TV 2 har redaktøransvar for «Skal vi danse». Dette var ikke klarert på noe måte. Og som vi understreket i går, det såkalte «nakenstuntet» er ikke alene grunnen til at vi nå avslutter alt samarbeid med Løke. Det skjer etter en helhetsvurdering. Det er ingen menneskerett å være på TV. Vi ønsker Løke lykke til på andre arenaer, uttalte Nakken.

«Nakenstuntet» er imidlertid ikke første gang at Løke har sjokkert under sin «Skal vi danse»-deltakelse.

Før 38-åringen i det hele tatt hadde rukket å ta en piruett på «Skal vi danse»-parketten tidligere i høst, hadde han allerede rukket å provosere kanalen ved å bryte kontrakten. Senere har han fulgt opp med å skape blest med sine kommentarer i sosiale medier og hisset på seg dommere i programmet.

LES OGSÅ: Varslet at han ønsket nakenstunt. TV 2 avviser at de var informert