Mario Riera og Mads Hansen:

- Provoserende at folk driter i det

Influenserkrigen fortsetter.

AKSJON: Mads Hansen har sett seg lei influencere som bryter corona-reglene - dette er saken. Video: Rød Løper Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De siste dagene har det stormet rundt «Spårtsklubben»-profilen Mads Hansen (36) og en rekke influensere, etter at han gikk hardt ut mot realitydeltakerne Mario Riera (22) og Carl Aksel Jansen (24). Hansen har rettet sterk kritikk mot realitydeltakerne fordi de ikke følger myndighetenes smitteverntiltak - men heller drar på fest.

Nylig tok Hansen til et drastisk grep for å redusere innflytelsen til de to profilene, som han mener er dårlige forbilder. 36-åringen oppfordret folk til å slutte å følge Jansen og Riera i sosiale medier, samtidig som han selv skal donere én krone til den veldedige organisasjonen «Rett Fram Opplevelser» for hver følger de går i minus.

Riera, som er kjent fra både «Paradise Hotel» og «Ex on The Beach», har tidligere blitt avbildet i sosiale medier på fester der gruppa har vært for stor, og avstanden for liten.

Fredag morgen møttes Hansen og Riera til direktesendt debatt på «God morgen Norge» på TV 2, der Riera forteller at han ikke går inn for å bryte smittevernstiltakene.

- Jeg vet at det er galt, jeg la meg flat, og så gjorde jeg feil igjen. Det er ikke så mye å si på det. Jeg har ikke reklamert for det selv, eller lagt ut noe selv, jeg har ikke lyst til at mine følgere skal ha et inntrykk av at jeg fester, sier Riera i programmet.

- Lei meg

22-åringen sier videre at han er lei seg for det han har gjort, men fastholder på at han står for det.

- Jeg er lei meg for måten det har skjedd på, sier realitydeltakeren om de gjentatte bruddene på smittevernstiltakene.

Mads Hansen sier på sin side at han har inntatt rollen som «coronapoliti» fordi han har en sterk rettferdighetssans, og sier at det er provoserende at enkelte gjør som de vil, mens andre dropper å gjøre ting de vil og har lyst til, av hensyn til smittevernet.

- Mario er et forbilde og hadde 86 000 følgere. Du gir et inntrykk ved å feste, og sier at det er greit, sier Hansen, og spør Riera om hvordan han kan gjøre den samme feilen igjen og igjen.

Realitydeltakeren innrømmer at han har tatt feil valg, og påpeker at han er påpasselig med hvem han møter utenfor miljøet han henger i til vanlig.

DEBATT: Mads Hansen og Mario Riera møttes til debatt på TV 2 fredag. Foto: NTB Scanpix
DEBATT: Mads Hansen og Mario Riera møttes til debatt på TV 2 fredag. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Det blir vanskelig når man henger i det miljøet, å være den eneste personen som sier nei. Jeg er en veldig sosial person, og da disse tiltakene kom ut av ingenting, er det vanskelig å «shutte helt down», sier Riera videre i debatten.

22-åringen hevder også at han har opplevd å få trusler etter de siste dagenes storm.

KONFLIKT: Mads Hansen og Isabel Raad har hatt vært i tottene på hverandre på Instagram i lang tid. Nå kan det virke som om stridsøksen er begravd. Video: Rød Løper Vis mer

Avviser PR-stunt

Som nevnt gikk Madsen nylig ut i et innlegg på Instagram der han oppfordret til å slutte å følge både Mario Riera og Carl Aksel Jansen.

«Jeg er drittlei influensere og realitydeltakere som gjør dumme ting. Ikke minst de som setter Instagram-kontoen sin til privat - og dermed tvinger folk til å følge dem», skrev han.

På få timer sank Riera og Jansens følgertall betraktelig.

- Jeg synes det er rørende at de etter så kort tid blør følgere, begge to. Jeg betaler gladelig penger for det, det går til et godt formål, sa Hansen til Se og Hør torsdag.

Å se Mads Hansen kritisere influensere på Instagram, er intet nytt fenomen. 36-åringen har for lengst gjort sport i å «sette på plass» diverse reality- og internettprofiler, som ikke sjelden bringer med seg en hel del oppmerksomhet.

På grunn av den store pågangen har Hansen også opprettet en egen innsamlingsaksjon på Spleis, med navn «Unfollow Charity». I skrivende stund har det blitt donert nesten 198 000 kroner.

HØSTLANSERINGEN: Isabel Raad og Mads Hansen møttes i anledning Høstlanseringen på TV 2. Video: Thea Hope / Rød Løper Vis mer

Mads Hansen er også for tida aktuell med bok, men torsdag avkreftet han at denne stormen er en del av et PR-stunt.

- Nei, det vil jeg ikke si, det er tilfeldig. Jeg har hatt en pågående krig med forskjellige folk i flere år, og har ikke hatt mulighet til å «time» når de gjør idiotiske ting. Når det er sagt er det jo ikke negativt for ei bok. Jeg har faktisk fryktet det spørsmålet fordi boka blir lagt ut på forhåndssalg om ei uke. Men folk må rett og slett bare tro på meg, sa Hansen.

LES OGSÅ: Comeback etter to måneder

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer