Ivanka Trump:

- Prøver desperat å rette opp imaget

Førstedatteren prøver iherdig å reparere omdømmet sitt, ifølge Vanity Fair.

DESPERASJON: Ivanka Trump skal være desperat etter å rette opp inntrykket folk har av henne før hun slutter i Det hvite hus, skriver Vanity Fair. Foto: Kevin Lamarque/ Reuters/ NTB
DESPERASJON: Ivanka Trump skal være desperat etter å rette opp inntrykket folk har av henne før hun slutter i Det hvite hus, skriver Vanity Fair. Foto: Kevin Lamarque/ Reuters/ NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne høsten har vært meget spennende for alle som liker politikk, og spesielt for dem som er opptatt av det amerikanske presidentvalget. Denne måneden var det nemlig duket for USA-valget, og den neste presidenten av USA skulle kåres. Folket var klare i sin sak: Joe Biden (78) blir USAs neste president.

Det betyr at nåværende president Donald Trump (74) må si takk og farvel, når han i januar må pakke sakene og flytte ut av Det hvite hus.

Det betyr også at Trumps familie, som i stor grad har bidratt med både det ene og det andre i løpet av hans år som president, må finne nye ting å gjøre. Det er derfor knyttet store forventninger til hva de skal foreta seg.

JULETRADISJON: Melania Trump mottak årets juletre utenfor Det hvite hus. Det har fått flere til å reagere på Twitter. Video: Det hvite hus. Reporter: Madeleine Liereng / Dagbladet TV Vis mer

Presidentdatteren Ivanka Trump (39) ble raskt ansatt som rådgiver for presidenten. Derfor er det kanskje ikke så rart at førstedatteren nå er bekymret for hvordan overgangen til det «vanlige» samfunnet blir når hun ikke lenger har en jobb å gå til i Det hvite hus.

- Vil holde seg unna

Vanity Fair hevder at Ivanka og Jared Kushner (39) trolig antok at da de først tok på seg jobben i Det hvite hus i 2017, ville de åtte år senere bli ansett som konge og dronning når de returnerte til New York - ikke bare av sosieteten, men av hele verden.

At milliardærer ville be dem på sine knær om at de skulle sitte i styrene deres, og at folk ville rope: «Jeg elsker dere, Javanka!», mens de går nedover gaten.

KONGE OG DRONNING: Ivanka og Jared returnerer med et betydelig dårligere omdømme enn de trolig hadde håpet på. Foto: Susan Walsh / AP Photo / NTB
KONGE OG DRONNING: Ivanka og Jared returnerer med et betydelig dårligere omdømme enn de trolig hadde håpet på. Foto: Susan Walsh / AP Photo / NTB Vis mer

Istedet blir de kastet ut av Det hvite hus etter bare fire år med et betydelig dårligere omdømme enn da de startet, hevder Vanity Fair, som skriver at bare et fåtall av Manhattan gleder seg til parets retur.

- Alle med selvrespekt, en karriere, moral, respekt for demokratiet eller som ikke vil at vennene deres skal skamme seg både privat og offentlig, vil holde seg unna, har en venn av paret, Emily Jane Fox, tidligere uttalt.

STJERNEMØTE: Kathrine Sørland møtte president Donald Trump da hun konkurrerte om å bli Miss Universe i 2004. Slik var det. Video: Nina Hansen. Reporter: Ruben Pedersen. Foto: Geir Hamnes. Faksimile: Se og Hør. Klipp: Ingebjørg Iversen / Se og Hør Vis mer

Vil reparere omdømmet sitt

Ifølge Vanity Fair ser imidlertid førstedatteren ut til å gjøre alt hun kan for å fikse opp i omdømmet sitt. Det gjør hun blant annet i form av Twitter-innlegg som fremmer at Trump-administrasjonen ikke er den verste samlingen av mennesker i presidenthistorien.

Denne uken skrev blant annet Ivanka dette på Twitter:

«FAKTA: Klimagasser generert av USA vil være på 9,2 prosent i år, og vil dermed være på det laveste nivået på minst tre tiår».

Ifølge en studie delt av USA Today har amerikanske utslipp gått ned siden 2008, hovedsakelig på grunn av kraftsektorens lavere avhengighet av kull.

Studien anslår at uten coronaviruset ville utslippene ha vært én prosent lavere i år enn i fjor. Det innebærer at coronaviruset alene har presset USAs utslipp ned med åtte prosent i 2020.

OPPSIKT: Kjolen Melania Trump brukte da hun stemte under presidentvalget vekker oppsikt. Vis mer

- Ulykkelige undersåtter

I et annet innlegg på Twitter prøvde Ivanka tilsynelatende å antyde at man har Trump-administrasjonen å takke for at Dow Jones' aksjeindeks som traff en ny høyde.

Indeksen er laget for å måle hvordan de store industrivirksomhetene på det amerikanske aksjemarkedet klarer seg.

«Dow Jones' aksjeindeks treffer 30 000 for første gang noensinne. Gratulerer USA», skrev hun.

Hun nevnte imidlertid ikke at faren hadde hevdet at aksjemarkedet skulle krasje hvis Biden ble valgt som president. Hun nevnte heller ikke at noe av grunnen er fordi investorer virker lettet over at Biden tar over stafettpinnen, ifølge Washington Post.

Til tross for Ivankas innsats for å bedre inntrykket av henne, ser det ut til at paret har innsett at de ikke er godt likt, og tilsynelatende planlegger å bruke mindre tid i sin gamle by enn de gjorde tidligere, ifølge New York Times.

- På en rar måte tror jeg de vil ha det tøffere enn Trump selv i New York. Han er grusom, men større enn livet. De to er bare ulykkelige undersåtter som fulgte etter, sier Donny Deutch ifølge Vanity Fair.

LES OGSÅ: - Venter på å skilles

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer