Anniken Jørgensen:

Prøver å stoppe Anniken Jørgensens bok

- Ønsker ikke å være en del av den.

<strong>REAGERER:</strong> Simen Auke og Mikkel Christiansen (med skjerf) utfyller DJ-duoen Broiler. De blir begge omtalt i blogger Anniken Jørgensens bok «Bare en natt til». Det er førstnevnte lite fornøyd med. Foto: NTB Scanpix
REAGERER: Simen Auke og Mikkel Christiansen (med skjerf) utfyller DJ-duoen Broiler. De blir begge omtalt i blogger Anniken Jørgensens bok «Bare en natt til». Det er førstnevnte lite fornøyd med. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Blogger Anniken Jørgensen (22), også kjent som «Annijor», er for tiden aktuell med boken «Bare en natt til», der hun forteller åpenhjertig om kjærlighetssorg og depresjon.

Selv om boken gikk rett på førsteplass på Norges bestselgerliste, boklista, var det ikke bare positiv respons som ventet for bloggeren.

VGs anmelder ga boken terningkast to, og i anmeldelsen ble det blant annet rettet kritikk mot Jørgensens utlevering av ekskjæresten, artist Mikkel Christiansen (26), og andre personer i omgangskretsen deres.

I ettertid av anmeldelsen kom forlaget, Panta forlag, med et motsvar til avisen, og mente at VG hadde rigget opp «en skikkelig drittpakke» mot Jørgensen.

De påpekte også at Christiansen, som er en del av DJ-duoen Broiler, selv hadde godkjent boken før den gikk i trykken.

- TRIST: Anniken Jørgensen, fra TV 2-serien «Bloggerne», forteller at hun ble lei seg da noen kommenterte at de hadde slettet henne fra Snapchat, fordi hun ikke var like pen der som på bloggen. Video: TV 2 Vis mer

- Ikke greit

Simen Auke (27), som utgjør den andre halvdelen av Broiler, blir også omtalt i boken, noe han hevder å ikke ha blitt informert om i forkant.

Tirsdag skriver forlaget i en pressemelding at boken «Bare en natt til» forsøkes stoppet i norsk rett.

- Vi vil fortsette å kjempe for Annikens rett til å fortelle sin unike personlige historie, som er nyttig for alle unge og foreldre som trenger å vite hvordan det er å være ung i dag, sier forelegger Alexander Elguren.

Dagbladet har tirsdag kveld vært i kontakt med Simen Auke, som bekrefter at det er han som har bedt om at boka stoppes.

- Selvfølgelig har jeg bedt om det, da det forlaget og forfatteren har gjort ikke er greit, skriver artisten i en SMS til avisen.

Auke avviser spørsmålet om å utdype hvilke detaljer han reagerer på at har kommet ut i boken, men forklarer at hovedårsaken til kravet er at han blir nevnt med navn uten at det er gitt tillatelse til det.

- Jeg burde fått mulighet til å lese igjennom før utgivelse. Boken er av ingen interesse for meg, og jeg verken trenger eller ønsker å være en del av den, skriver Auke.

QUIZ: Se og Hør spør «Bloggerne»-profilene om hvorfor vi feirer påske. Video: Ingrid Cogorno / Reporter: Ruben Pedersen Vis mer

- Ikke aktuelt

Advokat Tony Vangen i Advokatfirmaet Elden representerer Panta forlag i saken. Han mener kravet fra Auke er umulig å oppfylle, da nærmere 8000 bøker allerede er solgt.

- Disse er det ikke mulig å ta tilbake. Retten kan vanskelig komme til et resultat som er umulig for oss å følge opp, mener Vangen. Han understreker at forlaget mener de ikke har brutt noen lov ved å utgi boken uten å kontakte Auke.

- Likevel har forlaget allerede uttalt at de kunne tatt en telefon eller to til, før boken ble lansert. Men det er jo ikke et lovbrudd av den grunn. Dette er også litt av grunnen til at vi nå i ettertid har hatt en dialog med vedkommende, sier Vangen til Dagbladet.

Advokaten ser nå fram til en dialog med Auke, og håper at de skal få løst konflikten. Ellers havner saken i Oslo tingrett for muntlig forhandling allerede neste uke.

- Min klient er innstilt på å finne løsninger, samtidig som de er opptatt av ytringsfriheten. Så å stanse boken er uansett ikke aktuelt, avslutter Vangen.

LES OGSÅ: - Det er det villeste jeg har vært med på

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer