Karsten Warholm:

- Prøver å oppføre meg

25-åringen er ikke spesielt nervøs for å møte sin gode kompis - kong Harald.

GOD KOMPIS: Karsten Warholm hadde tatt turen til Slottet tirsdag kveld for middag med kongen. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
GOD KOMPIS: Karsten Warholm hadde tatt turen til Slottet tirsdag kveld for middag med kongen. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SLOTTET / OSLO (Se og Hør): Tirsdag kveld var det duket for finstas og krystallglass på Slottet.

Den norske kongen, kong Harald (84), hadde nemlig invitert til slottsmiddag for norske toppidrettsutøvere som representerte landet under Tokyo-OL.

I den anledning hadde flere av sommerens stolte OL-utøvere tatt turen for å spise det man kan anta er gourmetmat med kongen.

Blant disse var olympisk mester Karsten Warholm (25), som tok gullet på 400 meter hekk denne sommeren.

KONGELIG KONFIRMASJON: 31. august 2019 er det Prinsesse Ingrid Alexandra sin tur til å konfirmeres, men det er hun ikke den første i kongefamilien som gjør! Se bildene fra de andre kongeliges konfirmasjoner. Bilder: NTB Scanpix. Programledere: Kine Falch og Jonas Hammer. Klipp: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

- Prøver virkelig

Den lynraske 25-åringen er ikke fremmed for å være i kongens nærvær. I møte med kongen er det ingen hemmelighet at man gjerne skal kle seg anstendig, og det ble derfor en stor snakkis da Karsten under et møte med kong Harald hadde valgt å kle seg i shorts.

Det var det imidlertid ingen fare for i kveld. Med knappe åtte grader i Oslolufta var det nemlig en svært penkledd OL-vinner som møtte opp på Slottsplassen - denne gang i langbukse.

- Er du nervøs for å bryte kongelig etikette i kveld?

- Hehe, jeg har jo gjort det før ... Jeg kom i shorts sist, ler han, og fortsetter:

- Jeg prøver så godt jeg kan å oppføre meg da, i dag har jeg fulgt kleskoden og full pakke. Jeg prøver virkelig.

KOMPISER: Karsten Warholm prøver å oppføre seg på Slottet i kveld - blant annet ved å følge kleskoden. Foto: Javad Parsa / NTB
KOMPISER: Karsten Warholm prøver å oppføre seg på Slottet i kveld - blant annet ved å følge kleskoden. Foto: Javad Parsa / NTB Vis mer

- Så du reiser deg ikke opp og roper «du» til kongen?

- Neeei, det prøver jeg å unngå.

ÅPNER OPP: Karsten Warholm åpner om kjæresten på «Kåss til kvelds». Video: NRK Vis mer

- Snakker som kompiser

25-åringen har tidligere vært på slottsmiddag. Senest var i 2018, da britiske prins William (39) og hertuginne Kate (39) var på storfint besøk i hovedstaden. Det er imidlertid den norske kongen han har fått best forhold til.

- Hvor gode kompiser er dere nå?

- Vi har hatt det hyggelig hver gang vi møtes. Jeg føler at hver gang vi snakker så snakker vi som kompiser, men det er kanskje en unik egenskap kongen vår har, sier han, og fortsetter:

- Å være veldig flink til å kommunisere, snakke og ha en dialog, og å være interessert i den han snakker med. Jeg har hatt en fin dialog med ham hver gang, det skal jeg ærlig innrømme. Det er jo fantastisk.

KRITISK: Etter at Sophie Elise lastet opp to bilder på Instagram foran Slottsplassen, har flere kritisert influenseren. Nå svarer hun for seg. Video: Rød Løper Vis mer

Ingen nervøsitet

På plass for kvelden var også roer Olaf Tufte (45), som kanskje ikke overraskende ikke har et snev av nervøsitet i kroppen før den kongelige middagen - til tross for at det hans første middag på Slottet.

- Nei, overhodet ikke. Jeg regner med at hvis man gjør noe gærent så får man beskjed om det. Jeg tror ikke det er så mye gærent man får gjort uansett.

GOD STEMNING: Roerne Olaf Tufte og Birgit Skarstein hadde også tatt turen til Slottet. Foto: Javad Parsa / NTB
GOD STEMNING: Roerne Olaf Tufte og Birgit Skarstein hadde også tatt turen til Slottet. Foto: Javad Parsa / NTB Vis mer

Roer Birgit Skarstein (32), som vant gull under sommerens Paralympics, var også på plass.

- Jeg tror det blir kjempehyggelig. Det er jo så hyggelig at kongen vil invitere oss hit etter OL i Tokyo. Vi hadde så innmari strenge restriksjoner i Tokyo, så det er veldig hyggelig å komme hit.

Heller ikke hun er spesielt nervøs for å bryte noen kongelig etikette.

- Jeg tror alle i denne olympiske troppen er så casual, så jeg tror det blir veldig god stemning, ler hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer