TENKER POSITIVT: Jonas Fjeld har levd med diagnosen multippel sklerose i en årrekke. Den uhelbredelige nervesykdommen kan bli svært alvorlig, men Fjeld er foreløpig relativt mildt rammet - og vil ikke ta eventuelle sorger på forskudd. Foto: Tor Lindseth
TENKER POSITIVT: Jonas Fjeld har levd med diagnosen multippel sklerose i en årrekke. Den uhelbredelige nervesykdommen kan bli svært alvorlig, men Fjeld er foreløpig relativt mildt rammet - og vil ikke ta eventuelle sorger på forskudd. Foto: Tor LindsethVis mer

- Prøver å glemme at jeg har diagnosen

Jonas Fjeld vil helst ikke tenke på hvordan den uhelbredelige sykdommen hans kan utvikle seg.

SEOGHØR.NO: Den folkekjære gitaristen og sangeren Terje Lillegård Jensen (62), bedre kjent som Jonas Fjeld, er blant artistene som gir av seg selv i «Hver gang vi møtes» på TV 2 i vinter.

62-åringen, som fikk diagnosen multippel sklerose (MS) for 15 år siden, har langt ifra lagt gitaren på hylla som følge av den uhelbredelige nevrologiske sykdommen.

Høsten 2012 fortalte Fjeld at tilværelsen med MS faktisk fikk ham til å utvikle seg som musiker.

- Ved å forenkle spillet mitt har jeg faktisk utviklet det, funnet nye klangfarger i musikken min, sa han til VG Helg dengang.

FIN GJENG: (F.v) Thom Hell, Inger Lise Rypdal, Onkel P, Jonas Fjeld, Lene Nystrøm og Bjarne Brøndbø er med i vinterens «Hver gang vi møtes» på TV 2. Lørdag 17. januar er det Fjelds tur til å bli hyllet i programmet.  Foto: Tor Lindseth
FIN GJENG: (F.v) Thom Hell, Inger Lise Rypdal, Onkel P, Jonas Fjeld, Lene Nystrøm og Bjarne Brøndbø er med i vinterens «Hver gang vi møtes» på TV 2. Lørdag 17. januar er det Fjelds tur til å bli hyllet i programmet. Foto: Tor Lindseth Vis mer

Og i «Hver gang vi møtes» er den kjente låtskriveren også i full vigør, men overfor Dagbladet Magasinet innrømmer Fjeld at han helst ikke vil tenke på hvordan sykdommen kan utvikle seg.

I dag lever han nemlig helt fint med diagnosen, som han ser på som «en bagatell» i livet sitt. Men syptomene har en tendens til å bli gradvis verre med MS.

- Jeg prøver å glemme at jeg har diagnosen. Jeg tror det er viktig. Mye er psykisk, hvis jeg tenker for mye på det, går jeg bare og grubler. Og det er mange grader av MS. Mange er mye hardere rammet enn meg, forklarer Fjeld i portrettintervjuet med Dagbladet Magasinet.

«Hver gang vi møtes» kan du se på TV 2 lørdager klokken 20.00.

LES OGSÅ: Slik ladet stjernene opp til Golden Globe