«Maskorama»

Prøvde å trekke seg to ganger

Tidligere håndballspiller Susann Goksør Bjerkrheim angret flere ganger på at hun sa ja til NRKs nye konsept.

«MASKORAMA»: I lørdagens «Maskorama» fikk vi svaret på hvem som gjemte seg inni «Gaupa». Video: NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NRKs nye satsing «Maskorama» gikk på forhånd under radaren for de fleste, men sopet med seg elleville 828 000 tv-seere forrige lørdag.

Det etterlater liten tvil om at sang-gjetteleken blir en av høstens store snakkiser - for hvilke kjendiser skjuler seg egentlig bak maskene?

Fasiten på hvem som var ikledd seg «Gaupas» gevanter kom allerede i første sending, og tidligere håndballspiller Susann Goksør Bjerkrheim (50) ble den første til å la maska falle.

- Tøffeste utfordringen

Hun kan skrive under på at det var en opplevelse hun sent vil glemme, men en opplevelse som ikke var utelukkende positiv.

- Å herregud. Det er nesten så du ikke unner din verste fiende det. Jeg tror det er den tøffeste utfordringen jeg har tatt, forteller håndballstjernen, som har 296 landslagskamper og en verdensmestertittel å vise til.

SPENT: Silje Nordnes er aktuell som er programleder i NRKs nyeste tilskudd til lørdagsunderholdning, «Maskorama». Vis mer

Fra hun takket ja til forespørselen om å delta i dette noe usedvanlige konseptet i starten av sommeren, rakk hun å ombestemme seg flere ganger.

- Jeg var fryktelig usikker. Så jeg prøvde å trekke meg to ganger etterpå. Det er et program hvor man skal synge, og jeg kan ikke synge, sier hun lattermildt.

Kjenner ikke identiteten

Lørdag sto hun likevel på scenen med en mikrofon, godt gjemt under maska. Med seg hadde hun låten «Spice Up Your Life» av Spice Girls, men selv det var altså ikke nok til en runde to av «Maskorama».

- Det er litt kjipt, for det føles som om det ikke hadde begynt ennå. Det druknet jo også litt i valget og alt annet. Jeg skulle gjerne vært med på en ny sang og nye flauser, men jeg tenker at jeg fikk til det jeg kunne. Det var litt deilig å slippe å ha hjertet oppi halsen, forteller hun.

Goksør Bjerkrheim røper at hun er like nysgjerrig på hvem de sju andre deltakerne er som resten av seerne. Det har nemlig vært et strengt sikkerhetsregime på plass for å skjule identiteten deres, og ikke engang seg imellom vet de hvem hverandre er.

- Jeg er ganske sikkert på at jeg vet hvem Elgen er, også har jeg noen mistanker om de andre. Det som er morsomt med konseptet er jo at det kan være hvem som helst.

- Sånn som med Enhjørningen - det må jo være Märtha Louise, men samtidig så kan det jo ikke være det, utbryter hun.

VILLE TREKKE SEG: Susann Goksør Bjerkrheim legger ikke skjul på at deltakelsen var en stor utfordring for henne. Foto: Julia Naglestad/NRK
VILLE TREKKE SEG: Susann Goksør Bjerkrheim legger ikke skjul på at deltakelsen var en stor utfordring for henne. Foto: Julia Naglestad/NRK Vis mer

Fikk kjeft av svigermor

50-åringen var under strengt hemmelighetsregime, og bare mannen hennes fikk vite at hun skulle delta i programmet.

- Ikke en kjeft visste noe. Det var så mye hemmelighetskremmeri at jeg følte meg som en skurk. Jeg fikk kjeft av svigermor for å ikke ha sagt noe, og barna mine fikk vite at moren deres var på tv av kompisene sine!

Programmet har åpenbart fenget seerne og fanget nysgjerrigheten, men det har vært labre anmeldelser og slappe terningkast. VGs anmelder vedgikk at det var god familieunderholdning, men benyttet seg også av adjektivet kleint.

Delte meninger

Håndballstjernen forteller lattermildt at det kunne gått langt verre, ettersom hun mener både sceneprøven og generalprøven gikk mye dårligere.

- Jeg er jo ikke noen sanger, det kan man trygt si. Så dette kunne blitt skikkelig, skikkelig kleint, sier hun og ler.

I sosiale medier går det en kule varmt, både i folkets anmeldelser og gjetninger. Flere innrømmer at de trodde skistjerne Therese Johaug eller tidligere politiker Kristin Halvorsen gjemte seg bak Gaupa.

Dommer Jan Thomas (53) trodde imidlertid det var en pelskledd Marianne Antonsen, noe håndballspilleren tar som en stor kompliment.

- Det må ha vært Marianne på en veldig dårlig dag, sier hun og ler.

LES OGSÅ: Fikk gravidsjokk etter et halvt år

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer