TUNG BARNDOM: "Forbrytelsen"-skuespiller Sofie Gråbøl sier til dansk Se og Hør at hun prøvde å ta sitt eget liv som barn, etter å ha blitt utsatt for mobbing. Foto: Stella
TUNG BARNDOM: "Forbrytelsen"-skuespiller Sofie Gråbøl sier til dansk Se og Hør at hun prøvde å ta sitt eget liv som barn, etter å ha blitt utsatt for mobbing. Foto: StellaVis mer

Prøvde å ta sitt eget liv

Mobbing drev "Forbrytelsen"-stjernen til randen av selvmord.

SEHER.NO: Danske Sofie Gråbøl (41) har hatt suksess i rollen som etterforsker Sarah Lund i NRK-serien "Forbrytelsen". Men til dansk Se og Hør avslører skuespilleren at livet hennes kunne tatt slutt allerede som barn.

Gråbøl hevder barndommen hennes var preget av at hun ofte ble mobbet, og blant annet presset til å bære medelevers vesker til og fra skolen.

- Jeg var så skremt og lammet at det ikke falt meg inn å si nei, sier hun til bladet.

Gråbøl - som først ble kjent utenfor Danmarks grenser gjennom den norske filmen "Pan" fra i 1995 - hevder at hun lenge gikk med selvmordstanker, og at det hele toppet seg, da moren fortalte henne at de skulle flytte inn i et kollektiv.

Frykten for å være annerledes enn de andre i klassen et helt nytt sted, skremte Sofie så mye at hun stilte seg opp på en stol med løkke rundt halsen.

Sofie skal imidlertid ha valgt livet i siste sekund, og etter hvert skal livet ha blitt stadig bedre i det nye kollektivet.

- Allerede etter en uke var jeg en sånn som tegnet på buksene mine, røyket masse hasj og hørte på Bob Marley, sa hun i fjor til avisa Politiken, ifølge dansk TV 2.

Sofie Gråbøl er gjest hos Skavlan på NRK1 og SVT1 førstkommende fredag.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no, eller ring vår tipstelefon 93076767.

LES OGSÅ: "Skal vi danse"-stjerne ble mobbet fordi han var for tynn