Solveig Kloppen:

- Prøvde å spleise han med en venninne

Den kjente og premiereklare TV-profilen åpner seg om da hun ble kjent med ektemannen Kjartan.

MÅTTE JOBBE: Solveig Kloppen ville egentlig spleise ektemannen Kjartan med en venninne, men fant fort ut av hun selv hadde falt pladask for ham. Her er de avbildet sammen i bryllupet til Stian Blipp og Jamina Iversen i 2018. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
MÅTTE JOBBE: Solveig Kloppen ville egentlig spleise ektemannen Kjartan med en venninne, men fant fort ut av hun selv hadde falt pladask for ham. Her er de avbildet sammen i bryllupet til Stian Blipp og Jamina Iversen i 2018. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer
Publisert

Tirsdag har programlederduoen Solveig Kloppen (51) og Tuva Fellman (35) premiere for sin splitter nye kjærlighetsreality «Love IRL».

I programmet skal single og helt vanlige mennesker med minimalt med erfaring rundt det som har med flørting å gjøre, sendes til Sør-Afrika i håp om å finne den store kjærligheten - selv om dating for de fleste av deltakerne er svært vanskelig.

- Ja, det blir kjærlighet! Vi hadde en god følelse da vi dro derfra og den følelsen har vi fortsatt. Jeg trodde ikke jeg skulle gråte så mye som jeg gjorde underveis der, sier Tuva Fellman til Se og Hør når vi møter både henne og programlederkollega Kloppen i forbindelse med premieren.

«LOVE IRL»: Blant de håpefulle deltakerne som skal finne kjærlighet på norske TV-skjermer denne høsten, finner vi Stinius Maurstad, sønnen til den kjente skuespilleren Mari Maurstad. Video: Rød Løper Vis mer

- Masse tårer

Det er to lettrørte kvinner som leder den nye Warner Bros. Discovery-satsningen.

- Lettrørt, ja! Spesielt etter at jeg fikk barn. Jeg kan begynne å gråte bare av å tenke på hunder som sitter alene på bussholdeplassen, jeg. Og i denne produksjonen ble det masse tårer hos oss begge. Til og med kamerafolkene gråt underveis, røper Fellman.

Privat har Solveig Kloppen vært gift med ektemannen Kjartan Brügger Bjånesøy (51) i 17 år. Tuva Fellman på sin side giftet seg med sin kjære, Ronny Brede Aase (35), 6. august i år.

LYKKELIG DAG: Solveig Kloppen giftet seg med sin Kjartan Brügger Bjånesøy i 2005. Foto: Jan-Petter Dahl / Se og Hør
LYKKELIG DAG: Solveig Kloppen giftet seg med sin Kjartan Brügger Bjånesøy i 2005. Foto: Jan-Petter Dahl / Se og Hør Vis mer

For Kloppens del var det ikke akkurat kjærlighet ved første blikk da hun møtte det som skulle vise seg å bli hennes livsledsager for drøye 20 år siden, røper hun overfor Se og Hør.

- Jeg møtte Kjartan for første gang da han intervjuet meg og Thomas Numme i forbindelse med ungdomsprogrammet «Trigger». Og så møtte vi hverandre på fest i noen år, før han plutselig ble singel. Da tenkte jeg at «han fine fyren der, han må jo bli sammen med noen».

Hun fortsetter:

- Så jeg prøvde å spleise ham med en venninne...

IN REAL LIFE: I «Love IRL» skal programlederne Solveig Kloppen og Tuva Fellman hjelpe en gjeng unge mennesker som synes det er vanskelig å date med å finne kjærligheten. Video: Rød Løper/Discovery+ Vis mer

Feirer ti år

- Du prøvde å spleise ham med en venninne?

- Ja. Men da jeg så de to ved siden av hverandre tenkte jeg at det jo er jeg som burde sittet ved siden av ham. Heldigvis var hun ikke interessert i ham heller, forteller 51-åringen og ler.

LYKKELIG PAR: Ronny Brede Aase og Tuva Fellman traff hverandre for cirka ti år siden. I august i år giftet de seg. Dette bildet ble tatt under Spellemannprisen i 2018. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
LYKKELIG PAR: Ronny Brede Aase og Tuva Fellman traff hverandre for cirka ti år siden. I august i år giftet de seg. Dette bildet ble tatt under Spellemannprisen i 2018. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Den folkekjære programlederen fant omsider - og lykkelig nok - lykken med sin Kjartan, selv om han ikke var veldig interessert fra start av, ifølge Kloppen.

- Nei, jeg tror ikke han var det. Men jeg husker at jeg, hver gang jeg så ham på fest, hadde lyst til å sette meg ved siden av ham. Og det var nok gjensidig etter hvert.

- Hva med deg og Ronny, Tuva?

- Vi har vært sammen i ti år i november, vi. Den eneste grunnen til at jeg husker det, er fordi Ronny har minnet meg på det, sier Fellman med et smil.

KRYPTISK: Har Emma Ellingsen fått seg en flørt? Hun svarer i hvert fall kryptisk. Video: Jenny Emilie Aas/Reality Awards. Vis mer

- Som skapt for hverandre

Hun bedyrer at det var hun selv som tok ansvar og sjekket opp sin partner tilbake i «gamledager».

- Men det tok litt tid før han tok det innover seg. Han har i hvert fall sagt det, at han ikke helt skjønte det. Til slutt måtte jeg bare si «hei, hei, hva skjer nå, egentlig»? Jeg ble forelsket i Ronny ganske lenge før han ble forelsket i meg, røper hun, før venninne og kollega Kloppen legger til:

- Tuva og Ronny er som skapt for hverandre.

DRØMMEDUO: Tuva Fellman og Solveig Kloppen har tirsdag premiere for sitt nye program «Love IRL». Foto: Warner Bros. Discovery
DRØMMEDUO: Tuva Fellman og Solveig Kloppen har tirsdag premiere for sitt nye program «Love IRL». Foto: Warner Bros. Discovery Vis mer

Men det er ikke bare Tuva og Ronny som er skapt for hverandre, skal man tro Fellman og Kloppen. De to kjente hverandre nemlig ikke før «Love IRL»-innspillingen, som gikk igang for drøye seks måneder siden.

Nå har de blitt gode venner.

NYTT DATINGPROGAM: Netflix lanserer «Dated and related». Video: Netflix. Reporter: Celina Morken Vis mer

- Det er så hyggelig! Det er skikkelig koselig å få nye venner i så voksen alder. Og så er det også så fint at mennene våre har funnet tonen som de har gjort, de oppfører seg jo nesten som om de er nyforelsket, humrer Fellman.

Programlederkollegaen, som meldte overgang til Warner Bros. Discovery fra TV 2 ifjor høst, sier seg hundre prosent enig i akkurat det.

- Det føles som en nyforelskelse for meg og. Det er gøy å oppleve nye sider ved hverandre, og. Det har vært utrolig hyggelig.

KARAKTERBRIST: Den ellers så blide og greie programlederen Solveig Kloppen viste en helt annen side av seg selv i «Kongen befaler». Reporter: Thea Hope. Video: Steffen Pettersen / Rød Løper Vis mer

- Fine og tunge øyeblikk

Nå gleder de seg begge til å se hvordan deres eget lille «babyprosjekt» blir tatt imot hos det norske folk.

- Jeg gleder meg sånn til å se! For det er mange fine øyeblikk, men også mange tunge. Vi hadde flere lange kvelder i Sør-Afrika der vi måtte legge en plan for hva vi skulle gjøre for å løse forskjellige situasjoner, røper Fellman.

Kloppen understreker at det var flere som bidro under produksjonen i Sør-Afrika.

SAMMEN: Slik ble Live Nelvik og Tore Sagen kjærester. Video: NRK Vis mer

- Vi hadde med oss et bra team, psykolog også, så det var absolutt ikke vi to som holdt skuten flytende helt alene.

- Og hvor ofte måtte psykologen trå til?

- Jeg tror ikke det var noen som trengte tung psykologhjelp, men det var bare trygt å ha ham der, forteller Solveig Kloppen til Se og Hør.

LES OGSÅ: - Det skjedde ganske plutselig

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer