FORTSATT ALENE: Susanne fra svenske "Ensam mamma söker" ville ikke ha noen av kandidatene til slutt. Foto: TV3
FORTSATT ALENE: Susanne fra svenske "Ensam mamma söker" ville ikke ha noen av kandidatene til slutt. Foto: TV3Vis mer

Programmet var en bløff

De svenske alenemødrene som deltok i TV-suksessen "Ensam mamma söker" føler seg lurt. Snart kommer den norske versjonen på TV3.

SEHER.NO: Svenske TV-seere har fulgt tre alenemødres leting etter den store kjærligheten i Tv-suksessen "Ensam mamma söker".


TV3 leter nå etter kandidater til en norsk versjon av serien som de har kalt "Mamma søker kjæreste". I en kort, personlig TV-sendt kontaktannonse skal hver mamma få presentere seg selv, sitt liv og hva hun setter pris på og ønsker hos en mann. Deretter skal de single mammaene plukke ut hver sin bukett med beilere som har vist sin interesse etter at søkeprogrammet med kontaktannonsene er sendt på tv.


I den romantiske sisteepisoden som ble vist nylig i Sverige så det ut som to av deltagerne, Lenita Colley og Veronica Andersson, hadde funnet sin livspartner.


Men sannheten skulle vise seg å være en helt annen, skriver Expressen.se


- Vi lagde bare tv [...] Noen måtte vi jo velge. Men i og med at jeg ikke fikk velge ut menn selv til programmet så var jo sjansen til å finne noen minimal, sier den svenske deltageren Lenita Colley.


En av de andre deltagerne Susanne Sjöström er sterkt kritisk til hvordan TV3 og produksjonsselskapet laget programmet.


- Jeg sa fra veldig tidlig til mine menn at det ikke kom til å fungere. Jeg fikk ikke sjansen til å treffe en livsledsager. Det ble jo ikke de mennene jeg ville ha med som ble plukket ut.


Hun endte opp med ikke å velge noen av kandidatene i slutten av programmet.


- Jeg følte meg utrolig sviktet helt fra starten, sier Susanne.


Anders Knave, programsjef på svensk TV3 forsvarer programmet.


- Vi kan aldri garantere at noen skal finne en livspartner i programmet. Men vi har gitt tre alenemødre sjansen til å få flørte og treffe menn og gjøre spennende ting sammen. Jeg synes at Meter (produksjonsselskapet, red.anm.) og vi har gjort en så god jobb som mulig.


Informasjonsmedarbeider i TV3 Norge Line Vee Hanum sier at det er viktig å ta med seg svenskenes erfaringer videre, slik at de kan unngå å gå den samme fella.


- Dette er et feel-good-program og vi ønsker at alle skal bli fornøyde. Det er viktig å ta vare på damene og ta hensyn til det de legger vekt på i utvelgelsen av menn, sier Hanum som oppfordrer interesserte mammaer til å skynde seg å søke.Kanalen har allerede mottatt over 300 søknader på kort tid. Fristen er begynnelsen av neste uke.


LES OGSÅ: TV3 leter etter deltagere