Britisk «Love Island»-skandale:

Programleder trekker seg etter voldssiktelse

Caroline Flack (40) trekker seg fra «Love Island» under én måned før programmet går på lufta.

SIKTET FOR VOLD: Caroline Flack (40) må møte i retten lille julaften etter å ha blitt siktet for vold. Her er hun avbildet i forbindelse med «Love Island»-innspilling i sommer. Foto: ITV/ Shutterstock/ NTB Scanpix
SIKTET FOR VOLD: Caroline Flack (40) må møte i retten lille julaften etter å ha blitt siktet for vold. Her er hun avbildet i forbindelse med «Love Island»-innspilling i sommer. Foto: ITV/ Shutterstock/ NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Love Island» slo seg ikke opp som noen stor suksess her til lands i fjor. Om den kommende sesongen fenger seerne mer, gjenstår å se.

I Storbritannia har imidlertid serien vært svært populær i flere år. Sesong seks er klar for skjermen i januar, men den siste uka har det stormet rundt programleder Caroline Flack (40).

Voldssiktelse

Torsdag forrige uke ble hun nemlig arrestert og siktet for vold etter en hendelse hjemme hos henne i London. Det bekreftet politiet overfor CNN dagen etter.

Hendelsen involverte kjæresten Lewis Burton (27), ifølge The Guardian. Den fornærmede fikk ikke alvorlige skader.

40-åringen må møte i retten lille julaften.

SNEAK PEAK: Se de første bildene av neste sesong av «Love island» med Morten Hegseth som programleder. Vis mer

For første gang uttaler hun seg nå om siktelsen, gjennom historiefunksjonen på Instagram, hvor hun har 2,3 millioner følgere.

- Det har vært et høyt antall mediesaker og anklager rundt mitt privatliv. Selv om det ikke har vært slik det har blitt gjengitt, samarbeider jeg med myndighetene, og jeg kan ikke kommentere ytterligere rundt dette før rettsprosessen er over, innleder hun innlegget.

Gir seg som programleder

Flack melder også avgang som programleder for «Love Island», en knapp måned før sesong seks av serien kommer på skjermen i midten av januar.

- «Love Island» har vært min verden i fem år, og det er det beste programmet på tv. For å ikke tiltrekke oppmerksomhet fra den kommende sesongen føler jeg at det beste jeg kan gjøre er å trekke meg tilbake, skriver hun videre.

I et oppfølgerinnlegg som nå er slettet, forteller hun at hun aldri har opplevd så mye godhet og kjærlighet som i etterkant av siktelsen. Hun skriver også at hun elsker kjæresten, ifølge skjermdumpen som er publisert hos Mirror.

Ukjent erstatter

Det er uklart hvem som vil ta over programlederrollen når serien sendes fra 8. januar fra Cape Town i Sør-Afrika.

En representant for kanalen, ITV, sier til The Guardian at døra fortsatt er åpen for at Flack kan returnere ved fremtidige sesonger.

- ITV har hatt et langvarig forhold til Caroline, og vi forstår og aksepterer hennes avgjørelse. Vi kommer til å holde kontakten med henne over de neste månedene rundt fremtiden til «Love Island», sier vedkommende.

TV-VILLA: Den ferske programlederen, Tone Damli, viser fram villaen hvor håpefulle «Love Island»-deltakere skal bo. Video: Marie Røssland Vis mer

Harry Styles tidligere flamme

Caroline Flack har tidligere vært koblet opp mot den 14 år yngre One Direction-stjernen Harry Styles. Hun bekreftet selv at de datet i biografien sin.

- Det begynte å gå galt da han ble fotografert på vei ut av huset min en morgen. Og det var det. På gata begynte folk å rope «pedofil» og «pervers» etter meg, står det skrevet ifølge Independent.

Flack og hennes nåværende kjæreste offentliggjorde forholdet på Instagram i august i år. Lewis gikk mandag ut på Instagram og forsvarte kjæresten etter siktelsen.

- Jeg er lei av løgnene og misbruket rettet mot kjæresten min. Dette er ikke en heksejakt, dette er noens liv, skrev han, ifølge BBC.

Se dette innlegget på Instagram

You can leave your hat on ... @mrlewisburton

Et innlegg delt av Caroline (@carolineflack)

LES OGSÅ: Ser du hva som er rart med dette bildet?

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer