Lisa Shaw er død:

Programleder døde

- Vi er knust.

DØD: BBC-programleder Lisa Shaw gikk bort forrige fredag. Foto: Privat
DØD: BBC-programleder Lisa Shaw gikk bort forrige fredag. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den prisvinnende BBC Radio-profilen Lisa Shaw gikk bort på sykehus etter å ha fått blodpropp i etterkant av AstraZeneca-vaksinen. Det opplyser familien, ifølge The Guardian.

Den 44 år gamle programlederen gikk bort på Royal Victoria infirmary i Newcastle forrige fredag etter å ha mottatt intens behandling for blodpropp og blødning.

Ifølge avisen var familien ved hennes side.

MUMIFISERT: En kvinnelig sektleder ble funnet død og mumifisert i Colorado i slutten av april. Bilder: SAGUACHE COUNTY / YOUTUBE / KUSA / DR. PHIL Vis mer

- Ble dårligere

Shaw, som har jobbet for BBC Radio i Newcastle siden 2015, skal ha fått enorm hodepine ei uke etter at hun hadde fått vaksinen, og følt seg betraktelig verre noen dager seinere.

En midlertidig dødsattest viser vaksinen som en av de mulige faktorene som nå vurderes, skriver BBC. De skal også ha sett den foreløpige dødsattesten.

- Vi er knust og det er et Lisa-formet hull i livet vårt som aldri kan fylles. Vi elsker og vil savne henne for alltid, sier familien i en uttalelse, og fortsetter:

- Det har vært stor støtte i å se hvor elsket hun var av alle hun berørte, og vi ber om privatliv i denne tiden for å sørge som en familie.

DØDE: Modell og kjendissønn Harry Brant (24) døde 17. januar 2021. Video: NTB / Instagram / Ingebjørg Iversen Vis mer

En talsperson for Medicines and Healthcare products Regulatory Agency, MHRA, forteller at de er triste over å høre om Shaws bortang.

- Som ved enhver alvorlig mistenkt bivirkning, blir rapporter med dødelig utfall evaluert fullstendig av MHRA, sier talspersonen blant annet, og legger til at en grundig undersøkelse allerede er i gang.

Tatt ut av vaksinasjonprogrammet

Her til lands ble det i midten av måneden kjent at AstraZeneca blir tatt permanent ut av det norske vaksinasjonprogrammet.

- Regjeringen har besluttet at AstraZeneca-vaksinen ikke skal brukes Norge, heller ikke frivillig. De sjeldne, men alvorlige bivirkningene vi har sett i Norge, tilsier at risikoen ikke veier opp for nytten, sa statsminister Erna Solberg da, og fortsatte:

- Dette gjelder spesielt når vi forventer betydelig flere mRNA-vaksiner fremover, og tidsintervallet mellom første og andre vaksinedose er utvidet slik at flere blir raskere vaksinert.

NYE DETALJER: Dokumentaren Caroline Flack: Her Life And Death» begynner snart å rulle på skjermen. Vis mer

LES OGSÅ: TikTok-stjerne (31) død i sjokkulykke

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer