«Ex on the Beach»:

Produksjonen måtte gripe inn etter voldelig krangel

En svært opphetet situasjon oppstår i «Ex on the Beach». Hva som skjer etter, får du ikke se på tv.

VOLDSOMT: Det oppstår særdeles amper stemning mellom deltakerne i «Ex on the Beach». Nå forklarer hovedpersonene, Marielle Kvernaas Efford (20) og Cecilie Andrea Røising (21), hva som skjedde. Video: Discovery Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag gjør nok et realityprogram inntog i det norske tv-markedet. «Ex on the Beach», som sendes på Dplay og FEM, har allerede før premierestart skapt saftige overskrifter.

Og mer vil det trolig bli.

Allerede i de to første episodene får seerne servert både intime scener, høylytte krangler, gråting, folk som slår i veggen og deltakere som går fysisk til angrep på hverandre.

ÅRETS DELTAKERE: «Ex on the Beach» er realityen vi har drømt om, ifølge Dagbladets anmelder. Video: Discovery Vis mer

Munnhuggeri

Reality til tross - spesielt én situasjon ble så alvorlig at produksjonen så seg nødt til å stoppe innspillingen på Mauritius og gripe inn.

Dette var som følge av en lengre opphetet diskusjon mellom blant andre Marielle Kvernaas Efford (20) og Cecilie Andrea Røising (21). Som man får se på tv, havner sistnevnte, samt en tredje kvinnelig deltaker, Melina Johnsen (22), i munnhuggeri med Efford under en fest i villaen.

Etter en en kommentar fra Efford som dreide seg rundt silikonbrystene til Johnsen, svarer sistnevnte blant annet på følgende vis: «Se på deg! Se på deg! Du er stygg, du er feit, du er bleik (...).»

Den særdeles stygge konflikten starter først med ukvemsord og høylytt krangling mellom de tre. Etter kort tid eskalerer situasjonen og seerne blir dermed vitne til et sjokkøyeblikk uten like.

KRANGEL: Marielle Kvernaas Efford mener at situasjonen med de gjeldende deltakerne eskalerte raskt. Foto: Discovery
KRANGEL: Marielle Kvernaas Efford mener at situasjonen med de gjeldende deltakerne eskalerte raskt. Foto: Discovery Vis mer
AMPERT: Cecilie Andrea Røising (t.v.) og Melina Johnsen i høylytt krangel med Marielle Kvernaas Efford, bare kort tid etter at sistnevnte sjekket inn i villaen. Foto: Discovery
AMPERT: Cecilie Andrea Røising (t.v.) og Melina Johnsen i høylytt krangel med Marielle Kvernaas Efford, bare kort tid etter at sistnevnte sjekket inn i villaen. Foto: Discovery Vis mer

Det hele topper seg nemlig når to av de tre ender i en fysisk kamp. Efford kaster først et plastglass fylt med væske mot Røising. Sistnevnte svarer med å gjøre det samme, samt at hun kaster en lipgloss og røsker tak i håret til sin kvinnelige realitykollega, Efford. Da velger en mannlig deltaker å gripe inn for å avbryte situasjonen, som fant sted på toalettet i villaen.

  • Se video øverst i saken!

Det seerne ikke får bli vitne til, er at også produksjonen stenger kameraene og selv tar seg inn til deltakerne.

- Veldig opphetet

Bakgrunnen for sammenstøtet var, ifølge Efford, et sammensurium av hendelser.

- Det var flere ting som gjorde at begeret rant over. Allerede da jeg kom inn, merket jeg at det var såkalte grupperinger mellom dem med brunt hår og dem med lyst hår, sier Efford, som ikke var en del av hovedcasten, men som kom inn i villaen som en «eks».

20-åringen forklarer videre til Se og Hør at kjemien mellom henne selv og de to ovennevnte deltakerne rett og slett ikke stemte.

- Da diskusjonen ble veldig opphetet, gikk jeg inn på badet for å trekke meg unna. Så kommer Melina og Cecilie inn etter meg, og spesielt Cecilie går oppi ansiktet på meg. Hun ville ha svar på hvorfor jeg kommenterte silikonpuppene til Melina.

- Der og da følte jeg på meg at noe mer kom til å skje. Det var veldig ubehagelig, og jeg følte meg litt aleine i situasjonen, på tross av at det sto andre deltakere rundt oss.

- Full av adrenalin

Efford forklarer at hun aldri følte seg direkte redd, ettersom «deltakerne konstant blir overvåket av produksjonen». Likevel brøt det ut i fullt kaos.

- Jeg husker nesten ikke hva som skjedde. Det var en situasjon som ingen har lyst til å oppleve. Jeg husker at jeg ble revet i håret, men jeg var så full av adrenalin. De andre gikk mellom oss, og fikk avsluttet det.

- Den ampre stemningen hadde tilsynelatende vart en stund. Burde og kunne produksjonen stoppet dette tidligere?

- Jeg tror ikke noen kunne forutse at det skulle eskalere og ende slik som det gjorde. Da Melina og Cecilie kom inn på badet, kunne produksjonen kanskje ha gitt beskjed over høyttalerne om at folk måtte roe seg, men jeg vet ikke. Produksjonen tok seg inn i villaen og avsluttet festen. Da bestemte også jeg og Cecilie oss for å ta en prat, noe vi fikk lov til.

- Rant over

I likhet med Efford, beskriver Røising at det var amper stemning allerede kort tid etter at førstnevnte flyttet inn i villaen. Det hele eskalerte, og spesielt da Efford liret fra seg kommentarer om utseende og silikonpupper, eksploderte det for Røising.

KAOS: Den nyankomne eksen har skapt rabalder i villaen og jentene ryker i tottene på hverandre. Foto: Discovery
KAOS: Den nyankomne eksen har skapt rabalder i villaen og jentene ryker i tottene på hverandre. Foto: Discovery Vis mer

- Silikonpupper og fillers har ingenting med personlighet å gjøre. Da hun gikk til angrep ved å kommentere andres utseende, rant det over. Jeg tar ikke imot dritt fra noen, sier 21-åringen til Se og Hør.

Inne på toalettet starter altså kaoset ved at Efford kaster innholdet i plastglasset mot Røising.

- Da klikket jeg. Jeg ser rødt og kaster glasset mitt på henne, og river henne i håret. Jeg var full av adrenalin og hjertet mitt hamret. Jeg vil ikke være sånn, men har problemer med temperamentet mitt, det har jeg alltid hatt.

- Ventet for lenge

Da produksjonen kom til, satt Røising med en vond smak i munnen.

- BEKLAGET: Cecilie Andrea Røising forklarer at hun ønsket å ordne opp i situasjonen så raskt som mulig. Foto: Discovery
- BEKLAGET: Cecilie Andrea Røising forklarer at hun ønsket å ordne opp i situasjonen så raskt som mulig. Foto: Discovery Vis mer

- Jeg så at hun gråt, og tenkte: «Shit, hva har jeg gjort?». Jeg ville aldri ha gjort noe liknende mot noen av mine venner. Jeg spurte om vi kunne ta en prat, og beklaget for oppførselen min. Det var feil, men jeg tar ikke dritt fra noen, og prøver å bli bedre.

- Mener du produksjonen burde ha grepet inn tidligere?

- Jeg synes de ventet for lenge. Når de vet at jeg er en person med mye temperament, burde de ha grepet inn tidligere. De kunne klart å stoppe det.

- Hvordan blir det å se dette på tv?

- Jeg tror det blir litt voldsomt å se på. Det er kanskje ikke alle som vet at det er plastglass, og jeg reagerer veldig sterkt. Det viktigste er at vi fikk orden på situasjonen, og fikk snakket ut.

- Tar selvkritikk

Ut ifra tv-bildene klarer de to kvinnene å løse knuten på tråden. Efford forklarer på sin side at også hun tar selvkritikk.

- Dette skulle aldri ha skjedd, og jeg tar selvkritikk for måten jeg oppførte meg på i starten. Når det er alkohol og sterke personligheter inne i bildet, kan det oppstå uønskede hendelser, som ikke skulle ha skjedd. Vi ble enige om at vi er to forskjellige personer, men at vi skulle legge saken bak oss, sier 20-åringen.

- Jeg er veldig glad for at vi fikk tatt den praten, sier Efford, som i dag heller ikke bærer noe nag til sin realitykollega Røising.

- SKULLE IKKE SKJEDD: Marielle Kvernaas Efford mener konflikten mellom henne og blant andre Cecilie Andrea Røising aldri burde oppstått. Foto: Discovery
- SKULLE IKKE SKJEDD: Marielle Kvernaas Efford mener konflikten mellom henne og blant andre Cecilie Andrea Røising aldri burde oppstått. Foto: Discovery Vis mer

- Hvordan blir det å se sekvensen på tv, tror du?

- Jeg har null idé. Det skjedde som sagt veldig fort. Alt i alt vil jeg si at jeg sitter igjen med en god følelse av å ha blitt med, og jeg angrer ikke på deltakelsen, forteller Efford.

- Angrer ikke

Melina Johnsen, som var tredjepart i konflikten, forklarer overfor Se og Hør at begeret rant over også for henne da Efford kommenterte utseendet hennes.

- Jeg sto opp for meg selv da hun nevnte silikon og fillers. Jeg har et stort temperament, og når noen går til personangrep, vil jeg forsvare meg selv.

- Angrer du på det som ble sagt?

- Vi kunne kanskje ha håndtert det på en bedre og roligere måte, men jeg angrer ikke. Vi har snakket om det og sagt unnskyld til hverandre. Jeg må stå for det som ble sagt og gjort.

SKVÆRET OPP: Melina Johnsen mener i likhet med de to andre deltakerne at trioen er ferdig med saken. Foto: Discovery
SKVÆRET OPP: Melina Johnsen mener i likhet med de to andre deltakerne at trioen er ferdig med saken. Foto: Discovery Vis mer

Selv tror hun det blir spesielt å se sekvensen på tv. Likevel mener Johnsen at hun er ferdig med situasjonen.

- Jeg vil si meg ferdig med det og vi ble venner igjen alle sammen. Når man kommer i en slik boble, blir alle følelser veldig forsterket.

- Aldri i fare

I en e-post til Se og Hør forklarer produsent for «Ex on the Beach» i Rubicon, Anne Berit Valla Staalnacke, at krangelen mellom de ovennevnte deltakerne ble nøye fulgt av produksjonen fra kontrollrommet.

- Når bestemte produksjonen seg for å gripe inn?

- I denne hendelsen fulgte produksjonen nøye med fra kontrollrommet og vi grep inn så fort vi så at det var nødvendig. For produksjonen har sikkerheten til deltakerne alltid den høyeste prioritet og deltakernes sikkerhet var aldri i fare.

- Vold er forbudt

- Hva ble sagt og gjort for å roe ned situasjonen?

- I slike situasjoner så går produksjonen inn og roer ned situasjonen. Da tar produksjonen en prat med deltakerne og oppfordrer dem til å skvære opp seg imellom.

- Hvilke konsekvenser fikk dette for deltakerne?

- Ved deltakelse i programmet må deltakerne signere en kontrakt hvor de gjøres oppmerksom på at vold er forbudt og vil føre til hjemsendelse. I denne spesifikke hendelsen fikk produksjonen grepet inn og roet ned gemyttene før det utartet. Deltakerne fikk i dette tilfellet en muntlig advarsel.

- Under kontroll

På spørsmål om situasjonen kunne vært avverget, slik de gjeldende deltakerne mener den kunne vært, svarer produsenten følgende:

- Produksjonen er bemannet med voksne, erfarne tv-folk som ivaretar deltakerne på beste måte. Produksjonen gikk inn og roet situasjonen så den ikke skulle utarte.

OVERRASKET: Det var duket for premiere på «Ex on the Beach». Realitykollegene Melina Johnsen og Adrian Sellevoll kunne avsløre overfor Se og Hør at de to har funnet tonen etter innspilling. Reporter: Julie Solberg. Video: Andreas Fadum. Vis mer

- Deltakerne ser ikke det som foregår «behind the scenes», men jeg kan forsikre om at deltakerne ble fulgt nøye med på av produksjonen, og at deltakernes sikkerhet aldri var i fare, framholder Valla Staalnacke.

- Røising mener at produksjonen ventet for lenge med å gripe inn. Tar dere selvkritikk og mener produksjonen at dere burde gått inn tidligere?

- Fra produksjonens side så hadde vi situasjonen under kontroll og vi sto klare til å rykke ut. Igjen, deltakerne ser ikke det som foregår «behind the scenes», men jeg kan forsikre om at deltakerne ble fulgt nøye med på av produksjonen og at deltakernes sikkerhet aldri var i fare.

Høye terningkast

- Hvorfor valgte dere å ikke gå inn tidligere?

- Reality-tv er ikke skriptet så vi vet ikke hva deltakerne kommer til å verken si eller gjøre, men vi følger nøye med på enhver situasjon og avveier når vi skal gå inn. Jeg kan forsikre om at deltakernes sikkerhet var ivaretatt, gjentar Valla Staalnacke.

Hva man videre kan vente seg fra realityprogrammet, er så langt uvisst.

Der Dagbladets anmelder trillet en femmer på terningen, og omtalte serien som «realityen vi har drømt om», ga VG en firer og konstaterte blant annet følgende: «Dette er godlynt trash-underholdning».

LES OGSÅ: Sex-tilbudet var bare bløff

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer