SJAKK-TREKK: Magnus Carlsen under et slag mot Levon Aronian fra Armenia, under en turnering i London i mars.  Foto: NTB scanpix
SJAKK-TREKK: Magnus Carlsen under et slag mot Levon Aronian fra Armenia, under en turnering i London i mars. Foto: NTB scanpixVis mer

Prioriterer sjakk fremfor damer

- Jeg har bevisst valgt å ikke ha langvarige forholdt, sier sjakk-kongen Magnus Carlsen.

SEOGHØR.NO: I et intervju med VG Helg forteller sjakk-proffen Magnus Carlsen (22) at han valgt kortvarige forhold til kvinner, fremfor noe fast og langvarig:

- Jeg har bevisst valgt ikke å ha langvarige forhold, for å ha fullt fokus på sjakken, Og det er ikke lett å kombinere et forhold med å reise og konkurrere så mye som jeg gjør nå.

Han bekrefter overfor forfatter Hans Olav Lahlum, som står bak intervjuet med den unge sjakk-spilleren, at han har hatt flere kortvarige forhold til kvinner.

Videre i intervjuet skriver Lahlum at homofilryktene som svirrer rundt Carlsen på ulike nettsteder ikke er sanne:

«Både på nett og i andre sosiale fora kan man få høre som en opplest sannhet at Magnus Carlsen er homofil. Det stemmer ikke».

I 2010 tok Carlsen et steg bort fra sjakk-verden og inn i motebransjen, da han stilte som modell for det nederlandske klesmerket G-Star RAW sammen med Hollywood-stjernen Liv Tyler (36).

Om 14 dager kjemper Carlsen om den gjeve VM-tittelen i sjakk i India mot den regjerende verdensmesteren Viswanathan Anand.

LES OGSÅ: Magnus Carlsen sammenlignes med Bieber og Beckham