BLID: Prinsesse Märtha Louise strålte på torsdagens pressekonferanse. Foto: SCANPIX
BLID: Prinsesse Märtha Louise strålte på torsdagens pressekonferanse. Foto: SCANPIX Vis mer

Prinsessen sov på en ert

Prinsesse Märtha Louise innrømmer at hun har "testet" det kjente eventyret...

SEHER.NO: Det var på pressekonferansen i anledning lanseringen av hennes nye bok "Eventyr fra jordens hjerte"  torsdag at prinsesse Märtha Louise kom med den lille avsløringen.


I samarbeid med fagredaktører Kirsti Birkeland og Kristin Lyhrmann, samt Bazar forlag har prinsessen de siste 3 årene jobbet med å plukke ut eventyr fra hele verden til en eventyrsamling, og den ferdige samlingen på totalt 3 bøker består av hele 200 folkeeventyr fra 100 ulike land.


I forbindelse med lanseringen av den første boken hadde prinsessen invitert eventyr-interesserte barn til å komme på pressekonferanse.


Og et av spørsmålene prinsessen da ble stilt gjaldt dette med eventyret om "prinsessen på erten".


- Kjenner du en ert hvis du sover på 100 madrasser?, spurte et av de mange barna.


Og Märtha innrømmet da, litt nedslått, at det gjorde hun faktisk ikke. 


- Da jeg var liten så hørte jeg dette eventyret, og da gikk jeg ned på kjøkkenet og spurte etter en ert, og så la jeg den under madrassen min, for jeg hadde bare èn madrass. Men jeg sov kjempegodt, og da ble jeg så lei meg. Så jeg gikk ned til min "gode fe", for alle har en "god fe", og sa at jeg ikke var en ordentlig prinsesse fordi jeg ikke var gul og blå. Da svarte feen at eventyr egentlig handler om mye annet, og at jo mer du leser jo mer finner du ut av hvordan du skal være, svarte prinsessen.


Når det gjaldt spørsmålet om hvilken Barbie prinsessen likte best, visste hun ikke helt hva hun skulle svare.


- Hva heter de da?, spurte Märtha lattermildt og innrømmet at hun vet svært lite om Barbie-dukker.


Både Philip (7) og Edvard (7 1/2) fra Oslo synes det var morsomt å se prinsessen, og gledet seg til "barne-konferansen" hun skulle holde etter den "voksne" pressekonferansen.


Hvordan var prinsessen da?


- ehm...hun var bra synes jeg, svarer Edvard litt sjenert.


Philip på sin side er brutalt ærlig:


- Jeg likte henne ikke, svarer han.


De neste to bøkene i Märtha Louises bokserie kommer våren og høsten 2008, og ifølge prinsessen har eventyr alltid vært en viktig inspirasjonskilde for henne. 


- Eventyr er en stor inspirasjonskilde for meg. De har vist meg at man skal tørre å gå egne veier og være den man er, sier hun.


LES OGSÅ: - Märtha-bilde ikke fjernet