Prinsessen skal ha flyktet fra ektemannen

Prinsesse Haya Bint al-Hussein skal ha forlatt Dubai.

PÅ FLUKT: Flere medier melder at prinsesse Haya bint al-Hussein har forlatt Dubai og ektemann sjeik Mohammed bin Rashid al-Maktoum. Foto: David Hartley / Rex Shutterstock
PÅ FLUKT: Flere medier melder at prinsesse Haya bint al-Hussein har forlatt Dubai og ektemann sjeik Mohammed bin Rashid al-Maktoum. Foto: David Hartley / Rex Shutterstock Vis mer
Publisert

Prinsesse Haya bint al-Hussein (45) skal ha flyktet fra ektemannen og Dubai-leder, sjeik Mohammed bin Rashid al-Maktoum. Dette skriver blant andre The Guardian.

Prinsessen og hennes to barn på elleve og sju år skal ha reist fra Dubai til Tyskland og søkt politisk asyl der. Med seg skal hun ha hatt 31 millioner pund, skriver International Business Times.

Avisa skriver at prinsessen fikk hjelp av en tysk diplomat til å flykte fra De forente arabiske emirater, men dette er ikke bekreftet.

KONGELIGE VENNER: Prinsesse Haya bint al-Hussein har ved flere anledninger vært til stede på arrangementer sammen med representater av den britiske kongefamilien, som her, da hun møtte prins Charles i London i september 2018. Foto: NTB Scanpix
KONGELIGE VENNER: Prinsesse Haya bint al-Hussein har ved flere anledninger vært til stede på arrangementer sammen med representater av den britiske kongefamilien, som her, da hun møtte prins Charles i London i september 2018. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Rettstvist i London

al-Hussein er datter av den avdøde kongen av Jordan, og søster til den nåværende kongen, Abdullah II. Prinsessen ble utdannet fra privatskoler i Storbritannia og studerte på Oxford University. Hun er venn med den britiske kongefamilien og eier et hus nær Kensington Palace som skal være verdt 85 millioner pund.

Hun antas nå å være i Storbritannia. Ifølge The Guardian skal hun ha skilt seg fra ektemannen, og er nå i en rettstvist i London. Saken startet da hun flyktet og skal gjenopptas senere denne måneden.

Anklagene går ut på at private Dubai-kanaler har sendt forespørsler til myndighetene i Storbritannia om å få prinsessen utlevert til Emiratene. Ifølge The Guardian skal prinsessen ha vært bekymret for om hun var trygg i Storbritannia.

Til tross for at saken omhandler forespørsler til myndighetene, betrakter utenriksdepartementet saken som et privat anliggende.

Emiratenes ambassade i London har nektet for at de har vært involvert i diskusjoner rundt prinsessens tilstedeværelse i Storbritannia.

- Alvorlige spørsmål

Radha Stirling, konsernsjef i gruppa «Detained in Dubai», sier at når noen søker politisk asyl, betyr det at de opplever at deres liv er i fare.

- Vi vet allerede at prinsesse Latifa, sjeik Mohammeds datter, flyktet og søkte asyl. Nå ser det ut til at prinsesse Haya også har flyktet fra landet. Dette reiser selvsagt alvorlige spørsmål, blant annet om hva som fikk henne til å flykte. Hun er jo en voksen kvinne og søsteren til Jordans konge, men likevel føler hun seg utrygg, sier Stirling.

Prinsessen har ikke vist seg offentlig siden mai. Instagram-profilen hennes, som vanligvis brukes hyppig, har ikke vært brukt siden februar.

The Guardian har vært i kontakt med sjeik Mohammeds advokater, som ikke ønsker å gi en kommentar.

Dattera forsøkte flykte

I desember i fjor forsøkte sjeik Mohammeds datter å flykte fra faren. Ved hjelp av en spektakulær fluktplan ville prinsesse Sheikha Latifa bint Mohammed al-Maktoum ut av Dubai og begynne et nytt liv i utlandet.

Hun omtalte faren sin som den «ondeste personen hun har møtt». Hun var sporløst forsvunnet i flere måneder før utenriksdepartementet slapp bilder for å bevise at hun var i live i Dubai.

Sjeik Mohammed er visepresident og statsminister i De forente arabiske emirater, og hersker av Dubai. Han giftet seg med prinsesse Haya bint al-Hussein i 2004. Hun ble da hans sjette kone.

Denne saken ble først publisert på Dagbladet.

LES OGSÅ: Jubler over nytt familiebilde

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer