Prinsesse Sofia og prins Carl Philip:

Prinsesse Sofia og prins Carl Philip har fått en liten baby

Prinsen og prinsessen har blitt tobarnsforeldre. Det melder det svenske kongehuset i en pressemelding.

TOBARNSFORELDRE: Prinsesse Sofia og prins Carl Philip delte i dag den glade nyheten om at de har blitt foreldre for andre gang. Foto: Shutterstock
TOBARNSFORELDRE: Prinsesse Sofia og prins Carl Philip delte i dag den glade nyheten om at de har blitt foreldre for andre gang. Foto: Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Seoghør.no): I dag kunne det svenske folket juble da prinsesse Sofia (32) og prins Carl Philip (38) av Sverige ønsket sitt andre barn velkommen.

Den gledelige nyheten annonseres av det svenske kongehuset i en offentlig uttalelse.

«Riksmarskalksembetet har gleden av å meddele at H.K.H. Prinsesse Sofia torsdag den 31. august 2017 klokken 11.24 nedkom med et friskt og velskapt barn på Danderyds sykehus. Mor så vel som barn har det bra» står det i meldingen fra riksmarskalk Svante Lindqvist.

I løpet av dagen ventes det at prins Carl Philip vil holde en pressekonferanse på sykehuset, der han vil avsløre om det er en prins eller prinsesse som har kommet til verden, skriver Expressen.

- Vi sender de største gratulasjoner til de stolte foreldrene og storebror prins Alexander. De siste årene det svenske kongeparets barnebarn kommet som perler på snor, og dronning Silvia har selv sagt at de er livets dessert. I dag ble hun bestemor til det sjette i rekken, og for kun få dager siden ble det kjent at også nummer sju er på vei. Prinsesse Madeleine venter sitt tredje barn i mars, sier Se og Hørs hoffreporter, Caroline Vagle.

Delte nyheten

Det var i mars nyheten om at prinsessen og prins Carl Philip ventet sitt andre barn sammen kom.

I en pressemelding avslørte paret at de hadde termin i september, og at alt sto bra til med den vordende tobarnsmoren.

Se og Hørs hoffreporter sier at hun ikke er overrasket over at barnet kom til verden før annonsert termin.

- Den lille var ventet i september, men det er slett ikke uvanlig at man oppgir litt sen termin i kongelige kretser, slik at den høygravide mammaen skal få ro den siste tiden. Nå vet vi at fødselsdagen ble 31. august 2017 – en dag som til nå har vært preget av at det er 20 år siden prinsesse Diana gikk bort på tragisk vis, sier Vagle til Seoghør.no.

Saken fortsetter under bildet.

I OSLO: Prinsesse Sofia og prins Carl Philip sammen i Oslo tidligere i år, under kong Harald og dronning Sonjas 80 årsfeiring. Foto: NTB Scanpix
I OSLO: Prinsesse Sofia og prins Carl Philip sammen i Oslo tidligere i år, under kong Harald og dronning Sonjas 80 årsfeiring. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Vi er glade for å kunne fortelle at vi venter barn, et søsken til Prins Alexander (1). Vi ser fram til å ønske et nytt familiemedlem velkommen, sa prins Carl Philip og prinsesse Sofia i pressemeldingen.

19. april i fjor kom deres førstefødte, prins Alexander av Sverige til verden. Den gang røpet prins Carl Philip at han og Sofia ikke visste kjønnet på babyen før fødselen.

- Det var et valg vi tok tidlig. Vi ville at det skulle være en stor overraskelse, delte den nybakte faren med pressen for snart ett år siden.

Fikk fire navn

Ved en kongelig fødsel vekkes det alltid stor spenning rundt navnet på det lille barnet.

Prins Alexander fikk i sin dåp offisielt fire navn - prins Alexander Erik Hubertus Bertil. Den lille gutten skal imidlertid bare tiltales prins Alexander, fortalte kongen i ekstraordinært statsråd etter fødselen.

Saken fortsetter nedenfor.

- Superfine navn, synes vi! Erik og Bertil var ventet, Alexander og Hubertus var betydelig mer uventet. Men kongebarna fortsetter å gå sin egen vei når det gjelder navn. Kjempemorsomt, sa kongeekspert Johanna Lejon til Se og Hør den gang.

FORLOVET: Her forteller prins Carl Philip og prinsesse Sofia om frieriet da de ble forlovet. Video: Expressen Vis mer Vis mer Vis mer Vis mer

Prinsen har også fått sitt eget hertugdømme, Södermanland, som ligger øst i Svealand.

Prins Alexander ble døpt i Drottningholm slottskirke 9.september 2016. Nesten hele den svenske kongefamilien var på plass for å bivåne handlingen.

Ingen fra det norske eller det danske kongehuset ble invitert til dåpen.

Den vesle prinsen ble døpt i samme dåpskjole som prins Oscar, prinsesse Estelle, prinsesse Leonore og prins Nicolas.

Saken fortsetter under bildet.

Flyttet hjem til kongeparet

DÅP: Prins Alexander av Sverige ble døpt i Drottningholm slottkirke i september i fjor. Foto: NTB Scanpix
DÅP: Prins Alexander av Sverige ble døpt i Drottningholm slottkirke i september i fjor. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Kjolen ble for første gang brukt av prins Gustaf Adolf i 1906 og i ettertid har flere kongelige barn blitt døpt i den flotte kjolen. Kronprinsesse Victoria, prins Carl Phillip og prinsesse Madeleine er noen av dem.

Den lille prinsen er kong Carl Gustaf og dronning Silvias femte barnebarn, og prins Carl Philip og prinsesse Sofias førstefødte.

Bare uker før prins Alexander kom til verden, flyttet Carl Philip og Sofia i all hemmelighet hjem til kongeparet på Drottningholm slott.

Nesten nøyaktig fire måneder etter at paret giftet seg i Slottskyrkjan i Stocholm, delte de den glade nyheten om familieforøkelsen.

Da prins Carl Philip og prinsesse Sofia skulle ble foreldre for første gang, ble graviditeten offentliggjort i midten av oktober 2015.

LES OGSÅ: Ble foreldre for første gang

NYDELIG: Prins Carl Philips kjæreste Sofia Hellqvist strålte i en enkel, fotsid kjole i dus lavendelfarge, som kan minne om kjolen Pippa Middelton bar da Kate og William giftet seg. Video: Scanpix Sverige Vis mer Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer