Erling Lorentzen:

Prinsesse Ragnhilds ektemann er død

Han ble 98 år.

DØD: Erling Lorentzen døde tirsdag etter kort tids sykdom. Foto: Terje Pedersen / NTB
DØD: Erling Lorentzen døde tirsdag etter kort tids sykdom. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den norske krigshelten, skipsrederen og industrigründeren Erling Lorentzen, også kjent som ektemannen til avdøde prinsesse Ragnhild, er død. Det bekrefter familien overfor NTB tirsdag formiddag.

Lorentzen gikk bort klokken halv to natt til tirsdag etter kort tids sykdom.

«Det er med stor sorg vi har mottatt det triste budskapet om at Erling Sven Lorentzen er sovnet inn. Våre tanker går til hans nærmeste, som har mistet en god far, svigerfar, bestefar og oldefar», sier kong Harald i sitt kondolansebudskap på vegne av kongefamilien.

Erling Lorentzen ble født 28. januar 1923 og var utdannet fra Harvard Business School. Gjennom store deler av livet har han drevet med næringsvirksomhet i Brasil.

- I sorg

Som kjent var Lorentzen gift med kong Haralds eldste søster, prinsesse Ragnhild, som gikk bort i 2012. Paret giftet seg i Asker kirke 15. mai i 1953.

Paret bosatte seg i Rio de Janeiro i Brasil, og fikk tre barn sammen. Haakon Lorentzen (66) Ingeborg Ribeiro (64) og Ragnhild Lorentzen (52)

Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, sier at kongefamilien naturligvis er i sorg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer