Prinsesse Märtha Louise legger ned «Engleskolen»

- Nå går energien til nye aktiviteter.

LEGGER NED: Elisabeth Nordeng og prinsesse Märtha Louise legger ned Soulspring. Det kunngjør prinsessen selv på Instagram. Foto: NTB Scanpix
LEGGER NED: Elisabeth Nordeng og prinsesse Märtha Louise legger ned Soulspring. Det kunngjør prinsessen selv på Instagram. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er i et innlegg på Instagram at Soulspring, bestående av Elisabeth Nordeng og prinsesse Märtha Louise, kunngjør at «Engleskolen» skal legges ned.

«Nå er begynnelsen på slutten for Soulspring. Energien i dette fantastiske prosjektet har tatt oss på mange reiser med fantastiske opplevelser, men nå går energien til nye aktiviteter hver for oss.», skriver duoen på Instagram.

Nyheten bekreftes også av prinsessens manager, Carina Scheele Carlsen, som overfor NRK informerer at skolen skal legges ned i mai 2019.

Omsatte for millioner

Prinsesse Märtha Louises kommersielle prosjekter har sjelden gått ubemerket hen. Særlig oppmerksomhet har hun fått for ovennevnte selvutviklingskonsept, som ble startet opp i 2007.

I fjor skrev tidsskriftet Kapital at selskapet bak Soulspring, Astarte Inspiration, omsatte for over 3,7 millioner i 2016. Selskapet har, ifølge Kapital, tjent penger på undervisning, kurs og foredragsvirksomhet.

Både Märtha Louise og makkeren satt igjen med et styrehonorar på henholdsvis 770 000 og 750 000 kroner. I fjor ble det for øvrig kjent at det omdiskuterte selskapet hadde omsatt for svimlende 22 millioner siden oppstarten for da ti år siden.

Dagens Næringsliv skriver imidlertid at prinsessens selskap gikk i underskudd i 2017, og at det hadde 3,7 millioner kroner mindre i omsetning enn året i forveien.

Samtalen som endret alt

Gjennom ti år har Märtha Louise og Elisabeth stått hverandre nær både privat og på jobb.

- Pressens yndlingsfortelling om «disse to venninnene som har startet engleskole sammen», stemmer faktisk ikke. Skolen og businessen kom først, og så har det kommet et dypt vennskap etter det, har Elisabeth Nordeng tidligere uttalt til Dagbladet.

Selv om begge deltok på samme kurs, skulle det ta lang tid før de faktisk utvekslet et ord.

- Vi gikk på kurs sammen i to og et halvt år, og vi snakket virkelig ikke sammen. Vi hadde vel egentlig ikke lyst til å møte hverandre. Det var litt sånn «hjelp, hva skal jeg si når hun kommer», fortalte Nordeng.

Én dag skulle alt snus på hodet. En tilfeldig samtale om engler ble utgangspunkt for et langvarig vennskap.

- Vi gikk fra ikke å prate sammen til å fullføre hverandres setninger, uttalte prinsesse Märtha Louise til Dagbladet.

LES OGSÅ: Ble konge for en dag

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer