Prinsesse Estelle:

Prinsesse Estelles nye video sjarmerer tusenvis

Turner rundt i slottsparken med pappa prins Daniel.

LEKER OG BEVEGELSE: Den svenske kronprinsfamilien har bevegelse i fokus. Her løper prinsesse Estelle gjennom en hinderløype med pappa prins Daniel på Haga slott. Foto: Skjermdump
LEKER OG BEVEGELSE: Den svenske kronprinsfamilien har bevegelse i fokus. Her løper prinsesse Estelle gjennom en hinderløype med pappa prins Daniel på Haga slott. Foto: Skjermdump Vis mer

(Se og Hør): Lille prinsesse Estelle (5) har for lengst sjarmert seg inn i det svenske folks hjerter, og nå får den unge kronprinsesse-datteren oppmerksomhet fra flere hold.

Forrige uke dukket det nemlig opp et videoklipp på Facebook som viser Estelle og pappa Daniel framføre en rekke akrobatiske kunster. Senere har klippet, som er en del av kronprinsesseparets helseprosjekt, samlet flere titalls tusen sidevisninger på Youtube.

Ifølge svenske Expressen er videoen laget i samarbeid med det svenske kronprinsparets organisasjon «Generation Pep», som et ønske om å opplyse om barn og unges helse.

Saken fortsetter under videoen.

Prins Daniel og prinsesse Estelle viser hvordan man lett kan bevege seg, gjennom en hinderbane de løper gjennom.

- Visste dere at alle barn bør bevege seg minst 60 minutter hver dag? Det er ikke alltid så lett å få det til, men en god måte å gjøre det på er å gå ut med sine barn.

Da skjer det ofte automatisk at barna begynner å røre på seg, sier den svenske prinsen i videoen og legger til at det også er mulig å gjøre som han selv og datteren - å lage en hinderbane.

Stolte besteforeldre

Dette er imidlertid ikke første gang den 5 år gamle prinsessen har skapt overskrifter. I 2015 sjarmerte hun nemlig en hel verden på bilder som viste en blid prinsesse i hagen på Haga slott.

På de sjarmerende bildene var prinsesse Estelle godt kledd i grå boblejakke og blekrosa lue og skjerf.

Ved gjentatte anledninger har den vesle piken vist sin muntre side.

Da hun fylte fem år i februar, delte det svenske kongehuset nye bilder av prinsessen. Som det første barnebarnet til dronning Silvia (73) og kong Carl Gustaf (71), hadde kongeparet kun lovord å dele om den sjarmerende jenta.

- Estelle er livlig, pigg, interessert, glad og nysgjerrig. Hun er akkurat som sin mamma når hun var liten, har dronningen tidligere fortalt Svensk Damtidning.

Hun rose også barnebarnet som storesøster for lillebror prins Oscar.

Saken fortsetter under bildet.

SØSKENKJÆRLIGHET: Det er ingen tvil om at Estelle liker å være storesøster. Ifølge Dronning Silvia tar hun godt vare på lillebroren. Foto: Foto: Anna Lena Ahlström /Kungahuset.se
SØSKENKJÆRLIGHET: Det er ingen tvil om at Estelle liker å være storesøster. Ifølge Dronning Silvia tar hun godt vare på lillebroren. Foto: Foto: Anna Lena Ahlström /Kungahuset.se Vis mer

- Hun forstår veldig mye. Hun er beskyttende og veldig søt mot ham. Det føles trygt når de to er sammen, fortalte dronningen om Estelle.

Også kongen og bestefar Carl Gustaf hadde bare godord å si om barnebarnet.

- Hun er rett og slett uimotståelig, mente svenskekongen, både i virkeligheten og på bilder.

- Hun er jo bedårende, morsom og oppvakt, og foreldrene legger ut bilder av henne. Men de gjør det alltid på en måte som verner henne, de bruker alltid samme fotograf. Hun klarer det bra. Alle barn klarer det kanskje ikke, men hun gjør det, har han sagt til Svensk Damtidning.

LES OGSÅ: Derfor må Meghan legge skuespiller-karrieren på hylla