Hertuginne Kate og prins Williams datter:

Prinsesse Charlotte blir historisk når Kate føder

Gamle regler kunne ha totalforandret historien.

BLIR HISTORISK: Prinsesse Charlotte blir den første kvinnelige kongelige i Storbritannias historie som ikke trues av et nytt søsken. Foto: NTB scanpix
BLIR HISTORISK: Prinsesse Charlotte blir den første kvinnelige kongelige i Storbritannias historie som ikke trues av et nytt søsken. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): Briter er i disse dager smittet med rojal feber. Ikke bare skal prins Harry (33) snart gifte seg med amerikanske Meghan Markle (36), men broren hans skal snart bli far for tredje gang.

Prins William (35) og hertuginne Kate (36) venter sitt tredje barn, og vet ennå ikke hvilket kjønn det blir. Det har de bevisst valgt å ikke spørre om.

Fra før har de sønnen prins George (4) og dattera prinsesse Charlotte (2), og i arvefølgen er de nummer tre og fire respektivt. Da sønnen deres ble født, var det første gang monarkiet i Storbritannia hadde tre generasjoner med arvinger på 119 år.

I 2018 har det, i kongelig kontekst, ikke noe å si om hertugparet får en gutt eller jente, men før 2013 var sannheten en helt annen. Det at regelverket nå er endret, gjør den unge prinsessen historisk.

Blir historisk

Det er The Independent som omtaler saken, som tar for seg lovverket knyttet til monarkiet i Storbritannia.

Før den nye loven ble innført i 2013, hadde menn mye større makt i monarkiet. Kom en gutt til verden, ville han automatisk passert sine kvinnelige søsken i arverekken - og dermed vært et steg nærmere tronen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer