Prins Joachim:

Prinsen er på bedringens vei

Får ikke varige men etter blodproppen, ifølge legene.

BLODPROPP: Kongehus-ekspert Caroline Vagle tror danskene nå er bekymret, etter at Prins Joachim fredag kveld ble innlagt på sykehus for blodpropp. Video: Jeanette N. Vik / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag i forrige uke ble prins Joachim (51) av Danmark i all hast fraktet til sykehuset i Toulouse i Frankrike med det som viste seg å være en blodpropp i hjernen. Kongehuset meddelte den gang at operasjonen var vellykket, og at 51-åringens tilstand er stabil.

Nå opplyser det danske kongehuset i en pressemelding at prins Joachim er på bedringens vei.

PÅ BEDRINGENS VEI: Prins Joachim er på bedringens vei. Foto: NTB Scanpix
PÅ BEDRINGENS VEI: Prins Joachim er på bedringens vei. Foto: NTB Scanpix Vis mer

«Etter innleggelsen og behandlingen på intensivavdelingen de siste dagene, er det legenes vurdering at prins Joachim ikke får fysiske følger eller andre men som følge av blodproppen», heter det i pressemeldingen.

Det heter videre at blodproppen skyldtes en plutselig disseksjon av en arterie, altså en blodåre. Legeteamet rundt prins Joachim har også vurdert risikoen for tilbakefall som liten - når arterien først er helet.

ALDRI SKJEDD FØR: Kongeparet står som regel timesvis på Slottsbalkongen og vinker til folket. I år ble dagen annerledes. Video: NRK / TV 2. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det er også forventet at prinsen snart vil bli flyttet fra intensivavdelingen, men han vil fortsatt være innlagt på sykehus den kommende tiden.

Den danske kongefamilien ber også om ro i tiden framover, og at mediene vil respektere privatlivet deres. Samtidig benytter prins Joachim og kona prinsesse Marie anledningen til å takke for all støtte og varme hilsener de siste døgnene.

Også dronning Margrethe (80) takker varmt for all medfølelsen kongefamilien har fått de siste dagene.

Ble intervjuet timer før

Som nevnt ble prinsen operert på universitetssykehuset i Toulouse i Frankrike lørdag - for en blodpropp i hjernen.

Prins Joachim ble ifølge danske BT først fraktet til et lokalt sykehus i byen Cahors i Sør-Frankrike - om lag 20 minutter fra slottet de befant seg på.

Da det viste seg at blodproppen satt i hjernen, skal prinsen ha blitt fraktet til universitetssykehuset i Toulouse 120 kilometer unna - der han fikk rask behandling. Her hadde sykehuset også en egen akuttnevrologisk avdeling.

51-åringen var på slottet Château de Cayx med resten av familien da han ble syk. Bare dager før feiret familien prins Felix' 18-årsdag på slottet, med blant andre prins Joachims ekskone, grevinne Alexandra (56)

LES OGSÅ: Grevinne Alexandra raser etter «krenkende» video

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer