Prins William:

Prins William hadde en dramatisk siste dag på jobb. Kvinne i 50-årene døde etter bilulykke

Den britiske prinsen fraktet kvinnen til sykehus.

DRAMATISK AVSLUTNING: Det ble en dramatisk avslutning på jobb for prins William. Foto: AFP / NTB Scanpix
DRAMATISK AVSLUTNING: Det ble en dramatisk avslutning på jobb for prins William. Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer

(Seoghør.no): Torsdag denne uka jobbet prins William (35) av Storbritannia sitt siste skift som ambulanse-pilot for East Anglian Air Ambulance.

Prinsen delte et åpenhjertig brev hvor han takket for seg, og hyllet sine kollegaer gjennom to år.

Bilulykke

Nå kan det imidlertid se ut til at den 35 år gamle prinsen fikk en tøff avslutning på jobben.

Den britiske prinsen fløy nemlig en hardt skadet dame etter at hun hadde blitt påkjørt av en politibil. Dette melder BBC.

Saken fortsetter under bildet.

PILOT: Prins William har både jobbet som pilot i forsvaret og som ambulanse-pilot. Nå har han hatt sitt siste skift i sistnevnte arbeid. Foto: AFP / NTB Scanpix
PILOT: Prins William har både jobbet som pilot i forsvaret og som ambulanse-pilot. Nå har han hatt sitt siste skift i sistnevnte arbeid. Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer

Kvinnen ble påført hodeskader da hun ble truffet, i nærheten av Wymondham i Norfolk torsdag kveld. Politiet skal ha svart på en nødsamtale da kvinnen ble påkjørt.

Prins William fraktet den hardt skadde damen til Addenbrooks sykehus i Cambridge, men to dager senere, lørdag morgen, døde kvinnen, ifølge politiet. Kvinnen skal ha vært i 50-åra.

Videre melder BBC at saken har blitt videreført til politiets klagekommisjon.

Ingen andre skal ha blitt skadet i ulykken.

Prins William slutter i jobben som ambulanse-pilot for å fokusere på sine kongelige plikter, da han en dag vil ta over tronen etter sin far prins Charles (68), som først skal ta over etter sin mor, dronning Elizabeth (91).

Forbløffet

I et åpenhjertig brev til sine kollegaer, takket prinsen for seg på arbeidsplassen han har jobbet på siden 2015. Prinsen har vært en del av et team bestående av spesialutdannede leger, intensivsykepleiere og piloter som leverer akuttmedisinske tjenester. Dette skrev ITV News.

– Når jeg kommer på jobb for East Anglian Air Ambulance i kveld, mitt siste skift med dette fantastiske teamet, vil jeg takke mine kollegaer, lagkamerater og menneskene i East Anglian som jeg har vært så stolt av å få tjene, skrev prinsen i brevet.

Videre beskrev prinsen de siste to årene, hvor han blant annet har møtt mennesker med behov for akutt hjelp.

Saken fortsetter under bildet.

TRIVDES: Prins William har trivdes godt som ambulanse-pilot. Nå skal han fokusere på sine kongelige plikter. Foto: AFP / NTB Scanpix
TRIVDES: Prins William har trivdes godt som ambulanse-pilot. Nå skal han fokusere på sine kongelige plikter. Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer

35-åringen roste menneskene han har jobbet med, og trakk fram respekten som har vokst hos ham for menneskene i helsetjenesten.

– Deres ferdighetsnivå er forbløffende, skriver den åpenhjertige prinsen om arbeidet som utføres i og utenfor helikopteret ved dramatiske situasjoner.

Til tross for at prinsen skrøt kollegaer og arbeidsplassen opp i skyene, la han ikke skjul på at jobben har vært utfordrende.

– Vi har gått gjennom noen utrolig tøffe tider sammen og vært vitner til noen forferdelige tragedier, skrev han og fortalte om en rekke oppdrag som har satt dype spor.

Gjør en forskjell

Blant annet trakk han fram en tragisk bilulykke hvor en ung mann og hans onkel var involvert. Prinsen forteller at sistnevntes liv ikke sto til å redde, men at den unge mannen overlevde.

– Takket være kompetansen til vårt medisinske team, lever han i dag. Vi var først på stedet og under slike omstendigheter måtte vi alle jobbe hardt for å redde den unge mannens liv. Det er dager som dette, hvor du vet du har gjort en forskjell, som gir deg viljen til å fortsette, forklarte han.

Den 35 år gamle prinsen holdt ikke igjen, og forklarte at en må være både fysisk og mentalt forberedt i et slikt yrke.

Saken fortsetter nedenfor.

PILOT: Prinsen har jobbet som helikopterpilot tidligere, før han begynte i jobben som ambulanse-pilot. Her fra 2011. Foto: AFP / NTB Scanpix
PILOT: Prinsen har jobbet som helikopterpilot tidligere, før han begynte i jobben som ambulanse-pilot. Her fra 2011. Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer

– Vi oppfordres til å snakke om tingene vi har sett og å dele traumene vi har opplevd med kollegaer. Jeg vet nå at det er ting som ikke kan bli usett, skriver han og forteller at slike erfaringer håndteres daglig og at han vil bære det med seg gjennom hele livet.

BILDESERIE: Prinsesse Dianas hårfrisyrer endret seg i takt med tiden. Prinsessen var for mange et stilikon når det gjaldt både mote og hår. Arkivbilder viser prinsessas frisyrer fra 1984 - 1997. Foto: NTB Scanpix Vis mer

– Jeg har den største respekt for jobben som våre beredskapstjenester utfører, uten oppstyr, på daglig basis, fortsatte han.

Visste dagen ville komme

Prinsen understreker samtidig at han er svært takknemlig for at luftambulansen eksisterer.

– Når jeg henger fra meg flyuniformen, er jeg stolt over å ha tjenestegjort med et så utrolig team, som redder mennesker hver dag, skriver prins William.

Ifølge AP har den årlige lønna prins William har mottatt, på 420 000 kroner, blitt donert bort til veldedige formål.

LES OGSÅ: Fikk ikke tatt farvel med faren på dødsleiet