Victoria Becham:

Prins William fikk Victoria Beckham til å smile

14 år etter at David Beckham ble hedret av Buckingham Palace, fikk kona den samme medaljen. 

FIKK OBE: Det var en stor dag for Victoria Beckham, som onsdag mottok OBE-medaljen. Foto: NTB scanpix
FIKK OBE: Det var en stor dag for Victoria Beckham, som onsdag mottok OBE-medaljen. Foto: NTB scanpix Vis mer

(Seoghør.no): Onsdag fikk tidligere «Spice Girls»-stjerne Victoria Beckham (43) æresmedalje for sin 17 år lange innsats i motebransjen.

Det var prins William som ga 43-åringen den britiske imperieordenen (OBE) i Buckingham Palace, ifølge Daily Mail.

David Beckham (41) fikk selv OBE-orden i 2003 for sin innsats som kaptein på det engelske landslaget og fordi han var blitt en trendsetter i hele verden.

På vei inn portene hadde Victoria med seg ektemannen, i tillegg til moren Jackie og pappaen Tony, som fulgte etter og vinket til mengden.

Beckham hadde på seg en lang svart kjole og lilla høye hæler.

Saken fortsetter under bildet.

MOTE: Det var Victoria Beckhams engasjement innenfor motebransjen som ga henne medaljen. Foto: NTB Scanpix
MOTE: Det var Victoria Beckhams engasjement innenfor motebransjen som ga henne medaljen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Etter utdelingen viste Beckham sin takknemlighet overfor pressen.

- Det var en glede å være på Buckingham Palace i dag. Jeg er stolt over å være britisk og jeg er stolt og takknemlig over å ha fått OBE-medaljen fra hertugen av Cambridge.

- Om du drømmer stort og jobber hardt kan du oppnå store ting. Jeg er så glad for å kunne dele dette øyeblikket med mine foreldre og min ektemann. Uten deres støtte og kjærlighet hadde ikke dette vært mulig.

Victoria debuterte med sin første kleskolleksjon under New York Fashion Week i september 2008, hvor ti kjoler ble hyllet. De har i ettertid vunnet flere priser, og hun har også fått en utmerkelse for beste klesmerke under den britiske mote-utdelingen i 2011 og 2014, ifølge Daily Mail.

Victoria var også nominert som årets designer i 2016.

Victoria får medaljen 14 år etter at ektemannen David Beckham fikk den for sin suksess innen fotballen.

Saken fortsetter under bildet.

HEDRET: Det var en stor dag for Victoria Beckham onsdag. Foto: NTB Scanpix
HEDRET: Det var en stor dag for Victoria Beckham onsdag. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Trøbbel

Victoria Beckham har vært i rampelyset i flere tiår. På 90-tallet slo hun gjennom som Posh Spice i den ultrapopulære jentegruppa Spice Girls, som leverte hitlåter som «Wannabe» og «Stop».

Da musikkarrieren sa stopp, var det et naturlig valg for henne å gå inn i motebransjen.

Hun fikk alltid oppmerksomhet for antrekkene sine da hun var artist, og det ble heller ikke mindre motefokus da hun forelsket seg i fotballstjerna David Beckham.

Det er han som har finansiert store deler av hennes moteimperium, som hun har oppkalt etter seg selv. Fotballfrua har butikker over hele verden, og selges dessuten på flere store sentere og luksusbutikker.

Saken fortsetter under bildet.

FINANSPROBLEMER: Victoria Beckhams selskap hadde ikke gått rundt om det ikke var for økonomiske donasjoner fra ektemannen David Beckham, skriver Daily Mail. Foto: NTB Scanpix
FINANSPROBLEMER: Victoria Beckhams selskap hadde ikke gått rundt om det ikke var for økonomiske donasjoner fra ektemannen David Beckham, skriver Daily Mail. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Skjær i sjøen

I 2016 viste det seg imidlertid at ikke alt var like rosenrødt for det suksessfulle, britiske klesmerket. På tross av eksponering på verdens største moteuker var det knuter i regnskapet til designbedriften.

Beckhams motebedrift, som ble opprettet i 2008, har tidligere slitt med tallene. Det kom i fjor fram i et brev fra Companies House, som er Storbritannias registermyndighet for selskaper.

- Om det ikke vises tegn til forandring, vil Victoria Beckham Limited bli fjernet fra registeret og selskapet vil bli oppløst, het det i brevet.

STERK VIDEO: David Beckham er ambassadør for Unicef. I denne videoen viser han fram kroppen sin, hvor tatoveringene hans har fått en helt ny mening. Video: UNICEF Vis mer Vis mer

Grunnen skal være at selskapet for tredje år på rad ikke hadde sendt inn regnskapene sine. Informasjonen fra Companies House vedrører ikke bare moteimperiet, men også forelderselskapet Beckham Brand Holdings.

Dersom det ikke gjøres noe, ville selskapene og alle eiendelene deres «tilhøre Kronen», som det het i brevet.

BERØMT PAR: David og Victoria Beckham. Foto: NTB Scanpix
BERØMT PAR: David og Victoria Beckham. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Selskapet ønsket ikke å kommentere saken overfor Daily Mail, men klesmerket er fortsatt i drift.

- Vi er en sterk familie

David og Victoria Beckham møtte hverandre for første gang under en fotballkamp i 1997. Den gang var han en av verdens fremste fotballspillere for Manchester United, mens hun var «Posh Spice» i jentegruppa Spice Girls.

Duoen fikk massiv oppmerksomhet og ble kalt «Posh and Becks» da britiske medier omtalte dem.

Den 4. juli 1999 giftet kjendisparet seg på et slott i Irland.

Saken fortsetter under bildet.

SUPERPAR: David og Victoria Beckham har alltid vært favoritter i kjendispressen og barna har vokst opp i rampelyset. Foto: NTB scanpix
SUPERPAR: David og Victoria Beckham har alltid vært favoritter i kjendispressen og barna har vokst opp i rampelyset. Foto: NTB scanpix Vis mer

Fem år etter bryllupet ble ekteskapet preget av en utroskapsskandale, da Beckhams tidligere assistent, Rebecca Loos, hevdet å ha hatt en affære med 41-åringen.

David avviste ryktene, og i senere år har David og Victoria virket lykkeligere enn på lenge.

På starten av året avslørte David at han og kona har fornyet ekteskapsløftene sine.

- Vi er en sterk familie. Vi har sterke foreldre. Vi ble oppdratt med de riktige verdiene. Selvfølgelig gjør man feil i løpet av årene og vi vet alle at ekteskap er vanskelig til tider. Det handler om å jobbe seg gjennom det. Vi kjenner hverandre bedre enn noen andre. Folk har spurt oss: «Er dere sammen fordi dere har blitt en merkevare?» Selvfølgelig ikke. Vi holder sammen fordi vi elsker hverandre og fordi vi har fire fantastiske barn, har David fortalt til Us Weekly.

LES OGSÅ: Feiret bursdagen med nakenbilde og disneyland-tur