Prins William

Prins William åpen om psykiske problemer

Slet etter at mora, prinsesse Diana, omkom i en trafikkulykke.

MISTET MORA: Prins William, midt i bildet, er åpen om tapet av mora. Her sammen med broren prins Harry og mor prinsesse Diana under et besøk i Niagara Falls i 1991. Harry og William var henholdsvis sju og ni år på dette tidspunktet. Foto: Hans Deryk/Canadian Press via AP
MISTET MORA: Prins William, midt i bildet, er åpen om tapet av mora. Her sammen med broren prins Harry og mor prinsesse Diana under et besøk i Niagara Falls i 1991. Harry og William var henholdsvis sju og ni år på dette tidspunktet. Foto: Hans Deryk/Canadian Press via AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prins William (36), hertugen av Cambridge, er en forkjemper for at briter skal være mer åpne om sine psykiske problemer. Han har startet initiativet «Heads Together», med formål å nettopp skape mer åpenhet rundt psykisk helse.

I en dokumentar er nå prinsen åpen om egne psykiske problemer. Det skriver BBC.

Prins William forteller der at han har slitt med å håndtere moras tragiske bortgang.

- Jeg har tenkt mye på det, og jeg prøver å forstå hvorfor jeg føler som jeg gjør, men når du mister en person som står deg nær som så ung, så føler man en smerte som ingenting annet, sier han ifølge BBC.

GODE MINNER: Tapet av mor er den verste sorgen et barn kan oppleve, har prins William tidligere uttalt. Her er han fotografert med mamma Diana. På fingeren sitter ringen som Kate bærer i dag. Foto: Ap
GODE MINNER: Tapet av mor er den verste sorgen et barn kan oppleve, har prins William tidligere uttalt. Her er han fotografert med mamma Diana. På fingeren sitter ringen som Kate bærer i dag. Foto: Ap Vis mer

- Måtte snakke

Prinsesse Diana omkom i en bilulykke i Paris i 1997. William var 15 år gammel på det tidspunktet.

Se og Hør har tidligere omtalt prins Williams beslutning om å si opp pilotjobben. Han har fått mange sterke inntrykk gjennom jobben som luftambulansepilot.

VANSKELIG TAP: Prins William forteller at han har slitt mye med å håndtere moras tragiske bortgang. Foto: NTB Scanpix
VANSKELIG TAP: Prins William forteller at han har slitt mye med å håndtere moras tragiske bortgang. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I dokumentaren beskriver han det som vanskelig, spesielt fordi han sier han kom fra militæret, der følelser ble satt til side. Han snakker videre om hvordan tragiske hendelser ble en del av hverdagen.

- Du håndterte familier som fikk de verste nyhetene de kunne forestille seg i hverdagen. De rå følelsene der … Jeg følte det bygge seg opp noe inni meg, og jeg kjente at det kom til å prege meg og at det kunne bli et skikkelig problem. Jeg måtte snakke om det, sier William.

Prinsen var som luftambulansepilot en del av et team bestående av spesialutdannede leger, intensivsykepleiere og piloter som leverer akuttmedisinske tjenester.

Angrer

William og broren, prins Harry, har tidligere snakket om tapet av mora.

DOKUMENTAR: I forbindelse med at det var 20 år siden Diana døde, stilte Prins William og prins Harry opp i en dokumentarfilm om moren. Video: HBODocs Vis mer Vis mer Vis mer

De har fortalt at moren ringte dem tidligere samme dag som hun omkom i en bilulykke i 1997. Hun var på ferie i Frankrike og guttene var opptatt med å leke med søskenbarna.

William beskrev det som en telefonsamtale han kommer til å angre på resten av livet.

- Den telefonsamtalen sitter klistret til hjernen den dag i dag, sier prins William.

- Harry og jeg hadde sånt hastverk med å si ha det. Om vi bare hadde visst hva som kom til å skje, ville jeg ikke vært så likegyldig til det og alt det andre, sier William.

LES OGSÅ: William og Kate gjenskapte ikonisk Diana-bilde

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer